Uvažene žalbe - Radnički i Spartak mogu u Evropu!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 25.05.2018.
17:10
Izvor: Sportske.net

Sva četiri kluba koja su plasmanom u Super ligi Srbije izborila izlazak na evropsku scenu dobila su licence za učešće u takmičenjima pod okriljem UEFA.

Epa/Laurent Gillieron
Epa/Laurent Gillieron

Povezane vesti

Srbiju će tokom leta u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope predstavljati četiri kluba.

Crvena zvezda, Partizan, Radnički Niš i Spartak ŽK iz Subotice startovaće u evropskim kvalifikacijama u drugoj nedelji jula što je danas zvanično potvrđeno.

Komisija za žalbe Fudbalskog saveza Srbije dodelila je licence svim pomenutim klubovima, tako da neće biti problema da "kvartet" superligaša izađe na evropsku scenu.

"Zaključak Komisije za žalbe je da je izdato ukupno devet licenci za takmičenja u organizacji UEFA i to FK Crvena zvezda, FK Partizan, FK Čukarički, FK Voždovac i FK Napredak u prvom stepenu i FK Radnički, FK Spartak, FK Mladost i FK Vojvodina, u drugom stepenu, odnosno žalbenom postupku", navodi se u saopštenju.

Svi srpski klubovi startuju od prvog kola kvalifikacija za evropska takmičenja, s tim što će Zvezda svoju prvu utakmicu u borbi za plasman u Ligu šampiona odigrati 10. ili 11. jula, dok će Partizan, Radnički i Spartak poći u pohod na Ligu Evrope 12. jula.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke