U21: Srbija neporažena u Vićenci, a mogla je do tri boda!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 02.09.2016.
20:23
Izvor: Sportske.net

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je sa odabranom selekcijom Italije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se održava naredne godine. "Orlići" poveli sjajnim golom Gajića, domaćin izjednačio "sa kreča".

fss.rs/Starsport
fss.rs/Starsport

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije koju čine igrači rođeni 1994. godine i mlađi remizirala je u Vićenci sa vršnjacima iz Italije u okviru sedmog meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017. godine.

"Orlići" su na gostovanju Italiji odigrali nerešeno 1:1 (0:1) iako su na poluvremenu imali gol prednosti zahvaljujući prelepom pogotku koji je u 34. minutu postigao Milan Gajić.


Golove pogledajte OVDE!

Italija - Kragno, Konti, Kaldara, Romanjoli, Muru; Kataldi, Maciteli, Vere (od 67' Pelegrini), Benasi (od 52' Di Frančesko); Roseti, Seri

Srbija - V. Milinković-Savić, Gajić, Veljković, Lazić, Antonov; Maksimović, Grujić; Meleg (od 61' Dražić), S. Milinković-Savić, Gaćinović (od 76' Mihajlović); Čavrić (od 67' Đurđević)

Tokom prvog poluvremena Srbija je disciplinovanom igrom uspešno odolevala pokušajima domaćeg sastava, a u nekoliko navrata kontranapadima su naši reprezentativci uspevali da ugroze protivnički gol.

Pas u dubinu koji je Sergej Milinković-Savić uputio ka desnom beku Milanu Gajiću u 34. minutu predstavljao je uvod u sjajan udarac fudbalera Bordoa i pogodak kojim su "Orlići" stigli do prednosti.

Srbija je posle vodećeg gola nastavila da preti rivalu što je bio najbolji mogući način da se do odlaska na odmor sačuva stečena prednost.

Samo osam minuta igre u nastavku susreta bilo je potrebno Italijanima da stignu do izjednačenja i to posle penala koji je skrivio naš golman Vanja Milinković-Savić.

Precizan sa bele tačke bio je Alberto Ćeri pa Milinković-Savić i pored dobre reakcije i pogođene strane nije uspeo da zaustavi njegov udarac.

Do kraja susreta obe reprezentacije imale su po jednu sjajnu priliku za postizanje drugog gola. U 76. minutu Di Frančesko izbija sam pred Milinković-Savića ali naš golman sjajno interveniše.

Poslednju šansu na meču imao je štoper reprezentacije Srbije Darko Lazić koji je pokušao glavom ali je odbrana "Azurina" izbila loptu sa gol linije.

Večerašnja utakmica završena je tako istovetnim rezultatom kao i ona koja je odigrana pre nešto manje od godinu dana u Novom Sadu, s tim što remi u Vićenci više odgovara "Azurinima".

Italija vodi na tabeli druge kvalifikacione grupe sa 20 bodova, a Srbija sa 14 zauzima treće mesto, s tim što "Orlići" imaju meč manje od Italije i Slovenije.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo izabranici Tomislava Sivića igraju 6. septembra protiv Republike Irske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 02.09.2016
20:25

NE SVIDJA mi se ovo! Ponavljaju nam se jeftino primljeni golovi i gluposti za koje debelo i skupo placamo. Ovakve utakmice moramo da dobijamo, a ne razumem zbog cega mu brani sirovina Vanja, a ne Boris Radunovic.

avatar
El Diablo
Friday, 02.09.2016
23:10

Sirovina je odbrana,Darko Lazic i ostali panjevi,trebao je da zove Blekija,i Miladina Stevanovica. :)

avatar
Tomić: Lažna legenda
Saturday, 03.09.2016
10:37

Mislim da smo mi završili ove kvalifikacije na žalost... Teško možemo do najbolje 4 plasirana tima, ali vredi pokušati

avatar
Friday, 02.09.2016
23:23

Da, Lazic je slaba tacka, tu mora neko bolji tipa Babic ili tome slicno, ima dosta kandidata, ostala trojica u poslednjoj liniji su sa razlogom tu.