Tumbaković u ''nemogućoj misiji'', zato počinje novi projekat!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 07.10.2019.
18:26
Izvor: Beta

Ovo je selektorov plan.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je danas da njegova ekipa ima gotovo nemoguće šanse za plasman na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije i da će se naredni period koristiti za dodatnu selekciju igrača.

Srbija ima male šanse da se kroz kvalifikacije plasira na Evropsko prvenstvo.

"Matematički još postojimo. Realno, to je gotovo nemoguće, imamo minimalne šanse. Trudićemo se da postignemo što bolji rezultat, a u isto vreme ostavimo što bolji utisak. Do baraža želimo da napravimo dodatnu selekciju igrača, ali i rezultat. Kada igram, hoću da pobedim, napravim dobar rezultat", rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Sledi prijateljska utakmica sa Paragvajem, a potom i kvalifikaciona protiv Litvanije.

"Pravimo atmosferu koja treba da bude deo krajnjeg uspeha, odnosno ostvarivanja cilja. Trudićemo se da unapredimo neke stvari, podignemo na viši nivo i približemo se igračima i oni nama. Sedam dana je bilo veoma malo da bismo se bolje upoznali. Sada ulazimo u drugi projekat", kazao je Tumbaković.

Baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo kroz plej-of Lige nacija je krajem marta.

"Imamo prostor da u oktobarskom i novembarskom okupljanju probamo neke igrače, koliko mogu da nam pomognu. Sticaj okolnosti iz septembra nam je pomogao da dođemo u ovakvu situaciju, da se ovako ponašamo. Kada kažeš pola godine, pomisliš da je sasvim dovoljno vremena, a kada uđeš u realnost kažeš da je malo. Ima vremena i prostora", rekao je Tumbaković.

Utakmica protiv Paragvaja igraće se u četvrtak u Kruševcu, a potom u nedelju u Vilnjusu sledi susret sa Litvanijom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Monday, 07.10.2019
23:27

Bilo bi zanimljivo čuti šta u stvari planira u vezi sa timom, sa sastavom koji ima Ljubiša Tumbaković? Meni su simptomatične sledeće stvari: dvojica igrača koji su bojkotovali reprezentaciju jer se njima nije sviđalo što nisu imali tretman kakav su oni smatrali da je trebalo - odmah su stigli kod Tumbakovića na spisak. Krstajić je čak išao u London da razgovara sa Milivojevićem, a ovaj je i posle toga nastavio da bojkotuje. Da li su u pitanju tako velike zvezde da i njihov loš karakter treba trpeti? Jesu li nešto dobro, važno uneli u igru, ako su već unizili odnos prema državi i reprezentativnom dresu? Čini se da ne. Pokazali su lojalnost prema svom menadžeru, a i Tumbaković je njima ukazao poštovanje, kao da su važni. A zaista nisu. To je veliki korak unazad. Krstajić je igrao sa: desnim bekom, koji igra beka kao bek, sa dva pokretljiva brzomisleća zadnja vezna, koji se trude da što manje zadržavaju loptu i da igraju prema napred, sa dva krila, jednim špicem, i jednim kreatorom igre. Menjalo se to da je Tadić ponekad išao na krilo pa ulogu u sredini preuzimao na primer Ljajić ili SMS, za desno krilo je konkurisao Živković, levo Kostić i Radonjić, tu je bio Gaćinović, koji je uskakao i u vezu. Oformljena je igra. Smanjen je broj grešaka na utakmicama, protivnici su pravili znatno manje šansi nego za vreme Muslina (iako se tad igralo sa 7 defanzivnih igrača, umesto Krstajićevih 5), a mi smo igrali neuporedivo i dopadljivije i efikasnije. Sve vreme je vođena užasna kampanja protiv selektora početnika, koji je ipak formirao tim, igru, uveo mnogo mladih, talentovanih, modernih igrača i ostavio iza sebe - dobar rezultat, mogućnost baraža preko Lige Nacija i aktivan rezultat u kvalifikacijama. Šta sad? Novi projekat? Koji? Šta ćemo sad da igramo i koga ćemo da probamo. Ponovo Maksimovića? Baziraćemo igru na bojkotašima? Možda Gobeljić donese novi kvalitet?

Ljudi, Tumbaković je bio klupski trener - stvaralac. Nešto kao Venger u Arsenalu. Super je to i za reprezentaciju. Ali ukoliko bude opterećen svojim poznatim klupskim opredeljenjem, pa bude pokušavao da dokaže kako će mu uvek prva opcija biti Zvezdini, sadašnji ili bivši igrači - bolje da nije dolazio. Valjda je pozvan zato što se veruje u to da ima viziju igre i iskustvo.

avatar
REVØLT
Tuesday, 08.10.2019
08:23
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 07.10.2019
23:14

Tumbo ostavi se srpske Reprezentacije i vrati se u svoj partizan, a sa sobom povedi i tvog mentora nenada bjekovica.

avatar
neme
Tuesday, 08.10.2019
01:59

Izmisljeni trener bjeke i zeke kad su ga iz pionira partizana prekomandovali da vodi najjaci tim partizana u zadnjih pola veka samo zato sto je poslusan i ta saga traje vec 25 godina.😆😆😆

avatar
neme
Monday, 07.10.2019
19:23

Muka mi je od kretanja od nule.Selektora poslusnika.Igraca manekena kojima je jedini cilj da nekoga ojade za lovu.Osim njih pet sest to su isti igraci koji igraju u Radnickom Vojvodini Lucanima Javoru samo izgurani u pravo vreme.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 07.10.2019
19:22

Tumbo odlazi! Svi napolje iz FSS! Uživaću dok vas pune kao što vi uživate u ovim lopovlucima i spretkarinjima u ligi i reprezentaciji!