U susret U21 Evropskom prvenstvu - Kako izgledaju grupe, koji je sistem takmičenja i može li Srbija do titule i Tokija?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 02.06.2019.
16:21
Izvor: Sportske.net

Od ove generacije se mnogo očekuje, kvalitet je potvrdila u kvalifikacijama, može li u tom stilu da nastavi i na završnom turniru?

Beta/Dragan Gojić/Mo
Beta/Dragan Gojić/Mo

Povezane vesti

S obzirom da je selektor mlade reprezentacije Srbije Goran Đorović objavio spisak igrača na koje računa pred početak opriprema za Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu, prilika je da se podsetimo koje su se reprezentacije plasirale na ovo takmičenje, kako izgledaju grupe i kako Srbija može do polufinala, a možda i do same završnice.

Evropsko prvenstvo počinje 16. juna, trajaće dve nedelje, a mlada reprezentacija Srbije takmičiće se u Grupi B, sa selekcijama Danske, Nemačke i Austrije.

Grupu A čine Italija, Španija, Poljska i Belgija, a u Grupi C se nalaze Engleska, Francuska, Rumunija i Hrvatska.

Dakle, ukupno 12 ekipa su se plasirale na završni turnir, i to: Italija kao domaćin, Hrvatska, Španija, Danska, Engleska, Nemačka, Belgija, Srbija, Rumunija i Francuska kao pobednici kvalifikacionih grupa, a Poljska i Austrija su do plasmana stigle kroz doigravanje.

Srbija startuje 17. juna, utakmicom protiv Austrije, tri dana kasnije rival nam je Nemačka, a 23. juna selekcija Danske.

Prema sistemu takmičenja, tri prvoplasirane ekipe iz svake grupe će izboriti plasman u polufinale, a četvrti učesnik će biti najbolji drugoplasirani, tako da neće biti nimalo lako naći se u samoj završnici.

Ako Srbija osvoji prvo mesto u svojoj grupi (B), ko bi mogao da joj bude rival u polufinalu?

Ovako izgleda sistem:

1. polufinale: WA v RB/RC/WC

2. polufinale: WB v RA/WC.

Dakle, ako najbolji drugoplasirani bude iz Grupe A, Srbija bi kao pobednik grupe B igrala sa tom selekcijom, a ako je najbolji drugoplasirani iz druge dve grupe, rival Srbiji bio bi pobednik Grupe C.

A ako Srbija bude najbolji drugoplasirani tim, sastala bi se u polufnalu sa pobednikom grupe A.

Polufinale je na programu 27. juna, finale 30. juna, a titulu brani Nemačka.

Ovo takmičenje ima i dodatni značaj. Polufinalisti će izboriti plasman na Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju, a ako među njima bude Engleska (ne ispunjava uslove za učešće na OI), onda će preostale dve drugoplasirane selekcije iz grupne  faze, koje se nisu našle u polufinalu, 28. juna u međusobnom duelu odlučivati o plasmanu na OI.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kokorayko
Monday, 03.06.2019
12:46

Biće baš teško ali nemamo loš tim,možda se i dokopamo polufinala.
Španci imaju najjači tim,tu su odmah i Francuzi,Nemci,Englezi,Italija je domaćin, mi smo tu negde kao Hrvatska,Belgija i Danska.
Biće zanimljivo u svakom slučaju

avatar
biTan
Sunday, 02.06.2019
18:19

Uh imamo paklen tim,samo eto ateta sto Grujica nisu pozvali,bili bi samo jos jaci. Znam da ga nisu zvali,jer je trener izjavio da Grujic nikada nije odbio poziv reprezentacije...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 02.06.2019
23:22
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 02.06.2019
18:18

Ne mogu da verujem da smo tek osmi favoriti, to je veliko potcenjivanje...