U21 - Dobra provera, Italijani slavili protiv Srbije na "Karađorđu"

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 27.03.2018.
20:25
Izvor: Sportske.net

Poraz reprezentacije Srbije od Italije u prijateljskom meču.

BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO

Povezane vesti

Nakon maksimalnog učinka u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, mlada reprezentacija Srbije je danas odmerila snage sa mladom reprezentacijom Italije na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu, a usledio je i poraz rezultatom 1:0.

Reprezentacija Srbije je bila nešto bolja u prvom delu meča, ali nije uspela da materijalizuje tu nadmoć na sredini terena. Nakon prvih 45 minuta bilo je 0:0, iako su Lukić i Pantić bili daleko nadmoćniji od svojih protivnika.

Pantić je imao prvu šansu u 17. minutu kada je šutirao pored gola, a na drugoj strani je Mandragora uputio udarac preko gola golmana Manojlovića.

U 30. minutu Pantić je ponovo oprobao šut, da bi u 34. minutu Luka Vido postigao gol, ali je signaliziran ofsajd. Sumnjivo je bilo, milimetri su odlučivali.

U poslednjih 10 minuta Srbija daleko bolja, imala je nekoliko dobrih akcija, posebno preko Lukića koji je dominirao sredinom terena, a Radonjić je dva puta bio u prilici.

Prvi put je uspeo da se izbori za dobru poziciju tako što je prevario par fudbalera Italije, drugi put nakon odlične akcije Lukića i Pantića kada se spetljao.

U drugom poluvremenu izmene, Ćalasan je ušao umesto Milenkovića, Nikolić je stao na gol umesto Manojlovića, a Italijani su krenuli jače ka golu Srbije. Varela je imao dobru šansu u 47. minutu kada je bio izblokiran od strane defanzivaca Srbije, a četiri minuta kasnije 1:0 za Italijane.

Luka Vido je iskoristio loše odbijenu loptu defanzivaca Srbije nakon centaršuta De Paulija, uspeo je odličnim udarcem da savlada golmana Nikolića za 1:0.

U 56. minutu novi opasan napad Italije, odlično je istrčao desni bek Dikman, ali ga je Bogosavac uspešno sustigao. Ćeri je uputio udarac preko gola, a u 62. minutu Vido je imao zicer nakon asistencije sa leve strane, ali je Nikolić bio sjajno postavljen i sprečio je novi gol u svojoj mreži.

Ulaskom Adžića i Mićina Srbija je bila ofanzivnija na papiru, ali je usledila i povreda Lukića, možda i našeg najboljeg fudbalera, pa smo izgubili na kreativnosti na sredini terena.

Ipak, usledio je jedan slobodan udarac u 90. minutu, pozicija je bila idealna, Radonjić je namestio loptu i šutirao, ali je lopta otišla malo pored gola, što je ujedno bila i poslednja prilika za našu reprezentaciju.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Tuesday, 27.03.2018
22:17

Sto ne igra onaj decko iz Bajerna?

avatar
3x3
Tuesday, 27.03.2018
20:39

Kako su uvek dobre provere kad izgubimo? Zasto uvek izgubimo? Kad ce biti dobra provera kad pobedimo neku jaku reprezentaciju? Da bar remi izborimo, mi redovno gubimo od jacih. Ako nam je za utehu, retko kiksnemo protiv slabijih.