U susret žrebu - Evo šta očekuje selektor "Orlića"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 30.11.2016.
17:40
Izvor: Sportske.net

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić otputovao je u Krakov kako bi prisustvovao žrebu za predstojeće Evropsko prvenstvo, a evo i šta očekuje od sutrašnje "lutrije".

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije nedavno je kroz dvomeč sa Norveškom obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo, a sutra će u Krakovu saznati ko će joj biti rivali na kontinentalnom takmičenju.

Selektor "Orlića" Tomislav Sivić otputovao je u Krakov zajedno sa zamenikom sportskog direktora FSS Pericom Ognjenovićem i tim menadžerom mlade selekcije Igorom Gačićem.

"Veliko je zadovoljstvo što se nalazimo u grupi velikih reprezentacija i što ćemo biti na najvećoj evropskoj sceni za ovo godište. Ovde nema lakih protivnika i kada bi sami sebi pravili grupu teško da bi izabrali onu u kojoj bi sigurno bili prvi" kaže Tomislav Sivić.

Srbija se nalazi u grupi od 12 reprezentacija koje su obezbedile učešće na Evropskom prvenstvu, a uoči žreba je smeštena u treći šešir sa selekcijama Italije, Švedske, Češke, Slovačke i BRJ Makedonije.

"Sve selekcije imaju kvalitet, naravno izdvajaju se dve ili tri koje su favoriti, kao Nemačka, Engleska, Portugalija, možda Italija. Međutim, mi ćemo da gledamo sebe i tražimo svoju šansu" dodaje selektor.

Kontinentalni šampionat biće odigran u novom formatu, sa 12 reprezentacija koje će biti smeštene u tri grupe od po četiri, a samo će prvoplasirane selekcije i najbolja drugoplasirana obezbediti plasman u polufinale.

"Ovo je u poslednjih 20 godina sigurno najače kontinentalno prvenstvo, jer i sistem takmičenja je takav da samo najbolji idu dalje. Jako je teško biti prvi u grupi, ali mi ćemo doći ovde sa mentalitetom pobednika i ne bežimo od toga. Učinićemo sve da pokažemo da znamo da se takmičimo na turnirskim takmičenjima, imamo iskustvo, imamo karakter koji je potreban za ovakvo takmičenje i to su stvari na kojima ćemo bazirati naš optimizam" zaključio je Tomislav Sivić.

Žreb za sastav grupa na predstojećem Evropskom prvenstvu u Poljskoj biće održan u četvrtak od 18 časova. Kontinentalna smotra zakazana je za drugu polovinu juna 2017. godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja 46
Wednesday, 30.11.2016
22:02
avatar
Tomić: Lažna legenda
Thursday, 01.12.2016
18:36

Smena samo u slučaju, da bi Paunović došao ili Rastavac preuzeo, u drugim slučajevima nema šanse, jer su i ostali naši treneri ispodprosečni kao on i dok bi se naviknuli igrači na njihov (ne)rad, mi bi već sigurno pakovali kofere za kući, mada i ovako možemo proći samo na individualni kvalitet.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 02.12.2016
12:37

Pa koga bi ti onda doveo, ako je neko bio protiv ovog anonimusa, to sam ja, on uopšte nije trener za mene, upropastio odličnu generaciju, ali šta je tu je, sad moram da mu dam podršku do kraja šampionata.

avatar
Povratak kralja 46
Thursday, 01.12.2016
20:30

U svakom slučaju smena! On treba da odgovara zbog nameštanja utakmicu.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 30.11.2016
18:41

ZIVELA SRBIJA!