U Fudbalskom savezu Srbije jasni, fudbaleri da se ugledaju na odbojkašice!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 09.09.2019.
11:19
Izvor: Beta

Matijašević svestan realnog stanja stvari kada su kvalifikacije za EURO 2020 u pitanju.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Vladimir Matijašević rekao je danas da neke stvari moraju da se menjaju u nacionalnom timu i da Srbija već od Luksemburga treba da počne da se priprema za baraž Lige nacija.

"Nije lako posle poraza, ali nismo izgubili od ne znam od koga, izgubili smo od Portugala, prvaka Evrope. Ipak, neke stvari moraju da se menjaju i nadam se da ćemo već od Luksemburga početi da se spremamo za tu utakmicu, verovatno protiv Norvežana (u baražu Lige nacija)", rekao je Matijašević novinarima pred put u Luksemburg.

Fudbaleri Srbije izgubili su u subotu u Beogradu od Portugala sa 2:4, a sutra nastavljaju kvalifikacije gostovanjem Luksemburgu.

Srbija ima četiri boda iz četiri utakmice, jedan manje od Portugala koji ima utakmicu manje i čak devet od vodeće na tabeli Grupe B Ukrajine, koja ima meč više.

"Da se ne lažemo, mi kroz ovu grupu teško da možemo šta da uradimo, ali dok ima šanse treba igrati. Mislim da neke stvari treba da se naprave drugačije i sigurno da ćemo raditi na tome da se do marta spremimo kako treba za Norvešku, a to možemo samo kroz ove naredne utakmice", rekao je Matijašević.

Novinare je zanimalo na šta konkretno misli.

"Samo malo više da se borimo za naciju, za reprezentaciju. Videli ste juče odbojkašice... Jednostavno da i u fudbalu dodamo malo. To su sve dobri igrači, dobra ekipa, ali treba da ubacimo malo atmosfere da bude još bolje", rekao je Matijašević.

"Potrebno je da se pogledamo u oči i da se kaže šta treba... oni su dobri momci, dobri igrači ali treba da budu grupa. Nebitno je ko igra, bitno je da smo grupa. Nadam se da ćemo to u budućnosti biti", dodao je on.

Upitan da li je bilo razgovora sa igračima nakon poraza od Portugala, Matijašević je naveo da nije bilo potrebe za tim.

"Izgubili su od Portugala... Olako smo primali golove i na tome treba da se radi. Selektor Tumbaković je tu tek mesec i po-dva, radićemo na tome da napravimo najbolji tim i da probamo da pobeđujemo u budućnosti"
, rekao je Matijašević.

On je kazao da Srbija kroz naredne četiri utakmice u kvalifikacijama ima dobru priliku da se uigra za baraž Lige nacija.

"Bio bi veliki neuspeh da ne pobedimo Norvešku... Kroz ove četiri utakmice imamo vremena da se uigravamo, da pravimo tim, da selektor vidi sve igrače koje hoće i da napravi najbolji tim koji će nam trebati tada", rekao je Matijašević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVØLT
Monday, 09.09.2019
18:56

Uopste nije iskljuceno da cemo.ici na Bugare umesto na Norvezane.

avatar
adidas forever
Monday, 09.09.2019
15:20

A zašto da se ne ugledaju na vaterpoliste? A, znam... zato što vaterpolisti sportski proslavljaju uspeh, pričaju o sportu, ne pljuju po protivnicima i susednim državama, te kao takvi nikome nisu interesantni.

avatar
Dunja Panić
Monday, 09.09.2019
14:25

Obrnuto! Da se Kokeza i ostala kamarila u FSS ugleda na Boričića, Gajica, Terzica i ostale iz OSJ

avatar
Dunja Panić
Monday, 09.09.2019
14:23

Obrnuto! Da se Kokeza o ostala kamarila u FSS ugleda na Boričiča i Co.
FSS je rak rana Srpskog fudbala

avatar
djordja
Monday, 09.09.2019
14:02

nit su problem igraci ni selektor, vec savez i oni oko njega.....glavni igrac i kapiten Kolarov....hahaha

avatar
NikkiCFC
Monday, 09.09.2019
12:39

A ovaj zna nesto o fudbalu?

avatar
Marko HM
Monday, 09.09.2019
11:59

Tralalalala...
Ajd' dosta više, molim vas!
Nema smisla, godinama slušamo jednu te istu priču. Iskreno, mislim da su igrači ovde najmanje krivi, muka je i njima više.

avatar
Comandante
Monday, 09.09.2019
11:40

Da li iko iole normalan i upucen u fudbal (sport) pocev od novinara veruje da ovakav FSS i Tumbakovic mogu da nesto preokrenu na bolje u reprezentaciji i fudbalu u Srbiji uopste???

avatar
Sale1389
Monday, 09.09.2019
11:40

U sustini nista novo nije rekao, sto vec znaju i ptice na grani. Trebamo se okrenuti sportovima u kojima donosimo medalje i pehare. U fudbalu i ovako vladaju ljudi iz sjene, mislim na menadzere itd. Kosarka, odbojka, vaterpol i ostalim pojedinacnim sportovima. Mada u fudbalu ima najvise para ali ne moze Srbija daleko dok je ovakvo stanje u fudbalu. Cao, zdravo

avatar
Comandante
Monday, 09.09.2019
11:36

Zamislite Tadica,Mitrovica,Kolarova,Matica koji su radili ili rade sa vrhunskim trenerima sirom evrope koji kad dodju u reprezentaciju treba da slusaju trenere tipa Krstajic i Tumbakovic,mislim da je igracima sve jasno i da im ja muka od svega samo sto niko ne sme javno da kaze ali vidi se sve sa tribina.

avatar
svojnasvome
Monday, 09.09.2019
11:57

A ti bi rekao tumba kriv koji tek seo? Nisam za njega ali valjda bi pravi bio Muslin i onaj letinger Milojević ?? Sve je vaše bre i dosta zanlacivanja i laži..msavez je trio odavno......samo vam kratka pamet

avatar
DRUG OSTOJA
Tuesday, 10.09.2019
05:04

Dok je bio Muslin, bili smo prvo mesto u kvalifikacionoj grupi.

avatar
REVØLT
Monday, 09.09.2019
18:57

Lik je neki opasan bot, zar ne vidis da na svim vestima pise isto.

avatar
pfc
Monday, 09.09.2019
18:33

Verovatno bi sa muslinom mi dobili Portugal 4-2. Mislim slazem se i da su ova dvojica koje si pomenuo cisti promasaj ali kako to da bas njih samo spomenes.