Tumbina misija u Engleskoj zvana "Luka Milivojević", utisci - prijatni!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 15.08.2019.
12:40
Izvor: Sportske.net

Ljubiša Tumbaković je zajedno sa Vladimirom Matijaševićem bio u Engleskoj gde je razgovarao sa srpskim fudbalerima.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Selektor reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković i sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Vladimir Matijašević bili su u poseti igračima koji igraju u Engleskoj, a u centru pažnje jeste Luka Milivojević.

"Razgovarali smo o predstojećem okupljanju koje nas očekuje u septembru, selektor Tumbaković je izneo svoje planove i očekivanja, stavili smo ad akta neke stvari i idemo dalje, tako da se nadam, da će svi biti na okupu“, rekao je Vladimir Matijašević, sportski direktor reprezentacije.

Ističe i da je bilo razgovora sa Lukom Milivojevićem koji nije nastupao za reprezentaciju od Svetskog prvenstva u Rusiji.

Pričali smo naravno sa Lukom Milivojevićem, on je raspoložen, nismo se vraćali na neke teme, selektor Ljubiša Tumbaković je insistirao da gledamo u budućnost, da napravimo zajedno dobru atmosferu“, rekao je Matijašević.

Sa druge strane, Ljubiša Tumbaković je istakao da

"Jedan deo naših prioriteta bio je da razgovaramo sa svim igračima. I priča je bila spontana, ništa mi nismo ni obećavali ni od njih nešto tražili, jednostavno smo razgovarali. I dobro je bilo. Pogledali smo najpre utakmicu Kristal Palas - Everton. Luka Milivojević je, kako bi mi treneri rekli, "gazda" u ekipi. Prilagodio je svoj način igre zadacima koje mu trener postavlja. Bio je vrlo ubedljiv, vidi se da je to tek prva takmičarska utakmica i postojala je bojazan kod obe ekipe da se ne izgubi. Everton je ovog leta za jedno pojačanje izdvojio 60 miliona evra, to Kristal Palas sebi ne može da priušti. Ali generalno utisak je da je Luka bio jedan od najboljih igrača u svojoj ekipi. Razgovarali smo posle sa Lukom Milivojevićem i Aleksandrom Mitrovićem, a onda smo sutradan gledali duel Mančester Junajted - Čelsi i imali jedan veoma prijatan razgovor i sa Nemanjom Matićem", rekao je on.  

"Moram da kažem da smo puni pozitivnih utisaka posle tog našeg opserviranja u Engleskoj, a već ove nedelje planiramo da posetimo grupu igrača, koji igraju u Nemačkoj, a to su Mijat Gaćinović, Filip Kostić i Matija Nastasić. I nadam se jednom korektnom razgovoru, upoznavanju. Do sada smo obavili razgovore sa preko 30 igrača, sa nekima smo se videli u Beogradu, i moram da kažem da su svi veoma korektno prihvatili razgovor, sve kao uvod u onih deset dana zajedničkog boravka koji nas očekuje u septembru. Želja nam je da, kako se vreme približava, taj psihološki momenat podignemo na rezultatski koji treba da ostvarimo i moram da istaknem da svi igrači to lepo prihvataju", rekao je Ljubiša Tumbaković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marko HM
Thursday, 15.08.2019
15:34

Tako se gradi odnos selektor - igrači. Neka nam je sa srećom.

avatar
riquelme
Thursday, 15.08.2019
15:19

Otisli su ljudi koji su bili na tapetu i oni koji su ih podrzavali... Mislim na Krstajica, njegovog pomocnog trenera i Kovacevica koji je pored podrske rekao da nece igrati dok je on u savezu... Tako da nije Tumba glup. I ovako je u problemu sa minusom koje je napravio Murinjo, bez dana treniranja i petlica a tek nekih prvotimaca, da bi dozvolio sebi luksuz da mu kapiten tima iz PL i sa onakvim ucinkom ne igra u A selekciji. Naravno ne mozemo se vise pohvaliti i stoperima tako da verujem da i Nastasica isto vraca u stroj. E sada, kako ispeglati desnog beka a da nije Rukavina to ne znam. Mozda covek prihvati konsultaciju i savet od Muslina pa zaigra 3-5-3 sa transformacijom u toku branjenja pa Gacinovic dodje kao i sto je bio kod Muslina bio nas drugi najbolji igrac a zasto nije otisao na SP to morate da pitate Krstinja, menadzera od SMS-a koji nije hteo da sedi na klupi i pre svega menadzera odnosno agenciju koja zastupa Radonjica koji bas to leto treba da se proda a dobija minute u drugoj utakmici i startnu postavu protiv Brazila???
Da ne misli neko da je ovo vezano sa Zvezdom, nije, prosto posmatram kao neko ko hoce da kaze da je sve planski odradjeno i da Muslin nije uopste glup covek pa cak i menadzerski trener sto se pisalo a od njega pa ko zna koliko Zvezda nije imala duplu krunu!

avatar
REVØLT
Saturday, 17.08.2019
00:53

3-5-3 ne postoji jer moras da imas golmana. Imali ste posle njega duplu krunu, i to vec dve godine posle njega, a i odmah posle toga jos jednu, prijatelju. Iako je to mozda najmanje pokazao vodeci reprezentaciju Srbije ili cak uopste to nije pokazao, ako Muslin nije menadzerski trener, niko na svetu nije, mogu u zivot da se kladim da je skoro svuda insistirao na procentima...

avatar
riquelme
Saturday, 17.08.2019
21:19

A i 2 su njegove od te 4 i to dve vezane! Tako da i ako se hvatas za ono sto nije glavni deo onda bar napisi da je imao on 2 vezane duple krune pa onda posle jos 2.

avatar
riquelme
Saturday, 17.08.2019
21:13

Uhvatio si se "3-5-3" taktike i dovoljno mi je da skapiram o cemu se radi? Ti palo na pamet na da sam slucajno stisnuo 3 umesto 2 posto je jedno pored drugog. Znas da je 3 odmah posle 2? Drugo to sto bi ti, ja mogli da potpisemo to "macku o rep!" I da je bio gde god je radio dominirao je i u skladu sa uslovima pravio rezultate. Tako da i da je bio menadzerski trener covek je pored para trazio da ima igrace koji mu trebaju i odgovaraju i koji ce da naprave rezultat. A trece i realno najvaznije poenta je u tome da je covek posle Antica jedini odveo Srbiju na prvenstvo i nije hteo da suruje sa lopuzama... I zato je sve to bilo. Jeste bilo je i posle duplih kruna ali to je manje bitno.