UEFA je rekla svoje, sad je sve na Partizanu i ''Grobarima''! Kako će to izgledati na Sretenje?

  • Autor: Darko Mitrović

  • 08. januar 2018.

  • 12:19

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

U susret početku priprema crno-belih, a imajući u vidu najnovije najave iz Humske...

UEFA je rekla svoje, sad je sve na Partizanu i ''Grobarima''! Kako će to izgledati na Sretenje?
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
Partizan je u 2018. godinu ušao uz veliku zebnju od odluke UEFA u vezi sa incidentima tokom utakmice protiv Jang bojsa, u petom kolu Lige Evrope.

Sama činjenica da je Crvena zvezda već prodala 28.000 karata za duel sa CSKA, a da u Humskoj prodaja ulaznica za meč sa Viktorijom nije ni počela, dovoljno govori o tim strahovanjima koja su postojala u Humskoj u proteklom periodu.

A onda, 5. januara usledio je potpuni obrt, Crvena zvezda je kažnjena utakmicom bez publike i sa 50.000 evra, a Partizan ''samo'' novčano, u iznosu od 30.000 evra, što je izazvalo euforiju među pristalicama crno-belih koji su na društvenim mrežama počeli da utiču jedni na druge da 15. februara, na Sretenje napune tribine u Humskoj i naprave atmosferu kakva dugo nije viđena na ovom stadionu.

Ali, informacija o početku prodaje karata i dalje nema, a dok se čekala odluka UEFA, dve frakcije ''Grobara'' su se još više podelile, uz skandalozni sukob na 156. večitom derbiju, pa sada ima razloga za novo strahovanje kako će sve to izgledati na početku prolećnog dela sezone, kada će ponašanje navijača crno-belih ponovo biti pod budnim oko izaslanika UEFA.

Na navijačima je da svoje sukobe reše u interesu Partizana do početka proleća ali još važnije je šta će u narrednih mesec dana uraditi sportski direktor Ivica Iliev i šef stručnog štaba Miroslav Đukić.

Na tom polju i dalje vlada neočekivano zatišje ako govorimo o pojačanjima, s ozbirom da se još uvek najkonkretnije govori o odlascima pojedinih igrača poput Evertona i Tavambe.

-
Nezvanične informacije u medijima govore da je Partizan blizu angažovanja Radosava Petrovića, ili Saše Zdjelara, ali na prvopomenutog ne bi mogao da računa protiv Viktorije, s obzirom da je nastupio za Sporting jesenas a evro-sceni.

Zato bi možda trebalo očekivati i neko novo rešenje na poziciji zadnjeg veznog, a ono što navijače Partizana može da ohrabri jeste obećanje sportskog direktora Ilieva da će crno-beli na proleće biti jači nego jesenas.

Ipak, gotovo mesec dana prošlo je od završetka jesenjeg dela sezone, a ništa se konkretno nije dogodilo. Trener Đukić bi trebalo da ima jasnu sliku na početku priprema koje startuju za dva dana početnim testovima, a zvanična prozivka i početak rada na treninzima je zakazana za petak.

Hoće li do tada biti konačno promovisano i Partizanovo prvo zimsko pojačanje?
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari