Tumbina misija u Engleskoj zvana "Luka Milivojević", utisci - prijatni!

  • Autor: Aleksandar Obrenović

  • 15. avgust 2019.

  • 12:40

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Ljubiša Tumbaković je zajedno sa Vladimirom Matijaševićem bio u Engleskoj gde je razgovarao sa srpskim fudbalerima.

Tumbina misija u Engleskoj zvana
Foto: Sportske.net/Pavle Knežević
Selektor reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković i sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Vladimir Matijašević bili su u poseti igračima koji igraju u Engleskoj, a u centru pažnje jeste Luka Milivojević.

"Razgovarali smo o predstojećem okupljanju koje nas očekuje u septembru, selektor Tumbaković je izneo svoje planove i očekivanja, stavili smo ad akta neke stvari i idemo dalje, tako da se nadam, da će svi biti na okupu“, rekao je Vladimir Matijašević, sportski direktor reprezentacije.

Ističe i da je bilo razgovora sa Lukom Milivojevićem koji nije nastupao za reprezentaciju od Svetskog prvenstva u Rusiji.

Pričali smo naravno sa Lukom Milivojevićem, on je raspoložen, nismo se vraćali na neke teme, selektor Ljubiša Tumbaković je insistirao da gledamo u budućnost, da napravimo zajedno dobru atmosferu“, rekao je Matijašević.

Sa druge strane, Ljubiša Tumbaković je istakao da

"Jedan deo naših prioriteta bio je da razgovaramo sa svim igračima. I priča je bila spontana, ništa mi nismo ni obećavali ni od njih nešto tražili, jednostavno smo razgovarali. I dobro je bilo. Pogledali smo najpre utakmicu Kristal Palas - Everton. Luka Milivojević je, kako bi mi treneri rekli, "gazda" u ekipi. Prilagodio je svoj način igre zadacima koje mu trener postavlja. Bio je vrlo ubedljiv, vidi se da je to tek prva takmičarska utakmica i postojala je bojazan kod obe ekipe da se ne izgubi. Everton je ovog leta za jedno pojačanje izdvojio 60 miliona evra, to Kristal Palas sebi ne može da priušti. Ali generalno utisak je da je Luka bio jedan od najboljih igrača u svojoj ekipi. Razgovarali smo posle sa Lukom Milivojevićem i Aleksandrom Mitrovićem, a onda smo sutradan gledali duel Mančester Junajted - Čelsi i imali jedan veoma prijatan razgovor i sa Nemanjom Matićem", rekao je on.  

"Moram da kažem da smo puni pozitivnih utisaka posle tog našeg opserviranja u Engleskoj, a već ove nedelje planiramo da posetimo grupu igrača, koji igraju u Nemačkoj, a to su Mijat Gaćinović, Filip Kostić i Matija Nastasić. I nadam se jednom korektnom razgovoru, upoznavanju. Do sada smo obavili razgovore sa preko 30 igrača, sa nekima smo se videli u Beogradu, i moram da kažem da su svi veoma korektno prihvatili razgovor, sve kao uvod u onih deset dana zajedničkog boravka koji nas očekuje u septembru. Želja nam je da, kako se vreme približava, taj psihološki momenat podignemo na rezultatski koji treba da ostvarimo i moram da istaknem da svi igrači to lepo prihvataju", rekao je Ljubiša Tumbaković.

  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari