Umar Sadik vs Rikardo Gomeš - Kakvo im je uporedno ''prolazno vreme''?

Autor: Darko Mitrović
petak 20.09.2019.
17:30
Izvor: Sportske.net

Oko nastupa Umara Sadika ima dosta polemika ove sezone, čini se da nikog ne ostavlja ravnodušnim, iz različitih razloga. A ako ga uporedimo sa prošlosezonskim najboljim strelcem Partizana...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Partizan ove sezone ne može da se pohvali velikim izborom igrača na poziciji centralnog špica, a pridošlica iz Rome Umar Sadik za sada uživa puno poverenje trenera Sava Miloševića.

Dvadesetdvogodišnji Nigerijac je od početka sezone odigrao ukupno 12 takmičarskih mečeva, a postigao je ukupno četiri pogotka, uz dve asistencije.

Osim toga, u tih 12 mečeva imao je još pregršt sjajnih prilika koje nije iskoristio, pa otuda i osporavanja njegovih kvaliteta od strane dela fudbalske javnosti.

Mnogi smatraju da Partizan ima veliki problem u napadu posle odlaska Rikarda Gomeša koji je sa 26 golova prošle sezone bio ubedljivo najbolji strelac crno-belih, pa je prilika da se podsetimo kakav je skor on imao u ovom istom periodu, pre godinu dana.

U prvih 12 takmičarskih mečeva u dresu Partizana, Rikardo Gomeš je prošle sezone postigao samo jedan gol više u odnosu na Sadika, dakle pet, a da se sinoć ona lopta odbila od stative u gol AZ Alkmara, Sadik i Rikardo bi danas bili izjednačeni.

Podsetimo, Rikardo je golgeterski eksplodirao tek od početka novembra prošle godine i meča sa Vojvodinom (2:0) u Humskoj. Tada je ušao u seriju u kojoj je na šest mečeva postigao sedam golova, a onda je i na proleće nastavio u sličnom ritmu.

Videćemo da li će i Sadik proraditi tokom jeseni, a navijači Partizana priželjkuju da se to dogodi već u nedelju, kada se igra 161. večiti derbi u Humskoj.

A kada već pominjemo Rikarda Gomeša, on je i u Al Šarži u Ujedinjenim Arapskim Emiratima ove sezone veoma efikasan, na prvih pet mečeva postigao je četiri gola...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Fico Sa
Saturday, 21.09.2019
23:54

Nerealno je porediti ova 2 igraca, Rikardo je bio napadac golgeter koji je imao samo jedan cilj a to je da postigne gol dok Sadik nije taj tip on je tu da radi za ekipu da primi loptu i prenese dalje nije toliko usresredjen kao golgeter i o tome nema sta da se prica dok Rikardo je bio to je drugi tip igraca a i pogledajte Rikardove golove kakve je davao i glavom i nogom iz okreta petom svakakve golove a ovaj jedva na prazan tu je bar 1 klasa razlike...

avatar
nenadnenad1234
Friday, 20.09.2019
18:02

Kod Sadika se vidi da je on ucen fudbaler, nemoze se reci da ne zna.
Njegov najveci problem je kordinacija pokreta koja mu nije jaca strana, a jedini neki normalan razlog za to je da je mozda naglo izrastao pa je istu izgubio donekle.
Ali videcemo kako ce biti, nas najveci problem je to sto nemamo "razbijaca" u napadu, koji ce biti u stanju da se "posiba" sa protivnickim stoperima, ko sto radi Mitrovic u reprezetnaciji, ili pre toga Tavamba kod nas.

avatar
REVØLT
Friday, 20.09.2019
17:47

Sadik je sinoc bio nas najbolji pojedinac posle Natka koji je neprikosnoven.

avatar
petar000
Friday, 20.09.2019
18:06

Bas tako. Generalno, Sadik je na svakoj utakmici medju tri najbolja na terenu, a ne samo u Partizanu. I meni se on vise svidja od Gomesa koji je bio poprilicno limitiran napadac za moj ukus. Sadik ulazi u sanse pet puta vise od Gomesa. Videcemo, ali on ce do kraja sezone lagano preko 20 golova sa ovom ekipom Partizana kakva je sad. Da ne pominjem to da je Gomes prosle sezone trebalo lagano da stigne do cifre od bar 40 golova koliko je i on masio.

avatar
petar000
Saturday, 21.09.2019
21:40

E, to za proslavu golova sam hteo da napisem, ali me iskreno mrzelo. I meni to smeta, ali slicno se ponasa i Suma. Ne bas toliko nezaintreresovano, ali blizu. S tim sto Suma ne slavi ni svoje golove, haha. A sto se tice Sadika zalaganjem je uvek medju najboljima, a to da je nepredvidljiv cak i za sebe sam vec pisao, ali takav je bio i Gomes. Ja sam i kod njega primetio da kao da ne zna kojom bi nogom kad trebalo da sutne, kada da sutne i te neke finese da bi bio vrhunski golgeter, bas kao i ovaj Sadik. Nije neki VAU spic, ali nije ni toliko los koliko mediji pokusavaju da ga naprave. Slicno su radili i sa Sumom, pa i sa Leonardom. Problem je sto navijaci Partizana potpadnu pod taj uticaj "sveznajucih" novinara koji znaju ko dobro igra, a ko ne. IU to mi cak i ne bi smetalo, svako ima pravo na svoje misljenje, ali ovakvih tekstova nema za Zvezdine igrace godinama i pored toga sto im je bar 30% dovedenih obicna pusiona od fudbalera.

avatar
REVØLT
Friday, 20.09.2019
18:37

Jbt, da sam jos i ja napisao to da je trebao da da bar 40 golova da da, sta bi ljudi ovde pisali Hahaha Ne znam bas da li je na SVAKOJ medju tri, ali, njegov doprinos u polju je veliki, nezgodan dosta za cuvanje, nepredvidiv (cesto i za samog sebe LOL), bas cudna faca- ono sto mi se ne svidja kod njega je sto ne slavi golove koje drugi postignu, to uvek moras da podelis sa svojim saigracima, ne valja mu takav odnos.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 20.09.2019
17:44

Bez obrzira što je Rikardo Gomeš dao 26 golova u sezoni on nije bio golgeter jer je trebao da da bar 40, nisam siguran ni da je svaku treću šansu iskoristio. Sadik je sličan realizator, ako ne i slabiji od Rikarda, a bolji je u igri, više muči protivničke odbrane i više doprinosi timu o čemu govore i te 2 asistencije. Od Đurđevića i Leonarda Partizan nema golgetera, ni Tavamba koji je bio odličan igrač nije bio golgeter.