Ugasio se jedan od najstarijih srpskih klubova, zbog duga od oko 30.000 evra...

Autor: Beta Beta
nedelja 13.01.2019.
14:09
Izvor: Beta

A jesenas su proslavili veliki jubilej...

Epa/Str
Epa/Str

Povezane vesti

Najstariji niški fudbalski klub Sinđelić ugasio se zbog finansijskih problema, svega tri meseca nakon proslave 100. rođendana.

Kako su prenele Južne vesti, zbog duga i blokade računa zbog više od 30.000 evra, uprava kluba odlučila je da seniorski tim istupi iz Srpske lige istok, samim tim i da se ugasi.

U sklopu kluba nastaviće da radi samo omladinska škola.Kako je odlučila Skupiština kluba, preko omladinske škole biće podneta krivična prijava zbog sklapanja štetnog ugovora za klub protiv bivšeg predsednika Dragana Đorđevića, zbog ugovora koji je potpisao sa nekadašnjim fudbalerom Aleksandrom Komadinom.

"Upravo zbog duga od više od 30.000 evra, nastalog zbog izgubljenog sudskog spora sa fudbalerom, Skupština je sa 12 glasova 'za' i dva 'uzdržana' odlučila da se klub ugasi", navodi se.

Član Skupštine Zoran Anđelković rekao je da je plan da se od sledeće sezone formira novi klub koji će krenuti od najnižeg ranga takmičenja.

"Tragedija i stvarno žalostan dan na stadionu Sinđelića. Mi više ne funkcionišemo, nema nastavka takmičenja. Dalje nema, jer smo došli do samog kraja. FK Sinđelić koji je proslavio 100 godina postojanja više neće postojati i neće se takmičati. Osnivačka Skupština na proleće, da se formira novi klub i krene od nule", naveo je on.

Odluka o istupanju iz lige doneta je nakon punog sata rasprave tokom koje su se mogli čuti i predlozi. Neki od članova Skupštine želeli su dodatni rok, kako bi se iscrpile sve mogućnosti - pomoć firmi, saveza ili većih klubova, ali ostatak nije bio voljan da se upusti u to.

Trener Zoran Dimitrijević rekao je da želi da nastavi da radi u Sinđeliću i od sledeće sezone, "makar volonterski i u najnižem rangu takmičenja".

Svi fudbaleri Sinđelića su sada slobodni igrači i pozvani su da dođu po ispisnice.

"Naša ambicija je da ostanemo fer prema igračima, nikome se ništa ne duguje, čak ni igračima koje smo kaparisali", naveo je Dimitrijević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
prike
Monday, 14.01.2019
10:55

Читам овде неке коментаре и не могу да верујем колико људи не поштују традицију и старе вредности. Па не ради се овде о неком тамо малом клубу, нити дугу од 30.000 евра, у питању је много више. Ту су ентузијасти који се годинама труде и развлаче ту помоћ коју добијају од града, раде с децом и склањају их с улице. Ово је црни дан за насеље Дурлан и цео спортски Ниш. Морало је да се пронађе решење, макар мали Станоје чистио ципеле целога жовота. Како се односимо према наслеђу, тако нам се на крају и враћа. Пре или касније.

avatar
Ivana Zile
Monday, 14.01.2019
02:28

sramota. nijsu tu u pitanju 30k ko zna sta se valja iza brda. ja da sam u upravi kluba pre bih dao ostavku nego da glasam za zatvaranje kluba ne bih hteo da budem deo takve istorije. treba imati dostojanstva I moral.

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 13.01.2019
17:37

Sto se nisu obratili Marfin banci, ona poklanja ozbiljne svote novca fudbalskim klubovima?
Au da zatvorila se, jer je onomad oprostila jednom fudbalskom klubu pozamasnu sumu novca (broj je sedmocifren i valuta je u Evrima).

avatar
Grb partizana 1997?
Sunday, 13.01.2019
16:38

Cekaj, pa to je mizerna suma... Suma je kostao mnogo mnogo vise... Suma? Sa druge strane ti Terzinjo, zar nisi mogao da istreses 30k eura i da spasis Sindjelic? Uzmite ih kao filijalu na primer, samo spasite klub. Pa toliko se mesecno u Zvezdi potrosi na razne gluposti...

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 13.01.2019
18:37

Pricas za Sumu koji ako nista drugo je dao golove u Evropi i dao go na derbiju. Jesis vestan da Cafu sa sve platom i novcem koji je dat za pozajmicu ce kostati vise nego suma, a kolko je Kafu odigrao utakmica u Evopi i JSL?
Druga stvar sto im Marfin banka nije poklonila novac? A da ugasena je posle oprastanja ogromnog duga Crvenoj Zvezdi. Cifra je bila sedmocifrena, a valuta je u Evrima

avatar
Grb partizana 1997?
Tuesday, 15.01.2019
15:55

Neka je ugasena, jel te zao Marfin banke? Mi ne dugujemo drzavi nista i to je bitno. Isto u kosarci sto zapevate zbog bivseg duga KK Crvena Zvezda. Mi od toga duga nismo dugovali drzavi nista i ako jesmo to je bilo nesto malo... Dugovali smo bankama i privatnim poveriocima. To sto su oni oprostili dugove i pod kojim uslovima to nije vasa stvar. Snadjite se i vi kao sto smo mi uradili ali nemojte preko drzavne grbace. Vi sada u kosarci dugujete sve drzavi na ime poreza, plus tu istu drzavu muzete vec trecu godina da bi funkcionisali kao evroligas.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 13.01.2019
21:51

Suma je plaćen parama koje je sam Partizan zaradio, a zvezdine promašaje plaća država. Koga briga za Sinđelić kada uzdižu drugi fudbalski simbol ove vlasti (posle zvezde) - Radnički.

avatar
Leka
Sunday, 13.01.2019
15:42

Potpuno neverovatno da se u fk Radnički,RK Železničar upumpava gomila novca, a ovamo se gasi najstariji klub u Nišu. Za rubliku verovali ili ne. Zbog 30000 evra?

avatar
_mladenq
Sunday, 13.01.2019
16:32

malo li je? treba da se da fudbalskom klubu 30000 evra onako bezze samo da se ne bi ugasio? ozbiljni prioriteti

avatar
deki trbic
Sunday, 13.01.2019
17:14

Pa šta ako ga gase? Nemas para nema kluba i tacka.