UEFA odredila - Evo ko će deliti pravdu u Lisabonu, ove sezone je sudio i Zvezdi

Autor: Darko Mitrović
subota 23.03.2019.
11:49
Izvor: Sportske.net

Poznato sudijsko ime...

Epa/Abedin Taherkenareh
Epa/Abedin Taherkenareh

Povezane vesti

Još dva dana ostalo je do starta naše reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

''Orlovi'' u ponedeljak od 20:45h gostuju u Lisabonu, gde će odmeriti snage sa domaćom selekcijom Portugala koja je sinoć pred svojim navijačima igrala bez golova (0:0) protiv Ukrajine.

Prethodnih dana smo saznali na koje igrače naš selektor Mladen Krstajić neće moći da računa u ovom meču (Kostić, Matić, Kolarov, Fejsa...), a sada je rešena još jedna dilema - u vezi glavnog sudije koji će deliti pravdu u ovoj utakmici.

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu UEFA, to će biti 37-godišnji Simon Marčinjak iz Poljske, kome će pomagati zemljaci Pavel Sokolnicki i Tomaš Listkijevič.

Marčinjak je nedavno delio pravdu u revanš utakmici 1/8 finala Lige šampiona, između Barselone i Liona (5:1), a dobro ga pamte i navijači Crvene zvezde, s obzirom da je jesenas na ''Marakani'' bio glavni arbitar u meču prvog kola Lige šampiona protiv Napolija (0:0).

Sudio je prošlog leta i na Svetskom prvenstvu u Rusiji, ali nije dalje odmakao od grupne faze posle pojedinih problematičnih odluka u meču Nemačke i Švedske (2:1), kada nije dosudio penal nad Markusom Bergom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke