"Tvrđava" izdržala, Zvezda upisala prvi bod u eliti!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 18.09.2018.
22:53
Izvor: Sportske.net

Nošeni podrškom prepune "Marakane" fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da odbiju napade italijanskog Napolija i da na startu Lige šampiona osvoje prvi bod u evropskoj eliti.

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su prvi bod u Ligi šampiona iako su u debitantskom nastupu u elitnom takmičenju bili u podređenom položaju u odnosu na Napoli.

Spoznao je aktuelni šampion Srbije već na startu grupne faze Lige šampiona šta znači igrati u evropskoj eliti, ali je na kraju uspeo da stigne do prvog boda i to je ono što se na kraju piše.

Izabranici Vladana Milojevića remizirali su sa Napolijem 0:0 u prvoj utakmici Grupe C Lige šampiona i to je rezultat koji posle svega viđenog na "Marakani" treba da raduje navijače.

Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Savić (C), Degenek, Rodić - Jovičić (od 56' Jovančić), Krstičić - Ben, Čaušić, Marin (od 86' Simić) - Boaći (od 81' Pavkov);

Napoli: Ospina - Hisaj, Albiol, Kulibali, Rui - Alan (od 61' Mertens), Fabian Ruiz, Zjelinski (od 75' Hamšik) - Kaljehon (od 75' Unas), Milik, Insinje (C);

Spektakularna atmosfera u kojoj je aktuelni šampion Srbije ugosio italijanski Napoli nije preterano fascinirala gostujući sastav.

Tribine su bile ispunjene do poslednjeg mesta, na startu je viđena fenomenalna koreografija, ali je u ranoj fazi utakmice moglo da se nasluti kako će se odvijati stvari na terenu.

Domaćin je prepustio sredinu fudbalerima Napolija koji su imali kontrolu nad igrom, ali i pored takvog odnosa snaga nisu uspeli da store veliki broj izglednih prilika.

Najbolje šanse u prvom poluvremenu Anćelotijev tim je imao preko Lorenca Insinjea u 18. i Arkadijuša Milika u 29. minutu, ali je u prvoj situaciji prečka bila saveznik Crvene zvezde, dok je kod Milikovog šuta Milan Borjan odlično intervenisao.

Upravo je Zvezdin golman uz Vujadina Savića i Marka Marina delovao kao najjača karika domaćeg tima tokom prvog dela igre, a slično je bilo i u nastavku susreta.

Drugo poluvreme donelo je još veći pritisak Napolitanaca. U periodu od 56. do 60. minuta viđene su tri zanimljive situacije. Mario Rui je dobro tukao iz slobodnog udarca, lopta je "olizala" gornji deo prečke, ali je dva minuta kasnije rezervista Jovančić uspeo da pripreti opreznom Ospini udarcem sa distance.

Kontra koju je istrčao Pjotr Zjelinski u 60. minutu završena je dobro po Zvezdu, pošto su defanzivci zajedno sa Borjanom uspeli da ga osujete u nameri da zatrese mrežu udarcem iz kaznenog prostora.

Pola sata pre kraja Karlo Anćeloti povlači riskantan potez kojim je pokazao da je u Beograd došao po tri boda. Umesto defanzivnog veziste Alana u igru je ušao Dris Mertens koji posle samo tri minuta na terenu ulazi u izglednu šansu ali loptu šalje tik pored stative.

Pritisak koji je odbrana Crvene zvezde trpela rastao je iz minuta u minut, pa smo tako već u 67. minutu zabeležili situaciju u kojoj je Milan Rodić izbacio loptu sa gol linije.

Dvadeset minuta pre kraja Crvena zvezda konačno uspeva da se oslobodi pritiska na kratko i upravo u tim trenucima Ričmond Boaći uspeva da uputi udarac iz okreta koji ipak nije ozbiljnije ugorzio Ospinu.

Gosti su i u završnoj četvrtini utakmice nastavili sa napadima ali je Milan Borjan odlično obavljao posao i uspevao da pokupi sve ono što je išlo kroz peterac i ka okviru gola.

Najbolju priliku u drugom poluvremenu domaćin je imao deset minuta pre kraja. Ričmond Boaći se našao u poziciji da uputi udarac sa ivice kaznenog prostora i prava je šteta što nije gađao uglove već je lopta završila u reonu koji je Ospina dobro pokrio.

Zvezda je do kraja uspela da odbije napade Napolija koji su lagano jenjavali kako se bližio 90. minut. Na kraju osvojen bod kojim u redovima šampiona Srbije mogu da budu potpuno zadovoljni.

Narednu utakmicu u Ligi šampiona fudbaleri Crvene zvezde igraju 3. oktobra na "Parku Prinčeva" protiv Pari Sen Žermena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

54 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SinakDovla
Wednesday, 19.09.2018
15:22

Sve je bilo u odlicnom stanju, samo, moraju dobro da porade na brzini, zadrzavanju i iznosenju lopte sa svoje polovine u protivnicku. To je nas glavni problem.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 19.09.2018
12:14

Neosvojiva tvrdjava ostala neosvojiva.

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 19.09.2018
09:26

Ponosan sam na ovaj tim!!! Ovako se igra protiv jacih, ovako se 'gine'! Uz veliko zalaganje iscupali smo bod! Vec se nismo obrukali, mnogo timova zavrsi na kraju sa 0 bodova u grupi, Zvezda vec ima 1! Dolaze nam tezi protivnici, ali mnogima promice jedan detalj - Napoli je sinoc takodje grizao, pokazao rijetko vidjen entuzijazam velikih ekipa na gostujucim gudurama. Tesko da ce PSG 'gristi' ovako, iako su mnogo kvalitetniji, lopta treba nekako doci do Nejmara, a cisto sumnjam da ce on vrsiti presing na nase stopere. Uz ovakav pristup se ne brinem, siguran sam da cemo, bez obzira na rezultat, ostaviti dobar utisak i u sljedecim utakmicama.

avatar
Nesa 77
Wednesday, 19.09.2018
06:56

Lepo je igrati LS,igrati protiv najboljih,lepo zaraditi ali ostvariti malo bolji rezultat to je već druga priča. Liga Evrope je takmičenje gde bi moglo malo dalje da se dogura.Svaki dati gol u ovakvom okruženju i uzeti bod,veliki je uspeh.

avatar
BenkovackiManitas31*
Wednesday, 19.09.2018
01:21

Ja sam zadovoljan rezultatom jer realno je Napoli bio bolja ekipa medjutim uzimajuci u obzir da je ovo LS i da su tek sada igraci shvatili i osetili sta to znaci kao i jacina protivnika rezultat je dobar za Zvezdu. Kako takmicenje bude odmicati, postajace i noge laganije, bice tu i malo vise kreativnosti i manje respekta za protivnika. Ocekujem jos neki bod, mozda u Liverpulu ili Napulju.

avatar
DekiStankovic5
Wednesday, 19.09.2018
00:59

Momci svaka cast,nije bilo lako,ovaj bod je veliki.Specijalno hvala fantasticnoj odbranbenoj cetvorci sjajan mec su odigrali.

avatar
Vlada Mutavi
Tuesday, 18.09.2018
23:58

Malo statistike za one koji znaju sta ona znači i koliko govori.
Posed lopte 74% naspram 26% u korist Napolia.
Šutevi : 20 Napoli - 6 Zvezda od čega 8 : 3 u korist Napolia.
Dodavanja : 725 : 281 opet u korist Napolia
Bunkerica da je vece ne moze biti.
Sve u svemu katastrofa za ekipu koja je domaćin.

E, sad zaista ne razumem čime se ponosite? U svakom segmentu ste bili daleko lošiji od ekipe koja jos nije 100% fizički spremna i to na vašoj "Marakani".

avatar
Кун
Wednesday, 19.09.2018
19:29

Ponosimo se, uzeli smo bod u grupi malo lakšoj od one sa Arsenalom, Bragom i Šahtjorom.
Da li ste vi fizički spremni, jer se vidimo u nedelju na vaš... u stvari ne vašem, JNA.

avatar
Vlada Mutavi
Wednesday, 19.09.2018
19:45

Bod da, ali na koji način? Da li ste se nadigravali, stvarali šanse i bili ravnopravni rival?
Što se derbija tiče, e tu mozete da likujete. Partizan je u tolikoj meri osakacen i unakazen od ove, ali i predhidne uprave, da bih bez obzira sto sam partizsnovac zaista iskreno voleo da ispadnemo u neku od beogradkih liga.

avatar
ISTINA BOLI
Wednesday, 19.09.2018
19:31

Neko se brani protiv Napolija koji vredi 300 miliona eura,neko protiv Backe koja vredi 300 eura ;)

avatar
Čeki
Tuesday, 18.09.2018
23:51

Svaka cast Zvezdo za bod, igrala si protiv deset puta skupljeg protivnika i raduje me sto smo uzeli bod. Ali, nije mi jasno, vaditi Marina koji je ubedljivo bio najbolji, a ostaviti Causica koji se nije video i trcao u prazno mi nije jasno. Trebali je Marina na ofanzivnog veznog onda (to mu je i prirodna pozicija sto se i videlo kako je smirivao i lepo cuvao loptu i davao paseve) , a Simic da bude levo krilo i Causic napolje.

avatar
Scout Master
Tuesday, 18.09.2018
23:37

Borjan, Savic, Rodic, Marin i Jovancic! POKIDALI!

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Tuesday, 18.09.2018
23:35

Добра утакмица, Звезда озбиљна и дисциплинована, онако како се мора против много квалитетнијег противника. Тактички веома добра, баш нико није подбацио, Родић феноменалан. Сјајна партија Јованчића, веће је појачање него што ми се чинило. Судија пропустио да залепи црвени Алану, Дегенек незаслужено пожутео, а за неупоредиво очигледније играње руком, Руи се провукао. Међутим, на страну то. Браво, Звездо, свака част за игру и освојен бод!

avatar
BarsaSaMarsa10
Tuesday, 18.09.2018
23:31
avatar
Nikola RED_DEVIL
Tuesday, 18.09.2018
23:22

Bravo, ovo je trebalo, a sad verovatno ni bod necemo izvuci na dalje, budimo realni, ogroman uspeh smo ostvarili do sad, sad samo da sacuvamo tim do sledecih kvalifikacija i tip-top! A SAD DERBI HEHEHE

avatar
ISTINA BOLI
Tuesday, 18.09.2018
23:50

Sto ne bi izvukli bod? Po tome bolje da deca igraju sta? Pa ne moze ni taj Liverpul sve da dobija

avatar
juvealexx
Tuesday, 18.09.2018
23:20

Još jednom se dokazalo da Napoli ne zna igrati protiv "bunkera" , zvezda je odigrala "bunker" a la chievo i izdržala , vidjet ćemo može li "bunker" izdržati protiv PSG a i Liverpoola 😁

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Tuesday, 18.09.2018
23:39

Према прогнозама вас, стручњака, није требало да издржи ни вечерас.

avatar
Vlada Mutavi
Wednesday, 19.09.2018
00:04

Bunkerom ste pobedili i Olimpik (0:0, pobeda nakon penala) i tako osvojili taj čuveni kup šampiona.
Sad po istom receptu pokušavate da ne budete ekipa koja će služiti za gol razliku.
No, najčudnije u svemu tome što se vi time dičite.

avatar
Capitano
Tuesday, 18.09.2018
23:10

Sta reci, za nas dobar rezultat za njih ne bas, takticki sa nase strane odlicno odradjeno. Svi su se borili i trudili, ali za mene junaci su Rodic i Borjan. Marin sjajan ali zrtva taktike. U nastavku takmicenja bice mnogo teze, ali samo hrabro pa sta bude.

avatar
Vlada Mutavi
Tuesday, 18.09.2018
23:08

Najverovatnije i jedini bod na ovom putesestveniju, koje je zvezdi bukvalno poklonio Salzbirg. U grupi u kojoj su još PSZ i Liverpool Zvezda sa ovako malim posedom lopte i triput manjim sutevima ka protivnickom golu od ekipe koja ocigledno jos uvek fizicki nije dovoljno spremna, plasim se, u utakmicama koje dolaze dozivljavace debakl za debaklom.
Bez obzira na ovakav komentar koji se navijacima Zvezde nece dopasti, kao i svaki pravi Srbin navijao sam za Zvezdu, no realno i Zvezda kao daleko trenutno najjaci tim nase lige je mnogo, mnogo ispod nivoa na kome se nalaze ekipe u ligi Evrope, a tek u ligi sampiona i da ne pominjem.

avatar
ISTINA BOLI
Tuesday, 18.09.2018
23:50

Imas ti druge razloge da se plasis

avatar
Vlada Mutavi
Wednesday, 19.09.2018
20:06

ovo je pretnja ili ... ?

avatar
Čeki
Tuesday, 18.09.2018
23:53

Pa cek ako smo ispod nivoa LE, kako to da ekipa koja je bila prosle godine objektivno losija, prodje grupu i umalo i prodje CSKA.

avatar
povratak otpisanog
Tuesday, 18.09.2018
23:06

Srce ispunjeno ponosan sam ❤️🙏🔴⚪

avatar
kizito
Tuesday, 18.09.2018
23:03

Nije lose,u ovom trenutku za nas najviše sto smo mogli da izvucemo, ekipa se jos uigrava,u nekoj od narednih utakmica ocekujem da i napad vise pokaze

avatar
Tuesday, 18.09.2018
23:03

Svaka cast Zvezdo,tvrdo,borbeno. To je ono najbitnije. I da su izgubili uz borbu i trud sve bi im bilo oprosteno !

avatar
Zlato
Tuesday, 18.09.2018
23:01

Nismo mi kanta za punjenje to je jasno svima ce biti tesko na nasoj Marakani.
Svaka cast momcima.

avatar
Vlada Mutavi
Tuesday, 18.09.2018
23:37

Voleo bih da pročitam tvoj komentar na kraju grupne faze.

avatar
Кун
Wednesday, 19.09.2018
19:26

Pročitaj ga, ali pročitaj i sve one u kojima piše da ćemo imati nula bodova.

avatar
neme
Tuesday, 18.09.2018
23:00

Rodic partija zivota sad ce ga terza plasirati u everton minimalno.da je jos neki spic od klase bilo bi svasta.👌👌👌

avatar
PazzaInter
Tuesday, 18.09.2018
23:00

Bravo Zvezdo, bravo! Kakva borbena ekipa, kakva posvecenost u odbrani. Svi znamo kakva je ekipa Napoli i koliko su golova sposobni da daju, ali veceras su delovali frustrirano i nemocno pored nase odbrane. Pozdrav za sve koji su najavljivali petardu napolitanki, vise srece u sledecem kolu.

avatar
Čeki
Tuesday, 18.09.2018
23:55

Pazi odbrana nam nije bila toliko super koliko smo imali srece sto se vidi i po sansama i kako su nam brzo izbacivali igrace na mini pasove.

avatar
Marcos Alonso
Tuesday, 18.09.2018
23:00

Iskreno sam ocekivao ne previsoku ali sigurnu pobjedu Napolija. Svaka cast Zvezdi ovde je po meni najveci heroj Milojevic jer je postavio igru savrseno da Napoli izgleda skroz bezidejno.. precka Insinjea je bila najbolja sansa ali to je bio sut sa distance,kao i vecina prijetnji Napolija. Svaka cast ovo je za svako postovanje,makar i da ostane ovaj 1 bod do kraja

avatar
ISTINA BOLI
Tuesday, 18.09.2018
22:59

Zadovoljan,moglo je to mozdaaaa malo i da se napada,ali cim bi i pomislili na to,dobili bi takvu kontru,da nam dobro nije,ovako nas sto bi kladionicari rekli X2 u Napulju uz realne rezultate ostalih utakmica stavlja na trece mesto u grupi,sto bi bio fantastican uspeh,jer ce do revansa,Napoli da se oprosti od prva 2 mesta u grupi. Nema sta,generacija za ponos i moram i da napisem za Marina,SIGURNO najbolji tehnicar od Piksija u nasoj ligi.

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 18.09.2018
23:46

Ti ocekujes da Napoli izgubi sve od Psg-a i Liverpula? LOL.

avatar
ISTINA BOLI
Wednesday, 19.09.2018
19:35

Pa u gostima su im iste sanse kao i Zvezdi,dok kod kuce ce mozda i imati neke,ali tipa PSG je sinoc odigrao ocajno,pa je jedva izgubio,takva igra im se nece ponoviti.

avatar
Monte_Kristo
Tuesday, 18.09.2018
22:58

Bod kao kuca,posle prvog kola ispred PSG-a,momci pisu istoriju,svaka im cast bre!

avatar
Red forever
Tuesday, 18.09.2018
22:56

Herojski! Bod kao kuća! Bravo momci, igrali smo protiv ekipe koja je svetlosnu godinu iznad naše jadne napaćene lige.

avatar
Bidza i Tridza
Tuesday, 18.09.2018
22:56

Da je neko ponudio bod pre meca,svi bi pristali bez razmisljanja. Al ipak se po glavi vrti da smo mogli da pobedimo : )

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Tuesday, 18.09.2018
22:56

Ovakva Zvezda ima sta da trazi u eliti!

avatar
Апис
Tuesday, 18.09.2018
22:55

Остаје жал што неке ситуације нису мало боље решене, али Боже мој. Као навијач, ЈА САМ ПОНОСАН! А сад ДЕРБИ!

avatar
Goran.984
Tuesday, 18.09.2018
22:55

Fantastican bod..da je bilo hrabrosti mogli smo ga zabiti..ali i ovako sve pohvale... Jovancic je toliko uneo sigurnosti da se zadnjih 20min i nisam mnogo brinuo...

avatar
DekiStankovic5
Wednesday, 19.09.2018
00:52

Jocancic objasnio,ozbiljan fudbaler!

avatar
Rasel Krou
Tuesday, 18.09.2018
22:55

Bravo Zvezdo!!!

avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 18.09.2018
22:54

Svaka čast CZ

avatar
Südkurve München
Tuesday, 18.09.2018
22:54

Cekaj, zar nije 4-0 za Napoli ???? Mora da sam sanjao. Jovancic osvezenje pravo za tim