UEFA - Partizan 'tone', ostalih ni na vidiku!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 10.05.2015.
18:05
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Partizan zabeležio je pad na najnovijoj rang listi UEFA za sezonu 2015/2016. Crno-beli su pali najniže u poslednjih 12 godina ali njihova pozicija deluje kao melem kada se vidi gde se nalaze ostali srpski klubovi.

Beta/AP Photo/Keystone, Jean-Christophe Bott
Beta/AP Photo/Keystone, Jean-Christophe Bott

Povezane vesti

Godinama unazad srpski reprezentativni i klupski fudbal doživljava pad na rang listama svetske i evropske fudbalske asocijacije.

Tokom nedelje smo vas informisali o tome gde se reprezentacija Srbije trenutno nalazi na FIFA rang listi, a evo kako stojimo na klupskom nivou.

Imajući u vidu da u poslednjih desetak godina Partizan predstavlja jedinu svetlu tačku srpskog klupskog fudbala ne čudi što je Srbija na pistupnoj listi za evropska takmičenja u sezoni 2015/2016 pala na 27. poziciju.

To je najlošiji plasman koji je zabeležen u novom veku kada je srpski klupski fudbal u pitanju a posledice će se videti već tokom predstojećeg leta!


Ovakav renking srpskog klupskog fudbala znači da će sva tri predstavnika koji budu igrali kvalifikacije za Ligu Evrope takmičenje početi od prvog kola, zajedno sa klubovima koji dolaze iz Švedske, Bugarske, Norveške, Mađarske, Slovenije, Slovačke, Moldavije, Azerbejdžana...

Ako je za utehu, šampion Srbije će i ove godine kvalifikacije za Ligu šampiona početi od drugog kola ali nam ni taj status neće biti još dugo zagarantovan jer srpski klubovi godinama unazad imaju mizeran učinak u evropskim kvalifikacijama.

Vratimo li se na pozicije koje srpskim klubovima pripadaju na UEFA rang listi klupskih koeficijenata za sezonu 2015/2016 naići ćemo na bolan prizor.

Nijedan srpski klub ne kotira se ni u prvih sto, a "svetla tačka" je Partizan koji zauzima 127. poziciju sa 14.775 poena! Crno-belima je to najlošiji učinak u poslednjih 12 godina a pitanje je koliko će uspeti da ka poprave u sezoni koja sledi.

O tome gde se nalaze ostali srpski klubovi bolje da ne govorimo. Nekadašnji šampion Evrope i sveta nije ni među 200 najboljih ekipa "starog kontinenta".

Koeficijenti

Crvena zvezda sa mizernih 7.775 poena zauzima 205. poziciju na UEFA klupskoj rang listi, dok je Vojvodina 230. sa 6.275 poena. Ostali srpski klubovi nisu među 300 najboljih u Evropi i teško da bi uskoro mogli da se probiju na listi.

Posle svega ne ostaje nam ništa drugo nego da još jednom konstatujemo da nam je klupski fudbal udario u dno i da bi bilo neumesno pričati o tome kako treba biti optimista jer stanje u kojem se nalaze naši klubovi ne garantuje ni stagnaciju a kamo li prosperitet.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zvezdas od rodjenja
Sunday, 10.05.2015
22:23

Samo Tole je zadovoljan.

avatar
Pera Zambula opet
Sunday, 10.05.2015
23:49

Ma da Tole je kriv za sve :)

avatar
сочинитељ
Sunday, 10.05.2015
18:26

ово је само статистика,а историју саткану од 3 полуфинала лш,ушати пехар и титулу светског првака не може да промени неколико лоших сезона

avatar
$$$ BRACELA $$$
Sunday, 10.05.2015
18:13

PRIVATIZACIJA RESAVA TE PROBLEME!!