U senci zimskih pojačanja krije se Partizanovo veliko blago!

 • Autor: Darko Mitrović

 • 08. februar 2016.

 • 14:29

 • Izvor: Sportske.net, SOS kanal

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Jedno od nedavnih pojačanja Partizana, štoper Marko Jovanović, koji već ima ogromno iskustvo u crno-belom dresu, u osvrtu na dosadašnji tok priprema posebno ističe dvojicu-trojicu mladih Partizanovih igrača koji su ga bukvalno oduševili!

U senci zimskih pojačanja krije se Partizanovo veliko blago!
Foto: partizan.rs
Marko Jovanović bi u nastavku sezone, u tandemu sa Sedrikom Goguom trebalo da predstavlja stub odbrane crno-belih koja je tokom jeseni previše često bila prinuđena na kapitulaciju.

Njega u Partizanu i ne doživljavaju kao novajliju, s obzirom da je u svom prethodnom ''mandatu'' u Humskoj sa Partizanom stigao i do lige šampiona. Sada je bogatiji i za internacionalno iskustvo i trebalo bi da bude od velike pomoći crno-belima.

''Stekao sam iskustvo u inostranstvu, koje će mi mnogo značiti, mada sam još kroz omladinsku školu navikao kako je igrati u Partizanu i kakvi su zahtevi.

Imao sam sreću da igram i Ligu šampiona sa Partizanom i svestan sam pritiska koji postoji u Partizanu i šta navijači očekuju. Zato nema potrebe za nekakvim mojim prilagođavanjem.

Ne bih sebe stavio u grupu novih igrača kao što su Everton, Gogua, Neca Mihajlović i drugi, ali treba vremena da se upoznamo, da vidimo dobre i loše strane jedinih i drugih.

Nadam se da ćemo se dobro uigrati, jer teško je igrati u Partizanu na defanzivnim pozicijama'',
ističe Jovanović u intervjuu SOS kanalu u Nikoziji.

Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

Marko Jovanovic

Za Sedrika Goguu smatra da je veliko pojačanje za Partizan, da bi crno-beli mogli mnogo da zarade od njegove kasnije prodaje, ali posebno je pohvalio mladog Nikolu Milenkovića, koji je budućnost crno-belih na štoperskim pozicijiama.

''Ja odavno nisam video talentovanijeg štopera od Milenkovića i mislim da su budućnost Partizana i on, kao i Miladin Stevanović, koji ima iskustvo i sa Svetskog prvenstva.

Što se tiče Gogue, dobro sarađujemo, potvrdio je nadimak 'Dominator', fizički je besprekoran, ima i visinu, snagu, ali i dobru koordinaciju.

Osim toga, dečko je mlad, ima samo 21 godinu i mislim da Partizan može od njega da dobro zaradi kada bude došlo vreme za to''
, objašnjava Jovanović, a onda otkriva koji igrač je na njega ostavio najjači utisak od svih sa kojima do sada nije poznavao.

''Najbolji utisak je na mene ostavio 'Riđi' Bogosavac. Odavno nisam video pametnijeg igrača!'', tvrdi Jovanović.

Naravno, iako je epilog poznat, u Partizanu se i dalje ne može pobeći od ''slučaja Živković''...

''Bila je mučna situacija, jer koje god novine ili sajt da otvoriš, to je bila tema. Nije bilo prijatno, žao mi je što se tako završilo, ali život ide dalje, klub je tako odlučio. Mi smo ostali ovde i koncentrišemo se na naše obaveze.

Ja na primer, jesam otišao na pravi način, posle Lige šampiona i klub je zaradio neki novac od mog transfera. U ovoj situaciji oko Žileta gube svi i klub i sam igrač, ali eto, tako je na kraju ispalo''
, konstatuje Jovanović.

Partizan u nastavak sezone ulazi sa neverovatnih 26 bodova zaostatka za Zvezdom.

''To je velika prednost, pogotovo u našoj ligi. Ali mi se ponašamo kao da krećemo od nule. Želimo taj jedan trofej i da najbolje odigramo ovaj drugi deo sezone'', zaključuje Jovanović.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari