U Humskoj se ne mire sa kaznom: ''Zvezda za PET saopštenja kažnjena kao Partizan za JEDNO!''

 • Autor: Darko Mitrović

 • 20. mart 2018.

 • 12:51

 • Izvor: Sportske.net, TV Partizan

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić još jednom govorio o izrečenoj kazni od strane Disciplinske komisije FSS.

U Humskoj se ne mire sa kaznom: ''Zvezda za PET saopštenja kažnjena kao Partizan za JEDNO!''
Foto: Beta/Branislav Božić/Mo
Znate već da je Partizan imao i jednu konferenciju za medije posvećenu ovoj temi, kada je Vladimir Vuletić takođe detaljno obrazlagao stavove kluba iz Humske, a ovoga puta potpredsednik crno-belih se oglasio u izjavi za TV Partizan.

Na početku se osvrnuo i na nedavnu polemiku sa Nišijama, koji su posle pobede nad Partizanom verovali da mogu da do kraja sezone prestignu crno-bele na tabeli, ali onda su usledila njihova dva vezana poraza i nova smena na mestu trenera.

''Taj nesuđeni vicešampion je sada i on na tapetu Disciplinske komisije. Tek posle dosta reakcija na račin ovog kluba iz Niša pošto se taj klub hvalio javnosti da je hteo da namesti utakmicu sa Javorom, kako bi on to i učinio. Mekog su srca, oni ovoga puta to nisu uradili, što ne znači da ako im se prohte oni ne mogu da urade bez ikakvih probema.

Mi ne lečimo uzroke, bavimo se posledicama. To je ono što je najveći problem.
Takve su i odluke Disciplinske komisije'', istakao je Vuletić.

Potom je podsetio da je Partizan samo jednom izašao sa zvaničnim saopštenjem u periodu koji mu se stavlja na teret, za razliku od svog najvećeg rivala.

''O tome smo već govorili na konferenciji za medije. Dokazali smo da nema ni govora o nekakvom ratu saopštenjima, da je Partizan izašao sa jednim jedinim saopštenjem, nakon pet saopštenja Crvene zvezde, a od tih pet su se odnosila na četiri utakmice na kojima je igrao Partizan'', konstatuje Vuletić.

On se, međutim pita ko piše sve te prijave, ako Dragiša Binić, zadužen za regularnost takmienja u IO FSS nije pravnik.

''Član IO FSS Dragiša Binić je u tom pogledu imao jedno tumačenje i na samoj sednici superligaša. On je nekoliko puta dao naznaku da on nije pravnik, a ja sam tada upitao predsedavajućeg Lazovića, ko uopšte piše ove prijave? Kako je nekom uopšte poverena pravnička dužnost, a Dragiša nije pravnik?!

Interesantno je, i ne manje značajno da je Crvena zvezda za 5 saopštenja kažnjena kao Partizan za samo jedno saopštenje, koje se zaršava zahtevom za uvođenje tzv. VAR tehnologije i stranih sudija na utakmice Crvene zvezde i Partizana.

Partizan je ZVANIČNO podneo inicijativu, lično sam je nosio na zasedanje ove zajednice i samo je Partizan glasao za uvođenje VAR tehologije'',
ističe Vuletić i dodaje kako Partizan smatra da ne treba da bude privilegovanih.

On dalje otkriva šta je još upitao delegate na pomenutoj sednici Zajednice superligaša, a njihovo ponašanje ga je dodatno šokiralo.

''Ja sam pitao i predsedavajućeg i prisutne delegate da mi navedu jedan jedini klub u Evropi koji je zbog javne reči bio kažnjen oduzimanjem bodova! Postoji niz kazni, od novčanih, opomena, zabrana vršenja funkcija u fudbalu, ali nikada niko nije bio kažnjen oduzimanjem bodova zbog javne reči.

Suočili smo se sa grotesknom situacijom.

Nama je spočitano da se previše obraćamo medijima. Delegati su rekli da nisu došli da slušaju probleme Zvezde i Partizana, jedan je bio umoran, jednom se spava... Kao da su došli da opstruišu rešenje problema u celini i najvažnije razgovore u okviru institucije, onda je to obrnuti redosled stvari kako se dolazi do reguarnosti takmičenja.

Rečeno mi je i da je Pravilnik star 30 godina. Ja sam rekao da je baš u tome problem što je star 30 godina!'',
poručuje Vuletić.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari