Tumbin rezon: "Crna Gora - Srbija kao 'večiti' derbi"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 28.09.2018.
15:24
Izvor: Sportske.net, b92.net

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković raduje se predstojećem meču sa Srbijom koji će biti odigran u sklopu UEFA Lige nacija.

Epa/Robert Ghement
Epa/Robert Ghement

Povezane vesti

Prvi put od kada je Crna Gora proglasila samostalnost i napustila državnu zajednicu sa Srbijom fudbalske "A" selekcije dve zemlje odmeriće snage u jednoj takmičarskoj utakmici.

"Sokolove" već neko vreme sa klupe predvodi srpski stručnjak Ljubiša Tumbaković koji je u izjavi za "B92" objasnio u kakvoj atmosferi dočekuje predstojeći meč.

"Dočekujem meč najsportskije što može da se dočeka, najspremnije. Biće mi drago da igram protiv reprezentacije Srbije, protiv meni dragih ljudi. Protiv selektora koji je bio moj igrač. Ja to doživljavam kao dve reprezentacije koje su bratske. Voleo bih najviše da bude jedna mnogo, mnogo dobra utakmica u Podgorici. A mi ćemo se potruditi da i kada je organizacija i kada je tim u pitanju budemo fer i korektni, na najvišem sportskom nivou", rekao je Tumbaković.

Utakmica na stadionu pod Goricom tretira se kao derbi jer Crna Gora i Srbija posle dva meča u Ligi nacija imaju po četiri osvojena boda i dele prvo mesto na tabeli Grupe 4 u Ligi C.

"Nisam imao ovakvih mečeva, može da se poredi jedino sa Partizanom i Zvezdom, kao da je to neki derbi. Ja sam derbi uvek doživljavao najpozitivnije, meč protiv sportskih rivala bez kojih mi ne možemo, a ni oni bez nas. To su rivali koji su donedavno bili jedna reprezentacija", dodao je Tumbaković.

Selektor reprezentacije Crne Gore dodao je još da zbog povreda u meču sa Srbijom neće moći da računa na Stevana Jovetića, a najverovatnije ni na Stefana Savića.

"Mi smo reprezentacija koja ima manji broj igrači koji su reprezentativnog formata. Trenutno imam velikih problema sa povređenim igračima. Jovetić i Vešović iz prethodnog saziva, a sada i Savić koji se povredio protiv Litvanije. Nije odigrao do sada nijednu utakmicu, mislim da neće biti spreman ni za Srbiju, ali uvek postoji nada", rekao je Tumbaković.

Za reprezentativce Srbije stiže i dobra vest koja je vezana za stanje terena stadiona pod Goricom. Travnata podloga će biti u boljem stanju nego što je to bio slučaj kada su se u Podgorici sastali Crna Gora i Litvanija.

Utakmica 3. kola Grupe 4 Lige C UEFA Lige nacija između Crne Gore i Srbije igra se 11. oktobra od 20:45.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke