U znak sećanja na Vladu Dimitrijevića...

Autor: Darko Mitrović
subota 26.09.2015.
13:36
Izvor: Sportske.net

Ovih dana navršava se 14 godina od smrti jednog od najtalentovanijih fudbalera Crvene zvezde, Vladimira Dimitrijevića. Sećanje na njega i dalje ne bledi...

Facebook, FK Radnički 1923 Kragujevac Omladinska škola
Facebook, FK Radnički 1923 Kragujevac Omladinska škola

Povezane vesti

U znak sećanja na njega, ovog vikenda organizovan je i omladinski fudbalski turnir uz učešće i Crvene zvezde, ali i Omladinskog fudbalskog kluba koji nosi ime prerano preminulog Vlade Dimitrijevića.

Tragedija se dogodila tog kobnog 1. oktobra 2001. na Marakani, tokom treninga fudbalera Crvene zvezde. Dimitrijeviću je iznenada pozlilo, pao je na zemlju, izgubio svest. Naravno, igrači, stručni štab i lekarska ekipa Crvene zvezde odmah su mu pritekli u pomoć i počeli sa reanimacijom.

Lekar Slobodan Musulin je veštačkim disanjem i masiranjem srca u par navrata uspeo da vrati puls, ali se pola sata čekalo na dolazak hitne pomoći u čijim kolima je na putu ka Urgentnom centru Vladimir i preminuo.

Dimitrijević je bio generacija Jovana Damjanovića, Vladimira Dišljenkovića, Aleksandra Lukovića, Nemanje Vidića, koji mu je bio i najbolji prijatelj. Rođen je u Raškoj 1981, počeo da se bavi fudbalom u lokalnom klubu Bane, da bi zatim u Zvezdi prošao sve mlađe selekcije.

U to vreme crveno-beli su se spremali na put u Japan, na oproštaj Dragana Stojkovića Piksija. Dimitrijević se radovao tome, ali nažalost, taj put nije dočekao...

U njegovu čast i danas, 14 godina kasnije u Raškoj igra se omladinski turnir U12 ekipa, čiji je, već tradicionalno domaćin OFK Vlada Dimitrijević.

Na startu turnira, ova ekipa danas je savladala vršnjake kragujevačkog Radničkog rezultatom 3-2.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Делија_момак
Saturday, 26.09.2015
22:35

Е Владо, Владо... Живот је био пред тобом и блистава каријера. Бог увек узима најбоље људе.

avatar
i.sarajevo
Saturday, 26.09.2015
15:40