UEFA odlučila, Zvezda će imati posla sa Portugalcima, Partizan sa Švajcarcima

Autor: Darko Mitrović
subota 28.07.2018.
13:53
Izvor: Sportske.net

Revanši mogu da počnu...

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Posle pobeda pred svojim navijačima u prvim mečevima drugog kola kvalifikacija za evropska takmičenja, Crvena zvezda i Partizan saznali su danas i koje će im sudije deliti prvadu u revanšima koji će biti odigrani u Litvaniji.

Zvezda u sredu igra revanš meč sa Suduvom, koju je na ''Rajku Mitiću'' ubedljivo savladala sa 3:0. Glavni sudija u toj utakmici biće Portugalac Tijago Bruno Lopez Martins, a pomagaće mu zemljaci Kampos i Almeida.

Martins ima 38 godina, a na Mundijalu u Rusiji imao je ulogu u VAR studiju, tokom utakmice između Francuske i Australije.

Dan kasnije, Partizan će takođe igrati u Litvaniji, ali protiv Trakaija, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Crno-beli su prvi meč dobili sa 1:0, neizvesnost je ovde znatno veća nego u dvomeču Zvezde i Suduve, a glavni sudija u revanšu biće švajcarski arbitar, 37-godišnji Štefan Klosner. Njegovi pomoćnici biće takođe Švajcarci - Remi Zgaragen i Efe Kurnaca.

Klosner nije sudio našim klubovima, ali jeste našoj omladinskoj reprezentaciji protiv Rumunije 2012, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Taj meč naš tim  je dobio sa 3:0. Dve godine kasnije na U19 Evropskom prvenstvu sudio je i meč Srbija - Ukrajina koji je završen rezultatom 1:1.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke