Uroš Vitas efektno odgovorio na provokacije i poručio: ''Partizan apsolutno najveći klub na ovim prostorima!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 21.09.2020.
11:13
Izvor: Sportske.net, FK Partizan

Štoper Partizana odgovarao na pitanja navijača, od kojih su neka, blago rečeno, neočekivana.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Partizan je na svom YouTube kanalu pokrenuo novu emisiju ''Pitaj Partizan'', u kojoj navijači postavljaju pitanja igračima, a ko će se od igrača naći u toj ulozi, odlučuje se tako što oni nominuju jedan drugog.

Tako je ovoga puta Bojan Ostojić nominovao Uroša Vitasa, uz pitanje ''kako mu je u Partizanu''.

''Prezadovoljan sam, vratio sam se u svoju kuću. Ovo je apsolutno najveći klub na ovim prostorima i u mojoj karijeri i želim da svojim ponašanjem i igrama opravdam poverenje'', poručio je VItas.

Potom su usledila i pitanja navijača, od kojih je prvo bilo i neumesno i surovo u isto vreme, ali je Vitas na sjajan način odgovorio na provokacije.

''Zašto si panj?'', bilo je pitanje jednog od navijača.

''Zato što sam rođem u šumi, šalim se... Hajde ovako. Ako se ne varam, ser Aleks Ferguson je jednom prilikom rekao dajte mi Zidana i 10 panjeva i osvojiću Ligu šampiona. Eto, nije loše ponekad biti ni panj. Šalu na stranu, ja nemam društvene mreže, niti volim, niti me to interesuje. Shvatam da ima frustriranih ljudi, internet je postao mesto gde svako može da kaže šta želi, a to možda nije dobro. Mislim da bi trebalo da nas podrže, a ne da postavljaju takva besmislena pitanja. Ali, meni je zabavno, nema nikakvih problema'', odgovorio je Vitas.

U sličnom tonu i drugo pitanje, 'kada će da napusti Partizan'.

''Evo pregovaramo sada o napuštanju, može da se desi da u januaru napustim klub, ali još uvek nije sigurno'', uzvratio je Vitas.

Neizbežno je bilo i pitanje o promašenom penalu protiv Vojvodine u finalu Kupa.

''Radim na tome, posle svakog treninga ostajem i šutiram ih ponekad. To je jedan od najtežih trenutaka u mojoj karijeri, ali nisam se pokajao što sam preuzeo odgovornost i opet bih to uradio. Bilo je teško, nismo mogli da pronađemo pet igrača, ja sam se javio, želeo sam da pomognem timu'', objasnio je Vitas.

Tokom razgovora Vitas je potom otkrio da mu je Paolo Maldini idol, da je u Partizanu svojevremeno igrao ''desetku'' kao omladinac, ali da je kasnije Marko Nikolić promenio njegovu poziciju, pa ga danas gledamo u ulozi štopera.
-
Baner 12

Uverava da na terenu pruža maksimum, ali da kada je forma u pitanju još ima prostora za napredak.

Sledeći izazov je Šarlroa u Belgiji, a Vitas je optimista pred ovaj susret.

''Primetio sam da se njihov način igre nije promenio od kada sam ja bio tamo. Nema tu mnogo nepoznanica. Stručni štab temeljno pristupa utakmicama i mislim da neće biti nekih iznenađenja. Oni su kvalitetan tim, ali smatram da ne bi trebalo nikoga da se bojimo, naročito ekipe kao što je Šarlroa. Verujemo da će nam sledeća utakmica biti lakša, jer jako je teško probiti bunker, pogotovo ako se prvih par šansi ne realizuju'', zaključio je Vitas i na kraju nominovao Igora Vujačića za sledeću emisiju.

''On je jedan fantastičan momak, beskrajno zabavan'', poručio je Vitas, a kompletnu emisiju pogledajte OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Monday, 21.09.2020
21:49

Nema potrebe da se hvalite nekim trofejima, pobjedama, uspjesima, to znamo, bilo bi pozeljno da kazete KAKO ste to uradili. Filozof Hegel bi rekao, ISTINA JE CJELINA.

avatar
Osijek 51
Monday, 21.09.2020
20:42

Ovdje se u komentarima DEBELO brkaju uzroci i posljedice. Opsta klima u drustvu pa tako i u sportu je uzasno zatrovana jer se iz utrobe zla izrodilo previse dogadjaja ciji je jedini cilj ostvarenje interesa i dominacije jednog kluba. Imam utisak da ovo vec prelazi i drzavnu granicu. Da neko zeli sistemski red u pravilima takmicenja, korektnost i ravnopravnost, fudbal bi kod nas davno bio privatiziran . Nekome ovo izgleda bas odgovara jer ima visestruku korist.

avatar
Osijek 51
Monday, 21.09.2020
20:23

Urose, malo mi licis na Pikea, ali samo bez lopte. Svojevremeno je Gomeljski rekao, dajte mi Kicanovica i cetvoricu iz publike i bicu prvak svijeta....

avatar
Kori Volden
Monday, 21.09.2020
15:44

Ajde da vidimo. Zvezda ima vise titula, vise kupova, vise trofeja dakle generalno. Titule prvaka Evrope i sveta. I partizan je najveci klub ? :D Daleko bilo sta ljudima rade tamo pa ih teraju da pricaju ovakve nebuloze.

avatar
Man united
Monday, 21.09.2020
14:57

Највећи? По ком параметру, рођаче? То што ти евентуално навијаш или играш за њих, не чини их највећим. Ја нпр у Италији навијам за Лацио, ал не пада ми на памет да тврдим да су највећи италијански клуб.

avatar
babaroga
Monday, 21.09.2020
14:15

Covece, kad i ovaj lozi nekoga... A gore je to jer ce se gomila upecati na lozanu.

avatar
Delije Sever 021
Monday, 21.09.2020
13:12

Postovani gospodine Vitas, treba imati svoje misljenje i to postujem i cenim kod ljudi, medjutim da bi ono sto neko misli bilo utemeljeno potrebno je da to dobije potporu u vidu dokaza, u slucaju Vase izjave to bi trebao biti broj osvojenih titula naspram drugih timova koji pretenduju na to zvanje, ucesce u evropskim kupovima i rezultati u istim, onda recimo trenutno rangiranje u Evropi....
Ako Vasu izjavu pokusamo da potkrepimo tim podacima doci cemo do sledeceg zakljucka:
Partizan jeste BIO ozbiljan klub. Partizan od uspeha poslednjih godina ima jedino ime, jos mu je ono ostalo, posto je sve ostalo, rezultati, igra, odabir i selekcija igraca, daleko ispod svakog proseka pa cak i ispod proseka srpskog fudbala. Partizan nikad nije bio najveci klub na ovim prostorima jer uvek je bio u senci Zvezde, da li bi to merili Evropom ili titulama u domacim takmicenjima, to nije moje misljenje nego cinjenica-realnost.
Pa, na kraju da rezimiramo, Partizan je najbolji klub na ovim prostorima isto toliko koliko ste Vi i Ostojic najbolji stoperski tandem srpskog fudbala svih vremena.
Srdacan pozdrav i puno srece u daljem takmicenju, s obzirom da Vam kvaliteta nedostaje u igrackom kadru, verujem da ce Vam sreca biti i vise nego potrebna. Sve najbolje.

avatar
Realni Arthur
Monday, 21.09.2020
12:20

E pa nije bas tako kao sto je napisano, decko je rekao da je Partizan najveci klub sa ovih prostora u kojem je on igrao, i da hoce da se dokaze a tu ima razlike jel? Zna Vitas bolje, ko je najveci klub, zato budite malo precizniji kad pisete a ne da uzmete iz konteksta! Pozxx

avatar
Man united
Monday, 21.09.2020
14:59

'najveći klub na ovim prostorima i u mojoj karijeri'

Обрати пажњу на слово И у средини реченице. Значи највећи у његовој каријери и највећи на овим просторима.

avatar
Delije Sever 021
Monday, 21.09.2020
15:59

Veznik i je sastavni veznik

avatar
Sasa SS
Monday, 21.09.2020
12:05

Vitas je baš respektibilan faktor da govori o tome ko je najveći klub na ovim prostorima.
Njegova izjava je višak i na TV PARTIZAN

avatar
Dante Hell
Monday, 21.09.2020
11:39
avatar
Dr fudbala Miloje
Monday, 21.09.2020
11:29

Ови краду а после пишу саопштења да су они покрадени. Какви су то бедници.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 21.09.2020
11:20

On je panj zato sto nije cak ni drvo, panj je skraceno drvo:-D Salu na stranu, dobro se snasao.

avatar
Südkurve München
Monday, 21.09.2020
11:15

😂😂😂😂😂