U susret žrebu - Da li je za Zvezdu bilo bolje da je prošao APOEL?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 20.07.2018.
09:20
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli će u dvomeč sa šampionom Litvanije, ali se tri dana pred žreb u Nionu postavlja pitanje da li je bilo bolje da je Zvezda za rivala dobila APOEL?

Epa/Valentin Flauraud
Epa/Valentin Flauraud

Povezane vesti

Šampion Srbije uspešno je preskočio prvu prepreku na startu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali će u drugom kolu za rivala imati protivnika kome se malo ko nadao.

Litvanska Suduva uspela je da, mimo očekivanja, eliminiše kiparski APOEL i da zakaže dvomeč sa Crvenom zvezdom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Na papiru, crveno-beli su dobro prošli. Suduva jeste neugodan rival, to je na kraju krajeva i pokazala u dvomeču sa APOEL-om, ali na "Marakani" svi veruju da je Zvezda kvalitetniji rival i da će uspeti da se domogne sledeće runde kvalifikacija.

Zašto se onda pitamo da li je bilo bolje da je u drugom kolu Zvezda za rivala imala APOEL?

Jednostavno je objasniti. Da je šampion Srbije u drugom kolu igrao protiv APOEL-a, na predstojećem žrebu išao bi u grupu povlašćenih timova jer bi ga tamo "vukao" koeficijent šampiona Kipra.

APOEL bi kao nosilac para bio među povlašćenima sa koeficijentom 27.000, tako da bi u ponedeljak za potencijalne rivale dobio ekipe koje su među nepovlašćenima.

Kako bi Zvezda profitirala?


Ni to nije teško zaključiti. Crveno-beli bi imali zadatak da eliminišu APOEL, a potom bi igrali protiv ekipe koju su unapred dobili na žrebu iz grupe nepovlašćenih.

Kada pogledamo kako bi to izgledalo u praksi, crveno-beli bi, da je APOEL prošao, u ponedeljak čekali bolje iz sledećih duela:

Kukeši (ALB) - Karabag (AZE) 20.500
BATE Borisov (BLR) - HJK (FIN) 20.500
Dinamo Zagreb (CRO) - Hapoel Ber Ševa (ISR) 17.500
Škendija (MKD) - Šerif (MOL) 14.750
Kluž (ROU) - Malme (SWE) 14.000
AEK Atina (GRE) 10.000

Kako ja APOEL ispao, crveno-beli su u paru sa Suduvom smešteni u grupu nepovlašćenih klubova pred žreb u Nionu, a Zvezda je ta koja vuče par sa koeficijentom 10.750.

Zbog toga će šampion Srbije u ponedeljak gledati ka grupi povlašćenih klubova i čekati da vidi ko su mu potencijalni rivali u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

POVLAŠĆENI:
Salcburg (AUT) 55.500
Ludogorec (BUL) - Videoton (HUN) 37.000
Seltik (SCO) - Rozenborg (NOR) 31.000
Legija (POL) - Spartak Trnava (SVK) 24.500
Astana (KAZ) - Midtjiland (DEN) 21.750
Kukeši (ALB) - Karabag (AZE) 20.500

Na osnovu pobrojanih parova sami zaključite ko bi najviše odgovarao crveno-belima. Opšti utisak je da nema lakih rivala ali da bi bilo poželjno izbeći Salcburg.

Podsećamo, plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona garantuje mesto u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope, ali nema razloga razmišljati pesimistički jer Zvezda sigurno po kvalitetu ne zaostaje za ekipama koje ciljaju mesto u plej-ofu kvalifikacija za elitno takmičenje.

Žreb za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona na programu je u ponedeljak, 23. jula u Nionu. Mečevi drugog kola zakazani su za 24/25 jul i 31. jul, odnosno 1. avgust.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dejan Rats Hunter Hetzel
Saturday, 21.07.2018
21:49

Podseticu vas da je ranije put do LS vodio preko ekipa iz vrha lige petice, tako da koga god sada da dobijemo, put je svakako laksi i protivnici slabiji... Svakako nama je put tezak i treba puno srece da se dodje do grupne faze LS. Zato samo hladne glave i napred, pa sta bude...

avatar
MMMMM
Friday, 20.07.2018
16:06

Legija i Astana su ranga CZ, svi ostali su kvalitetniji i teško da bi tu Zvezda prošla.

avatar
Nikola RED_DEVIL
Friday, 20.07.2018
17:31
avatar
MMMMM
Sunday, 22.07.2018
16:40

BATE možda nema kvalitet ali očigledno da ne leži ni Zvezdi a ni Partizanu zbog svoje čvrste i jake igre zasnovane na kontranapadima. Generalno, naši klubovi uglavnom primaju golove iz kontranapada.

avatar
Mika Delimicno Celav Maric
Friday, 20.07.2018
15:13

Pogledajte samo sazetak meca apoela kuci protiv ovih litvanaca. Ja ne znam kako nije bilo 9 0 za apoel. Tako da bolje je ovo u svakom slucaju ne bi se bunio da ispadnemo i idemo opet u kompetitivno takmicenje spram mogucnosti naseg kluba trenutno. Znam da je novac u ls drasticno veci ali vise volim da gledam da se klub bori za odlazak u dalji deo takmicenja a ne da nas izmasakriraju u ligi sampiona

avatar
Grb partizana 1997?
Friday, 20.07.2018
15:10

Pitajte i ove iz pivlascenih sto mole Boga da ne dobiju Zvezdu. Siguran sam da nikome od njih nece biti svejedno. Trenutno smo na nekih 60 posto forme, jos se masina zagreva.

avatar
Copacabana
Friday, 20.07.2018
13:13

Dajte nam Seltik da se igramo

avatar
tomi selbi
Friday, 20.07.2018
12:39

Moze se sa svima nabrojanim igrati, samo fale utakmice u nogama... Po ovome ispada da je bolje da je Apoel prosao, ali Zv treba da gleda sebe.

avatar
kizito
Friday, 20.07.2018
12:08

Ne bi bilo bolje.Pametnom je sve jasno.Bolje u trećem kolu jači nego u drugom

avatar
zverman
Friday, 20.07.2018
10:34

Igrajuci protiv Spartaksa videlo se koliko znaci kada tim ima utakmice u nogama i kada nema. Zvezda je bila daleko bolja i da je uigranija daleko lakse bi osigurla prolaz. Spartaks je imao 12 kola u prvenstvu u tom momentu. Dakle, ocekujem slicno protiv Suduve, ali i prolaz Zvezde. Sto se tice narednih rivala Salzburg je najjaci, ali nije odigrao nijednu utakmicu u kvalifikacijama. Prvenstvo im pocinje tek 27.Jula. Dakle, moze biti nesto slicno kao Sparta prosle godine ukoliko njih izvucemo jer cemo mi u tom momentu vec imati 7 zvanicnih utkmica, a oni samo jednu. Ludogorec je mozda samo malo slabiji od Salzburga, ali ima uigranu ekipu i vise zvanicnih utakmica u nogama. Oni koji prizeljkuju Bate, oni imaju 16 kola odigranih u Beloruskom prvenstvu, prvi su tamo, uigrani, njih ne zelim nikako za protivnika u ovom momentu. Ista situacija sa Astanom, liga u punom jeku, oni prvi , protivnik za nepozeleti. Seltik je jak, ali atraktivan. Ali ne treba potceniti ni Rozenborg i Mitjland. Sve u svemu ko god da dodje lako nece biti, ali moze da se prodje. Najlaksi ili najtezi ne postoji, sve su to prepreke na putu koje se moraju preci.

avatar
Petar Gazivoda
Friday, 20.07.2018
10:17

Normalno da je bolje ovako. Suduvu cemo lagano izbaciti a ako gore navedene ekipe ne mozemo izbaciti ne znam koji cemo u Ligu Sampiona onda ...

avatar
xman
Friday, 20.07.2018
10:14

Apsolutno moze da se igra protiv svakoga i da se nada prolazu, jedino je taj Salcburg problematican, tu Zgezda ima najmanje sanse..bilo kako bilo, moraju pokazati znatno bolju igru nego u prvom kolu

avatar
Friday, 20.07.2018
10:09

...I šta bi se desilo da dobijemo AEK ili Dinamo? Ovako možemo da dobijemo Kukesi, Karabag I Astanu, sigurno su slabiji od Dinama i AEK-a?