Ukrajinskim medijima Šahtjor i Zorja važniji od Dinama

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 07.12.2017.
09:33
Izvor: Sportske.net

Ukrajinski mediji prilično su balansirani kada je u pitanju izveštavanje o domaćim timovima u Evropi.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Ukrajinski mediji itekako prate fudbal, ali, za razliku od kolega u Srbiji, to čine vrlo balansirano i bez navijačkih strasti. Dnevne novine i sajtovi puni su fudbala, ali pišu o sva tri ukrajinska kluba u Evropi - Šahtjoru, Dinamu i Zorji.

Ako pogledate novine u Kijevu ovog četvrtka, prva vest je da je Šahtjor (u mini-anketi koje su Sportske nenaučnim metodom provele među osobljem hotela, ukrajinskim kolegama i radnicima u trafici niko nije propustio da pomene da se klub u stvari zove "Šahtar") obezbedio plasman u drugu rundu Lige šampiona.

Druga vest po važnosti uglavnom je to da Zorja večeras protiv Atletik Bilbaa bije odlučujuću bitku za drugu fazu Lige Evrope.

Tek posle toga dolaze vesti o predstojećoj utakmici kijevskog Dinama sa Partizanom. I uglavnom su sve ujednačene i govore o povredama Dinama i kraju polusezone, koja se u ukrajinskoj Premijer ligi završava predstojećeg vikenda.

Ukrajinske novine

Kada smo pitali kolegu Maksima o tome kako da kijevski, a ne samo nacionalni, mediji tako balansirano izveštavaju, odgovorio je: "Liga šampiona je važnija od Lige Evrope. Dinamo je već u drugoj rundi, a Zorja se tek bori za nju".

Dakle, najnormalniji profesionalni rezon, koji pomalo nedostaje u Srbiji, ali samo malo.

Što se tiče prognoza, sve su uglavnom na strani domaće ekipe. Dinamo za vikend ide u goste Oleksandriji i tamo mora da pobedi, jer u prvenstvu zaostaje četiri boda za Šahtjorom, uz meč manje.

"Posle apsurdnog poraza u Albaniji, Dinamu preostaje da u poslednjoj utakmici kod kuće ove godine pobedi da bi zadovoljio navijače. Oni se nadaju da Dinamu neće nedostajati motivacija, iako ekipu čeka meč u kome ne smeju da izgube bodove. Bez obzira na sastav, Dinamo ima obavezu da pobedi", piše Sports arena.

Isti izvor piše da Dinamo mora da bude spreman za kontre i snažnog Tavambu, a Hackeviču daje savet da stalno vrši pritisak na odbranu crno-belih "za koju je teško reći da nije problematična".

Ua-football navodi da Dinamo ume sam sebi da pravi probleme, ali podseća da godinu nije završio porazom još od 2009. godine. Football24 navodi da Dinamo pati od "zimske bolesti" da posle poraza tim ne igra timski.

Svi oni su, međutim, ubeđeni u pobedu Dinama, dok se ekipom Partizana maltene niko ne bavi, osim citiranja Đukića sa konferencije za medije.

Ukrajinske novine

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke