U Partizanu jedva čekaju da počne utakmica, kup je prioritet

Autor: Pavle Knežević
utorak 17.04.2018.
15:51
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana kaže da jedva čeka da počne meč sa Čukaričkim da bi se derbi ostavio iza sebe.

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Kup Srbije je prioritet za Partizan, a trener Miroslav Đukić rekao je da jedva čeka da sutrašnja utakmica počne.

"Veoma bitna utakmica nas čeka sutra, polufinale Kupa. Znamo da će biti teško, jedna odlična ekipa. Veoma bitno takmičenje, jer imamo priliku da pobedom uđemo u finale", rekao je Đukić.

Prošli put ste pobedili Čukarički relativno lako, bili ste dominantni.

"Nije bilo lako ni prošli put. Ispalo je tako jer je Partizan dobro ušao u utakmicu i poveo 2:0, onda sve izgleda lakše. Svestan sam da je Čukarički dobra ekipa, agresivna. Znam da će nam praviti teškoće, ali mi smo Partizan, učinićemo sve da pobedimo", rekao je trener.

Da li ste gledali njihovu poslednju utakmicu, protiv Radničkog?

"Odgledao sam samo prvo poluvreme. Prvo poluvreme je bilo izjednačeno, dinamično, agresivno, kao što igra Čukarički, a iskoristio je jednu priliku. Drugo poluvreme zaista nisam gledao, jer nema potrebe sa dva igrača manje, to mi ništa ne pokazuje", rekao je Đukić.

On je kazao da je za njegov tim bolje što se igraju dve utakmice.

"Sigurno što se nas tiče da je bolje, svakako da je Partizan favorit na papiru i zato je bolje dve utakmice, smanjuje se rizik da ekipa koja je na papiru slabija može da prođe. Ali, papir je jedno, teren je drugo", rekao je trener.

Zdravstveno stanje je dobro, a mentalno posle onakvog poraza u derbiju?

"Uvek posle derbija, kad izgubite i ne igrate kako treba, ekipa psihološki padne. Uđe neka tuga u ekipu, ali nema vremena za tugovanje, jedva čekamo da počne ta utakmica protiv Čukaričkog, da iza nas ostane derbi", rekao je Đukić.

Kako komentarišete današnje izjave potpredsednika kluba Vladimira Vuletića da se sprema čistka?

"Sve su mu izjave pozitivne i na mestu, ali je kontekst negativno izvučen iz konteksta. Normalno je da će Partizan uraditi nešto na kraju sezone. To je normalno i okej, u tekstu je sve okej rečeno i normalno, jedino je naslov malo jači da bi bio atraktivniji", rekao je Đukić.

Neizbežna je tema navijačka podela. Na derbiju smo videli da su organizovani navijači podeljeni u čak tri grupe.

"Sigurno da je želja svih nas da vidimo ujedinjeni Partizan, gde smo svi zajedno. To je bitno za nas, da budemo porodica i na terenu i van njega. Sigurno je da to remeti neku koncentraciju i da bismo svi želeli", rekao je Đukić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke