U Savezu sad imaju pune ruke posla, još nisu izabrali jednog, a već treba da traže i drugog selektora?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 24.06.2019.
13:12
Izvor: Sportske.net

Doduše, to još nije izvesno, jer Goran Đorović nije podneo ostavku, ali posle debakla na EP, promena na klupi bi bila očekivan potez. Ko bi u tom slučaju mogao da zameni Đorovića?

FS Srbije
FS Srbije

Povezane vesti

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije već desetak dana rade na izboru novog selektora ''A'' reprezentacije, potpredsednik Marko Pantelić je najavio da bi odluka mogla da se donese tek narednog meseca, posle detaljnih analiza i brojnih razgovora sa kandidatima, kao i da se veće šanse daju našem stručnjaku, nego nekom iz inostranstva.

Podsetimo, u medijima se kao kandidati pominju Ljubiša Tumbaković, Ivan Jovanović, Dragan Stojković Piksi, dok je Slaviša Jokanović ispao iz kombinacije posle prihvatanja ponude iz Katara. Vladanu Milojeviću uprava Zvezde ne da da sedi na dve stolice, dok se Goran Đorović sam isključio iz trke posle razočaravajućeg rezultata sa ''Orlićima'' na EP.

I ne samo to, nego se Đoroviću ozbiljno ''zaljuljala'' i ta pozicija i za očekivati je da u FSS naprave promenu i na klupi mlade reprezentacije.

Ko bi tu mogli da budu glavni kandidati?

Za sada je sve neizvesno, možda čak i neko od pomenutih stručnjaka koji ne dobiju poverenje za mesto selektora ''A'' reprezentacije (Tumbaković ili Jovanović), ali se to čini kao ne baš realna opcija.

O strancu gotovo sigurno ne treba razmišljati kada je u pitanju klupa ''Orlića'', a od domaćih stručnjaka bi moglo da se razmišlja o Milanu Rastavcu, koji je do prošle godine bio u stručnom štabu ''A'' reprezentacije, pa iskusnom Miloradu Kosanoviću koji je napustio klupu Napretka sa kojim je imao odlične rezultate, možda Iliji Stolici, pomalo ''zaboravljenom'' posle neuspelih pregovora sa Partizanom, a ne bi nas iznenadilo da i Simo Krunić b ude među kandidatima ako ne dođe na klupu niškog Radničkog...

U svakom slučaju, mnogo posla za čelnike FSS, moraće da donesu prave odluke, eventualne greške bi mogle da imaju još teže rezultatske posledice od ovih najnovijih koje smo videli ovog meseca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Monday, 24.06.2019
18:47

Može Duško Batalo u mladu, a Minja Kekić u A rep. Bolji bi bili od prethodne dvojice sigurno.

avatar
gorangoran
Monday, 24.06.2019
15:28

Nije uopste vazno ko je selektor,problem su fudbaleri,,ko je od njih talenat,,ja licno ne vidim tu dobrog igraca,,neko od ovih menadjera koji drze ove fudbalere,,i koji ima svoje novinare,,jednostavno proglasi nekog za velikog igraca,,nema u ovoj reprezentaciji ni na vidiku igraca,,a vjerujem da ima boljih od ovih,,drugo,,totalno los rad u klubovima,,ti treneri koji rade sa omladincima,,to treba sve pod hitno najuriti,,Luka Jovic se dokazao,,ovi ostali neznaju zaustaviti loptu,,sta drugo traziti,,,Hvala!!!

avatar
REVOLT OF MILAN
Monday, 24.06.2019
13:19

Naravno da moraju da traze, da su onda dobro izabrali, sad ne bi ponovo trazili, a onda nisu ni trazili nego oktroisali i dekretom postavili! Rastavac ili Bobe Pavkovic za mladu, za seniore Kosan ili ja Hahaha Bicemo na vezi sa Jokanom, vazno je da opet zavlada Novi Sad. Boskov i Toza Veselinovic :-D I kakav crni Stolica, jednom je nesto dobro uradio i sad u svakoj corbi mirodjija, neka se prvo dokaze kao trener, tezak je to hleb sa devet kora i neka ga da jos malo pece zanat (i hleb), posle ce i ovo doci kao kruna ako bude zasluzio.