UEFA stavila FS Srbije na poseban režim!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 08.11.2018.
12:10
Izvor: Sportske.net

Proces koji je UEFA pokrenula pre godinu dana okončan je sporazumom o poravnanju kojim se FS Srbije obavezao da će u naredne tri godine sprovesti sve tačke iz ugovora.

Epa/Srđan Suki
Epa/Srđan Suki

Povezane vesti

U danu kada je Crvena zvezda ostvarila veliki uspeh u Ligi šampiona UEFA je stavila tačku na proces koji je pokrenula pre godinu dana a koji je bio vezan za propuste koje je FSS napravio u izdavanju licenci za evropska takmičenja.

UEFA je pokrenula istragu u jesen 2017. godine, a u aprilu tekuće je kaznila Vojvodinu zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

Krivicu za to što je Vojvodini dodeljena licenca za evropska takmičenja snosi i FS Srbije, pa je zbog toga UEFA sa srpskom kućom fudbala dogovorila sporazum o poravnanju kojim se FSS obavezao na rad u specijalnom režimu u naredna tri ciklusa za licenciranje.

Na zvaničnom sajtu UEFA objavljen je dokument na osam stranica koji predstavlja sporazum o poravnanju između dve strane. U pomenutom dokumentu pobrojane su sve obaveze koje će FS Srbije morati da ispuni u naredna tri ciklusa licenciranja.

Slične sporazume potpisali su i savezi Albanije i Kazahstana. FS Albanije je prekršio pravilnik o licenciranju klubova izdavanjem licence FK Tirani, a FS Kazahstana je isti prestup napravio u slučaju Irtiša iz Pavlodara.

Ukoliko FS Srbije bude ispoštovao sve obaveze iz sporazuma koji je napravljen sa UEFA, srpska kuća fudbala će se vratiti u normalan režim licenciranja od sezone 2021/22.

Svako kršenje odredbi iz sporazuma podrazumeva plaćanje penala, a kompletan tekst pomenutog sporazuma o poravnanju može se naći OVDE!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke