Umivanje "Hrama" - Nova trava naredne godine

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 06.09.2014.
15:14
Izvor: Sportske.net

Stadion na kojem će reprezentacija Srbije odigrati naredne tri utakmice od kojih dve u kvalifikacijama za EP "umiven" je pred duel sa Francuzima a direktor objekta poručuje da će u narednom periodu biti poboljšano osvetljenje i zamenjena trava.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Stadion Fudbalskog kluba Partizan otvoren je 9. oktobra 1949. godine utakmicom Jugoslavija - Francuska a 65 godina kasnije isti akteri odigraće prijateljsku utakmicu u Humskoj.

Mnogo je vremena prošlo od te 1949. godine ali se u infrastrukturnom smislu na stadionu Partizana malo toga promenilo, posebno u očima onih koji dolaze iz Zapadne Evrope.

FK Partizan ulagao je u stadion koliko je mogao a letos su konačno postavljene stolice u bojama kluba. Reflektori ispunjavaju standarde UEFA a snaga će im u narednom periodu biti pojačana za 100 luksa.

"Rasveta kod nas nije loša, jer smo se godinama prilagođavali Ligi šampiona ili Ligi Evrope. Ona ima jačinu od 1.400 luksa i biće povećana za još sto luksa. Osim toga, i kabine za rezervne igrače i stručne štabove kraj terena su takođe nove" objašnjava direktor stadiona Aleksandar Stepanović.

Prethodnih dana radilo se na uklanjanju pojedinih grafita sa stadiona a renovirane su i svlačionice namenjene za igrače gostujućeg tima. Uz to, prostor za rad novinara je prilagođen evropskim standardima.

Ipak, najbitnija stavka koja se tiče "umivanja" stadiona Partizana još uvek čeka na realizaciju i čekaće najverovatnije do narednog leta. Postavljanje nove trave predstavlja najbitniji projekat na stadionu koji bi trebalo da bude realizovan 2015. godine.

"Poslednji put je zamenjena 2004. godine. Deset godina nam traje, a rok trajanja joj je četiri godine. Imamo urađen projekat i čekamo da nam se odobre sredstva za realizaciju rekonstrukcije u koju ulaze i automatske prskalice za zalivanje trave. Ceo posao bi mogao da se radi sledećeg juna, trajao bi maksimalno 20 dana i koštao bi između 110.000 i 125.000 evra" objasnio je Stepanović.

Podsećamo da će reprezentacija Srbije naredne tri utakmice odigrati na stadionu u Humskoj a prva je na programu u nedelju od 20 časova i 45 minuta. Sredinom oktobra u Humsku stiže Albanija a mesec dana kasnije i Danska.

Uz to, treba imati u vidu da će tokom jeseni FK Partizan odigrati najmanje 10 takmičarskih utakmica na svom stadionu što će travnatu podlogu dodatno učiniti neupotrebljivom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke