UEFA se "otvorila" - Evo koliko bi mogli da zarade "Orlovi" u Ligi nacija

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 15.10.2018.
11:25
Izvor: Sportske.net

Prvo mesto u Grupi 4 donelo bi reprezentaciji Srbije mnogo povlastica ali i izdašnu finansijsku nagradu.

Epa/Robert Ghement
Epa/Robert Ghement

Povezane vesti

Evropska kuća fudbala (UEFA) donela je nedavno odluku o povećanju nagrada koje će reprezentacije dobijati na osnovu učešća i ostvarenih rezultata u Ligi nacija.

Ovakva odluka donesena je na osnovu dobre finansijske situacije u kojoj se nalazi UEFA, odnosno zbog visoke zarade ostvarene tokom Evropskog prvenstva 2016. godine u Francuskoj.

Osvajači grupa u svakoj od divizija u Ligi nacija dobiće lepu finansijsku injekciju, a najviše novca zaradiće reprezentacije iz Lige A.

Osvajačima grupa u Ligi A sleduje minimalna zarada u iznosu od 2.250.000 evra, dok će osvajači grupa u Ligi B zaraditi najmanje 1.500.000 evra.

Reprezentacija Srbije igra u Grupi 4 Lige C i ukoliko na kraju takmičenja bude ostala na poziciji koju trenutno zauzima zaradiće najmanje 1.130.000 evra!

Fond solidarnosti za Ligu C iznosi 1.130.000 evra, što znači da će pomenuta suma biti podeljena na sve učesnike, a ima ih ukupno 15.

Podsećamo da osvajanje prvog mesta u grupi garantuje Srbiji plasman u Ligu B, ali i šansu da u slučaju neuspeha u kvalifikacijama za EURO 2020. kroz plej-of Lige nacija stigne do kontinentalne smotre.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke