Ulazimo u mesec odluke! Ima li Tumba dobitnu kombinaciju, ko protiv Halanda i drugova?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 27.02.2020.
11:39
Izvor: Sportske.net

Prvi cilj jesenas nije ostvaren, ali ''Orlovi'' imaju i drugu šansu, zahvaljujući rezultatima selekcije koju je vodio Mladen Krstajić u Ligi nacija.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Nepunih mesec dana ostalo je do početka baraža Lige nacija, čiji pobednik će se plasirati na Evropsko prvenstvo.

Reprezentacija Srbije će 26. marta od 18 časova u Oslu odmeriti snage sa domaćom Norveškom u polufinalnom susretu, a pobednik ovog duela igraće u finalu protiv boljeg iz duela Škotske i Izraela.

Ako savladamo Norvežane, u finalu ćemo biti domaćini, pa bi nam taj poslednji korak ka Evropskom prvenstvu bio mnogo lakši?

Veliki razlog za brigu našeg selektora Ljubiše Tumbakovića je fantastična forma norveškog napadača Erlinga Halanda, koji od početka sezone briljira, najpre u Salcburgu, a od ove zime i u dresu nemačkog Dortmunda.

Njegova statistika je čudesna - 30 mečeva, 40 golova i osam asistencija od prošlog leta, što u Salcburgu, što u Dortmundu! Od toga, 10 golova je postigao u Ligi šampiona na sedam odigranih mečeva.

Naravno, nije Haland jedina opasnost, zapaženu sezonu ima i Martin Edegard u Sosijedadu, sa sedam golova i osam asistencija na 25 mečeva, pa našim defanzivcima neće biti nimalo lako.

Ono što dodatno zabvrinjava je i to što Tumbaković tokom kvalifikacija nije uspeo da pronađe idealan štoperski tandem, pa se poslužio neočekivanim rešenjem da Kolarova premesti sa levog bekana mesto štopera.

U poslednjim mečevima protiv Ukrajine (2:2), Luksemburga (3:2) i Litvanije (2:1) Kolarov je igrao u tandemu sa Maksimovićem, dok su na levom beku šansu dobijali Mladenović i Rodić, a na desnom Milenković i Miletić.

Dilema je bilo i na pozicijama defanzivnih veznih, gde je uigravan tandem Nemanja Maksimović-Luka Milivojević, da bi onda protiv Ukrajine šansu dobio Nemanja Gudelj umesto Milivojevića.

Kako je sve funkcionisalo u defanzivi dovoljno govori pet primljenih golova na ove tri poslednje utakmice, ili četiri gola koje nam je na ''Marakani'' jesenas dao Portugal, na Tumbakovićevom debiju, dok Kolarov još nije bio prekomandovan na štopera, kada su u tandemu igrali Nastasić i Maksimović.

Nije Tumbaković imao sigurno rešenje ni na golu, pošto je umesto Dmitrovića na poslednjoj utakmici protiv Ukrajine branio Predrag Rajković...

Kada je u pitanju ofanzivna linija tima, tu stvari stoje mnogo bolje, pre svega jer je do sada tandem Tadić-Mitrović odlično funkcionisao.

U poslednjih par mečeva do izražaja je došao i Nemanja Radonjić, strelac dva gola protiv Luksemburga, ali on se trenutno oporavlja od povrede i veliko je pitanje da li će za mesec dana biti potpuno spreman za sve napore.
-
Baner
-
Dobra vest je da mladi Dušan Vlahović u međuvremenu pruža sve zapaženije partije u dresu Fiorentine, ovaj momak bi mogao da bude Tumbakovićev ''faktor iznenađenja'', a enigma je i dalje oko Luke Jovića, koji je izgladio odnose sa selektorom, ali u Realu nema kontinuittet

Čini se da posle svega selektor Norveške neće imati lak zadatak da proceni koju postavu će Tumbaković izvesti na teren, što je možda i povoljna okolnost po ''Orlove'', ali suština je da li selektor reprezentacije Srbije mesec dana pred utakmicu sa Norvežanima ima jasnu sliku idealnih 11 igrača koji bi mogli da se suprotstave Halandu i drugovima.

Utisak je da nekih velikih iznenađenja neće i ne može biti i da će okosnocu tima i dalje činiti igrači koje smo i jesenas gledali. Da li svi na istim pozicijama, kao protiv Ukrajine (Rajković - Milenković, Nik. Maksimović, Kolarov, Rodić - Gudelj, Nem. Maksimović (od 77. Milivojević) - Tadić, Lajić (od 69. Gaćinović), Radonjić (od 82. Milinković Savić) - Mitrović), ili je Tumba smislio nešto novo, saznaćemo uskoro.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dorotej
Thursday, 27.02.2020
16:50

Ako mali Velja Nikolić odigra dobro protiv Partizana, treba ga pozvati u reprezentaciju da igra u paru sa Tadićem. Dečko je kreativac, zna da razigrava saigrače. Ljajić se forsira već neko vreme, ništa nije pokazao, samo izvikana veličina koga su najurili u svim klubovima gde je igrao (Manchester, Fiorentina, Roma, Torino, ...).

avatar
Thursday, 27.02.2020
15:25

I
Rajkovic- Ivanovic, Milenkovic, Pavlovic, Kolarov- Maksimovic, Matic- Tadic, Milinkovic-Savic, Ljajic- Mitrovic.
II
Dmitrovic- Rukavina, Veljkovic, Spajic, Mladenovic- Gudelj, Fejsa- Sulejmani, Djuricic, Kostic- Jovic.
III
Radunovic- Gajic, Subotic (Maksimovic), Nastasic, Rodic- Lukic, Milivojevic- Radonjic, Jojic, Gacinovic- Prijovic.
IV
Jovanovic- Miletic, Pejcinovic, Vukovic, Bogosavac- Brasanac, Radoja- Lazovic, Grujic, Stevanovic- Vlahovic.
V
Rockov- Gobeljic, Planic, Rajkovic, Urosevic- Zdjelar, Krsticic- Zivkovic, Pantic, Katai- Djurdjevic.

Rajkovic, Dmitrovic, Radunovic (Jovanovic)- Ivanovic (KAPITEN!), Rukavina, Milenkovic, Spajic, Pavlovic, Veljkovic/Nastasic, Kolarov, Rodic/Bogosavac (Mladenovic)- Maksimovic, Gudelj, Lukic (Grujic), Matic, Milivojevic/Fejsa- Tadic, Lazovic, Gacinovic, Ljajic, Milinkovic-Savic, Djuricic, Sulejmani, Kostic (Katai), Radonjic- Mitrovic, Jovic, Vlahovic, Prijovic. 56/36/26

avatar
NikkiCFC
Thursday, 27.02.2020
16:06

Nastasic i Maksimovic treba da budu stoperi u prvoj postavi a tebi su u trecoj.

avatar
Thursday, 27.02.2020
23:15

Znao sam Hahaha

avatar
Limenka
Thursday, 27.02.2020
21:32

Nesto lupa, izgleda je neko ostavio otvoren prozor

avatar
cupavci
Thursday, 27.02.2020
14:33

Ako nam Kolarov igra stopera, očekujem visok poraz

avatar
NikkiCFC
Thursday, 27.02.2020
13:27

Pa ti sto su igrali protiv Ukrajine su okosnica samo izbaciti Rodica. A dodati Kostica, Nastasica, Matica, Jovica...