"Ukrajina zasluženo prva, ali želimo pobedu u Beogradu!"

Autor: Ivan Cvetković
sreda 13.11.2019.
10:30
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Reprezenativce Srbije očekuje meč protiv ekipe koja se već plasirala na EURO.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Golman reprezentacije Srbije Marko Dmitrović istakao je u intervjuu za Sportski žurnal da se nije nadao lošoj situaciji u kvalifikacionoj grupi "orlova" u kojoj plasman na EURO ne zavisi od naših fudbalera.

"Mislili smo da će sve da zavisi od nas, ali sad možemo samo da osvojimo šest bodova protiv Luksemburga i Ukrajine i da se nadamo kiksu Portugalije. Male su šanse da evropski prvak ne pobedi Litvance i Luksemburžane, ipak, je mnogo kvalitetniji tim"
, kaže Dmitrović.

Čini se da je tome kumovao i ubedljiv poraz u Lvovu protiv Ukrajine.

"Znali smo pre početka kvalifikacije da će se učesnici EURO tražiti između nas, Portugalaca i Ukrajinaca. Visok poraz u Lavovu nas je definitivno poremetio. Očekivali smo da bar ne izgubimo, pogotovo što smo bili u seriji od osam utakmica bez poraza do tog meča."

"Portugalce smo smatrali za glavne favorite, ali su nas Ukrajinci sve iznenadili. Već promovisani učesnik prvenstva igrao je sjajno, reč je o izvanredno ukomponovanom timu, selektor Ševčenko je izvrsno sklopio sve kockice. Obezbediti plasman na završni turnir dva kola pre kraja je veliki uspeh. Ukrajina je zasluženo prva u našoj grupi, pobedila je šest puta i samo jednom remizirala", smatra golman Eibara.

Dmitrović veruje da selekcija Ljubiše Tumbakovića može do trijumfa protiv Ukranije u Beogradu.

"Želimo da ih savladamo zbog nas, a ne da bismo prekinuli njihovu dugu seriju bez neuspeha. Ukrajini neće teško pasti da izgubi od nas, nama bi pobeda značila kako bismo ostali u trci za drugo mesto do poslednjeg minuta kvalifikacija", kazao je čuvar mreže.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke