Ukrajinci strepe, UEFA pokrenula postupak!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 28.03.2019.
14:21
Izvor: Sportske.net

Fudbalski savez Ukrajine mogao bi da snosi ozbiljne posledice ukoliko se dokaže da je prekršen pravilnik UEFA prilikom naturalizovanja Žuniora Moraeša.

Epa/Julien Warnand
Epa/Julien Warnand

Povezane vesti

Na adresu evropske kuće fudbala stigle su dve žalbe zbog kojih je Disciplinska komisija UEFA odlučila da pokrene postupak protiv FS Ukrajine.

Radi se o žalbama FS Portugala i FS Luksemburga koji smatraju da je Brazilac Žunior Moraeš naturalizovan mimo propisa.

Fudbaler Šahtjora igrao je za selekciju Ukrajine na gostovanjima Portugalu i Luksemburgu, a žalba je uložena zbog toga što Brazilac navodno nije imao pet uzastopnih godina boravka u Ukrajini da bi mu bio dodeljen pasoš.

Ukrajinci su se juče oglasili i poručili da se ne brinu zbog najave pokretanja postupka, ali nema dileme da će strepeti dok UEFA ne donese konačnu odluku.

Ukoliko se dokaže da su Ukrajinci prekršili pravilnik, utakmice sa Portugalom i Luksemburgom biće registrovane službenim rezultatima u korist domaćih selekcija, pa će Ukrajina posle dva kola kvalifikacija ostati na poslednjem mesto tabele Grupe B bez bodova.

Podsećamo da i reprezentacija Srbije igra u istoj grupi i da će upravo Ukrajina biti sledeći rival "Orlova".

UEFA na zvaničnom sajtu nije navela kada će se odlučivati o eventualnoj kazni, ali do duela Ukrajine i Srbije ima dosta vremena i nema sumnje da će svi znati na čemu su pre tog susreta u Ljvivu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke