U Humskoj otkrili istinu o Đukićevom ugovoru, do kraja nedelje novo pojačanje?

Autor: Darko Mitrović
petak 01.06.2018.
10:17
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Hoće li spekulacije posle ovih reči konačno prestati?

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Prethodnih meseci, koliko traju najave Đukićeve smene sa klupe Partizana, spekulisalo se i o njegovoj navodnoj klauzuli u ugovoru, po kojoj bi Partizan morao da mu plaća određena sredstva do isteka ugovora, ukoliko prethodno ne pronađe novi angažman.

Prašina se na tu temu podigla pre nekoliko dana kada se u medijima pojavila informacija da bi klub iz Humske morao da izdvoji čak 600.000 evra da se odlučio na promenu trenera na sednici Upravnog odbora.

Međutim, generalni direktor kluba Miloš Vazura je u intervjuu za TV Partizan negirao da je takvu izjavu bilo kome dao.

''Vidim da su mediji preneli moju izjavu koju nikad nisam dao da Miroslav Đukić ima klauzulu od 600.000 evra. Ovom prilikom želim da kažem da ne postoji nikakva klauzula od 600.000!

Da je Miroslav Đukić raskinuo ugovor sa Partizanom, Partizan bi mu bio dužan samo ono što bi mu do tog dana dugovao. Ništa unapred mu ne bismo plaćali i nema nikakve klauzule. To je i Đukić rekao nama da nema nikakav problem i da neće da sigurno potražuje od Partizana ako više ne bude trener.

Tako da sa tom pričom prekinemo, ne znam odakle ljudima uopšte da postoji nekakva klauzula. Nikad nije ni postojala.  Postoji izlazna klauzula ako Đukić hoće da ode, ali ne u njegovu, nego u našu korist'', izjavio je Vazura.

On je potom ponovio zaključak sa sednice Upravnog odbra, da je prethodna sezona bila uspešna za crno-bele, kako zbog rezultata u Evropi, tako i zbog odlične zarade.

''Prošlu sezonu smo na UO ocenili uspešnom, zaradili smo 5.7 miliona od učešća u Evropi. Zahvaljujući tome smo izvršavali redovno obaveze, pre toga imali dobar prelazni rok.

Prodali smo Leonarda za 4 miliona, koji je došao bez obeštećenja, Milenkovića za 5.1 miliona, Necu Mihajlovića za 1.65 miliona, a došao je za 200.000. Takođe, prodali smo i Uroša Đurđevića za 2.5 miliona, isto je došao besplatno.

Cilj nam je bila Evropa, uspeli smo posle 13 godina da prezimimo. Imamo finansijski mir, plate isplaćujemo na vreme. Sada ulazimo u prelazni rok, nije kriza, ali moramo da izdvojimo sredstva za nove igrače, da prodamo neke od ovih koje imamo, da obezbedimo mir i za sledeću sezonu'', izjavio je Vazura, a onda najavio nešto što navijači Parzizana jedva čekaju.

''Očekujem da možda do kraja nedelje dovedemo još jednog igrača'', zaključio je Vazura.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AlexPFC
Friday, 01.06.2018
17:54

Ovde se pominje isključivo šta bi se desilo ukoliko bi Đukić dobrovoljno otišao sa klupe Partizana a o našim obavezama prema njemu u slučaju otpuštanju, nema ni reči. Nije preterano bitno da li postoji jasno dogovorena otpusna klauzula ili ne, već koliko bismo novca morali Đukiću da isplatimo u slučaju da on ne pristane na sporazumni raskid ugovora? Ta informacija, vezana za naša kumulativna dugovanja mesečnih zarada i premija za ostvarene rezultate u LE i domaćem kupu, koju i dalje kriju, je po svemu sudeći glavni razlog što nam je Đukić i dalje trener. Taj iznos je vrlo verovatno blizu onih pomenutih 600,000 €. Dnevni list Politika nije tabloidan i njihovi novinari ne pišu baš sve što im padne pod ruku.
Primera radi negde u martu 2015 je otpušten Marko Nikolić a sledeće sezone i njegov naslednik Kiza Milinković. Tako da je u jednom periodu Partizan plaćao po 10,000 € obojicu kao i Ljubinka Drulovića, u to vreme aktuelnog trenera posle Kizine smene. Ne postoji način da se izbegne plaćanje ugovorom zagarantovanih obaveza bez prethodnog sporazuma!
Po Vazuri i Željku Pantiću može se zaključiti da Đukić ne želi da ode iz Partizana ne zbog gubitka oko 600,000 € zagarantovanih primanja, već da ne bi morao da na ime izlazne klauzule još i on nama plaća neko obeštećenje. Šta drugo reći osim humor? :)

Sve do pre nekoliko dana, dok je Ilija Stolica važio za više nego realnog naslednika Miroslava Đukića, Željko Pantić je u svojim TV Partizan specijalima stvarao klasičnu apokaliptičnu atmosferu. Tvrdio je da sa Stolicom nećemo imati šansu za ulazak u grupe LE, što će uticati na velike finansijske gubitke i nazadovanje i to baš sad kada smo izašli iz jedne od ''najuspešnijih'' sezona u istoriji kluba. Juče je Željko već malo oborio kriterijume. Ne tvrdi više decidirano da ćemo sigurno sa Đukićem ući u grupe LE, sada je po njemu za tako nešto bitna i sreća a ne samo ''naglašen'' kvalitet Đukića u poređenju sa nekvalitetom Stolice. Sada kada je 'šabačka prevara' ostao na klupi Partizana, počinje lagano sa obaranjem pritiska i očekivanja. Više po njemu nije smak sveta ukoliko ne uđemo u LE, priča je potpuno promenjena:

https://www.youtube.com/watch?v=i1foEuqIzKU&feature=youtu.be&t=6m50s

U našem narodu postoji veoma upotrebljiva izreka, 'krčag ide na vodu dok se ne razbije'. Treba i njih pustiti da do samog kraja forsiraju svoju spinovanu priču kako je u klubu sve idealno a Đukić jedino pravo rešenje za trenera. Početak kvalifikacija nije daleko... Mislim da je veoma teško naći osobu koja je dovoljno srećna da dobije sedmicu na lotou u dva uzastopna izvlačenja kao i ubrati detelinu sa četiri lista i ove sezone tokom letnjih priprema poput Đukića. Ovaj put za dobre rezultate u LE neophodan će biti kvalitet trenera i njegove taktike. Pošto veruju jedni u druge i smatraju da ništa ne treba menjati neka pokažu svima koliko su dobri. Ja im želim sreću da to i ostvare ali neka izbegnu pozivanje na lošu sreću, sudije, loše terene ukoliko uspeh bude izostao jer sada iza sebe imaju ''vrhunsku'' sezonu,''odličnog'' trenera i ''fenomenalnog'' sportskog direktora a to je u današnje vreme prava retkost.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Friday, 01.06.2018
14:14

uprava NAPOLJE!

avatar
PLAYBOY
Friday, 01.06.2018
12:43

ja ne znam koji normalan covek veruje i jednu rec Vazuri. Covek koji nikakve veze sa fudbalom nema, koji ima u najmanju ruku sumnjivu i kriminalnu biografiju, coveku kome su nasli pistolj u autu, koga su hteli da biju ispred stadiona...i on nekoga u nesto uverava i obecava. Dovoljno mu je pogledati samo facu, to sve govori.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Saturday, 02.06.2018
00:15
avatar
Beli1
Friday, 01.06.2018
10:39

Jebem ti zivot

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Saturday, 02.06.2018
00:15
avatar
svetski prvaci 1991
Friday, 01.06.2018
10:26

Hahahaha. mozete jedino kome je prosao rok upotrebe ili nekog drugoligasa na klupu.