Tumbaković zabrinut, meč sa Norveškom već neregularan?!

Autor: Milovan Longinov
sreda 11.03.2020.
10:48
Izvor: Sportske.net, Žurnal

Korona virus remeti i planove našeg selektora pred meč godine.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Širom Evrope stadioni se zatvaraju, cela Italija je u karantinu, Serija A je suspendovana, igračima tamo je zabranjeno i da treniraju... a sve to bi moglo još kako da utiče na našu reprezentaciju pred duel sa Norvežanima.

Tumbaković u narednim danima treba da saopšti spisak igrača za Norvežane, a potencijalni problem je što je Italija zatvorila granice i aerodrome, i strahuje se da bi fudbaleri iz Serije A mogli da ostanu van stroja.

"Ne bi bilo regularno da Srbija ne može da računa na reprezentativce koji igraju u Italiji. To je više od pola tima. Videćemo šta će se dešavati, svakim danom sustižu nove informacije. Zabrinut je ceo svet... Mi radimo i pripremamo se kao da će se utakmica igrati. Pratimo naše i norveške igrače, analiziramo igru i sve ostalo... Jednostavno, nemamo nijedan detalj iz UEFA koji bi na neki način nagovestio da se neće igrati", rekao je Tumbaković u razgovoru za Žurnal.

Na pitanje kako će praviti spisak zbog vanredne situacije, Tumbaković dodaje:

"Ako neko ne bude u mogućnosti da se odazove iz nekog razloga, druga je stvar, ali bilo bi apsolutno neregularno da moramo da igramo tako važne utakmice bez igrača iz neke zemlje, bez obzira da li je Italija ili Engleska", zaključio je Tumbaković.


On je dodao takođe i to da je problem i činjenica da igrači u Seriji A neće igrati takmičarske utakmice sve do trećeg aprila i pitanje je u kakvoj formi će biti Aleksandar Kolarov, Sergej Milinković-Savić, Nikola Milenković, Dušan Vlahović i Saša Lukić, dok je Nikola Maksimović povređen.


Baner

Podsetimo, već se zna da će No rveška i Srbija u Oslu igrati pred praznim tribinama, kao i da će igračima biti zabranjeno da se rukuju.

Ko zna šta još sve može da se desi u narednih 15 dana, epidemija se širi u Evropi i iz dana u dan stižu nove informacije...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 11.03.2020
15:51

KAD CE TAJ SPISAK, JBT?!

avatar
MarkoSi
Wednesday, 11.03.2020
12:14

Što se loži Tumba!? Kao da virus, kvalitet ili nešto slično diktira ko će igrati. Pobediš Norvešku, plasiraš se na EP, skloniće te ako nisi u kombinaciji sa šefom. Izgubiš od Norveške, ako si u kombinaciji sa šefom nema nikakvih problema. Norveška ipak ima strašnog Halanda, koji bi se da je kojim slučajem Srbin, još uvek kroz Teleoptik ili Grafičar još uvek pripremao za seniorski fudbal...Naravno, ako nije u šemi sa čuvenim sportskim radnikom na čelu saveza. Pitajte uostalom Muslina.