UEFA ne menja svoje pravilo, odlični Ben sutra neće moći da igra, kako će izgledati Milojevićevih 11?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 30.09.2019.
09:53
Izvor: Sportske.net

Zbog ograničenja broja licenciranih igrača, šef struke crveno-belih sutra protiv Olimpijakosa na ''Marakani'' neće moći da računa na sve raspoložive igrače. Neki od onih koji su izvan spiska bi mu baš dobro došli...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Podsetimo, pred početak grupne faze takmičenja u Ligi šampiona, prekobrojni su, iz različitih razloga, ostali El Fardu Ben, koji ipak nije realizovao očekivani transfer, kao i desni bek Milan Gajić.

U domaćem prvenstvu, gde bi Crvena zvezda prema nekim sinoćnjim najavama mogla da izdejstvuje promenu pravila o ograničenju broja stranaca sa aktuelnih 4 na 8, Ben i Gajić pokazuju da su u sve boljoj formi, pogotovo Ben, ali UEFA je neumoljiva, pa će trener Milojević morati da sastavi ekipu bez njih dvojice u startnih 11.

Ali, ako oni ne mogu, na raspolaganju Milojeviću biće novi napadač Tomane, koji i dalje čeka pravu šansu na evropskoj sceni, silno je motivisan i ne bi trebalo da iznenadi ako on sutra dobije prednost u odnosu na Boaćija i Pavkova.

Kada je ostatak startne postave u pitanju, jedina dilema bi još mogla da bude na krilu, da li će se Milojević odlučiti za Aleksu Vukanovića, junaka iz revanš meča sa Jang bojsom, ili za Radživa Van la Paru, koji nije bio ubedljiv u svojim prvim nastupima za Crvenu zvezdu, ali je protiv Voždovca lepom asistencijom za Bena nagovestio da se sve bolje uklapa u novu sredinu.

Sve ostalo bi u Zvezdinom sastavu sutra trebalo da bude očekivano i uobičajeno. Milan Rodić se oporavio od povrede i trebalo bi da ima prednost u odnosu na Žandera, Mateo Garsija se vraća u tim posle tri propuštene utakmice u domaćem prvenstvu, a ono što bi moglo malo da brine jeste što Marko Gobeljić u poslednje vreme nije u prepoznatljivoj formi. Ipak, njegova motivacija i borbenost na terenu nikada nisu bili sporni i za očekivati je da on i ovoga puta bude među starterima.

Prema tome, očekivani Zvezdin sastav za Olimpijakos izgleda ovako:

Borjan - Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić - Kanjas, Jovančić - Garsija, Marin, Vukanović (Van la Para) - Tomane.

Podsetimo, meč između Olimpijakosa i Crvene zvezde igra se u utorak od 21 čas na ''Marakani''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
El Nindža
Monday, 30.09.2019
16:27

Mislim da je glavni problem Zvezdine lošije igre Jovančić, ili pak Bakula

avatar
paok
Monday, 30.09.2019
11:00

Pa evo i protiv Olimpijakosa ce igrati 4 stranca, stavi sve. Svakako trazite da se poveca broj i to u sred sezone.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 30.09.2019
10:13

Forma se ne pokazuje i ne podiže na utakmicama kakve su na primer voždovac-zvezda i zvezda-mačva

avatar
Real Only
Monday, 30.09.2019
10:07

Uefa nije fss. Ipak je malo ozbiljnija organizacija.

avatar
dejanera2
Monday, 30.09.2019
10:44

Tacno! Tamo nema uopste ogranicenja broja stranaca!

avatar
dejanera2
Tuesday, 01.10.2019
00:11

Taj deo oko ne menjanja pravila u toku takmicenja je sasvim normalan i ispravan! Dakle ogranicenje broja stranaca je nevidjena glupost i treba je ukiniti ovog momenta ali bi samo pravilo trebalo primenjivati od sledece sezone jer je ova pocela kako je pocela i tako treba i da se zavrsi!

avatar
Real Only
Monday, 30.09.2019
12:42

O tome je trebalo da se razmislja pred pocetak sezone, ne mozes da menjas pravila u sred sezone, jer jednom klubu ne odgovara nesto zato sto je imao katastrofalan prelazni rok. Partizan je konkrentno prodao Zakarica zbog tog pravila, kao i Valientea i Enakea. Iz Zvezde su pravili tim za Evropu, u ligi su mislili da ce da se prosetaju, sad kad vide da su malo pogresili menjamo pravila. Bice velika bruka ako im se dozvoli tako nesto. Mada ne bi me cudilo tako nesto.