Tumbaković objavio prvi spisak i iznenadio! Šansa za fudbalere Zvezde!

Autor: Nikola Miloradović
petak 23.08.2019.
12:17
Izvor: Sportske.net

Selekcija Srbije će u prvoj polovini septembra odigrati veoma važne mečeve za plasman na Evropsko prvenstvo.

Epa/Boris Pejović
Epa/Boris Pejović

Povezane vesti

Ljubiša Tumbaković je preuzeo selektorsku poziciju od Mladena Krstajića, a sada je objavljen i njegov prvi spisak od kako je na dužnosti.

Pisali smo da je putovao po Evropi i posećivao naše fudbalere, imao je dobre razgovore pre svega sa Lukom Milivojevićem i Matijom Nastasićem, koji nisu bili u najboljim odnosima sa prethodnim selektorom, te ih i nije bilo u reprezentaciji.

Dvojac se vratio u nacionalni tim, što je zaista sjajna vest.

Ipak, ima i par iznenađenja.

Kao treći golman pozvan je Boris Radunović iz Helas Verone, a tu su još i Marko Dmitrović i Predrag Rajković.

U zadnjoj liniji je poziv poslat na adresu desnog beka Crvene zvezde Marka Gobeljića, koji bi mogao da dobije priliku da debituje za reprezentaciju, usled dobrih partija u dresu srpskog šampiona na startu sezone.

Što se tiće veznog reda, nema Marka Grujića, u nacionalni tim vratio se kapiten Kristal Palasa Luka Milivojević, dok je sa spiska ovoga puta izostavljen i dvojac iz Benfike, Ljubomir Fejsa i Andrija Živković.

Možda i najveće iznenađenje je to što na spisku nema Aleksandra Prijovića, poziv je ovoga puta upućen još jednom fudbaleru Crvene zvezde Milanu Pavkovu.

Srbija će se u okviru kvalifikacija za EURO 2020 sastati sa selekcijama Portugalije i Luksemburga.

Sedmog septembra (20:45h) u Beogradu gostuje osvajač Lige nacija i aktuelni prvak Evrope, dok tri dana kasnije gostujemo u Luksemburgu,  u istom terminu.

Golmani: Marko Dmitrović, Predrag Rajković, Boris Radunović

Odbrana: Antonio Rukavina, Marko Gobeljić, Uroš Spajić, Nikola Milenković, Nikola Maksimović, Matija Nastasić, Stefan Mitrović, Aleksandar Kolarov, Filip Mladenović

Sredina: Nemanja Matić, Luka Milivojević, Nemanja Maksimović, Saša Lukić, Mijat Gaćinović, Darko Lazović, Filip Kostić, Nemanja Radonjić, Dušan Tadić, Adem Ljajić, Sergej Milinković-Savić

Napad: Aleksandar Mitrović, Luka Jović, Milan Pavkov

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

101 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Saturday, 24.08.2019
09:38

Gobelja da slomi nekom nogu, Radonjić sa koji se sprdaju navijači Marseja i čiji svaki kontakt sa loptom bude urnebesan a kao šlag na tortu Pavkov za kog je Uroš Djurdjević(bivši kapiten mlade reprezentacije i osvajač svetskog prvenstva) Zuba Ronaldo lično.. E moj Tumba, forsiraš tog akrepa iz Marseja a očigledno je da si od predsednika države dobio direktivu da forsiraš Pavkova i Gobelju jer su sad oni na redu da se prodaju.. Obeščastili ste vi tu reprezentaciju odavno, zato i jesmo na nivou Estonija.. Možda nekada nešto naučite od košarkaške reprezentacije, možda..

avatar
Slavisa Miladinovic
Saturday, 24.08.2019
07:23

Prijoviću je najveća greška što je otišao kod Arapi finansiski ok ali selektor nemože da ga prati kako igra dok Grujić nek se hladi malo a,Fejsa i Živković oni još nisu sastavili ni 270min igre tek u oktobru

avatar
Rio48
Saturday, 24.08.2019
06:38

Ako Radonjicu ovaj poziv ne sacuva zivu glavu, nista drugo nece. Kako igra u Marseju smesi mu se linc Arapa i Afrikanera oko Velodroma.

avatar
Milos Kosta Kostic
Friday, 23.08.2019
21:52

Mi prosto moramo da igramo 4-2-3-1 formaciju kako bi izveli najjaci sastav. Nama je desni bek ogromna boljka, i zato ne iznenadjuje poziv gobeljica.

avatar
Brajkoo
Friday, 23.08.2019
20:30
avatar
REVØLT
Friday, 23.08.2019
17:34

Dmitrovic- Ivanovic, Milenkovic, Subotic (Veljkovic), Kolarov- Maksimovic, Matic- Tadic, Ljajic (SMS), Sulejmani- Mitrovic/Jovic. VS je posebna prica...

avatar
⭐♦ povratka kralja
Friday, 23.08.2019
18:36

Ti od tog Sulejmanija si napravio Ronalda covece. xd Kakav crni Sulejmani pored Kostica i Gacinovica.

avatar
NikkiCFC
Friday, 23.08.2019
20:32

Ivanovic ne moze godinama da igra beka jer je mator, igra samo stopera. Ova dvojica igraju desnog beka u Fiorentini i Napoliju i ako su dobri za njih odlicni su i nama. Dmitrovic, Milenkovic, Maksimovic, Nastasic, Kolarov, Matic, Milivojevic, SMS, Kostic, Tadic, Jovic je nas najjaci tim u 4-2-3-1. Mada imamo igrace i za tri stopera gde bi strane pokrivali Kostic i Gacinovic/Lazovic sto bi isto bila super opcija.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 23.08.2019
17:20

Licemer pozvao Pavkova i Gobeljica da osakati Zvezdu u zaostalim utakmicama koji ce se igrati za vreme Reprezentativne pauze.

avatar
Колатерална Штета
Friday, 23.08.2019
16:44

Rajković - Rukavina, Milenković, Nastasić, Kolarov - Milivojević, Maksimović - Tadić, Gaćinović, Kostić - Mitrović ovo bi po meni bila prva 11-orica, eventualno SMS umesto Maksimovića

avatar
REVØLT
Friday, 23.08.2019
17:31

Rajkovic pre Dmitrovica? Gacinovic pre Ljajica ili Sergeja?

avatar
Колатерална Штета
Friday, 23.08.2019
19:12

Da, pa sad Ljajic me nije ubedio u prethodnim utakmicama zavreprezentaciju da zaslužuje da bude u 11,...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 23.08.2019
16:20

Dmitrović - Gobeljić, Maksimović, Spajić, Mladenović - Lazović, Maksimović, Milivojević, Radonjić - Jović, Pavkov wooow ahahahaha

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 23.08.2019
15:43

Ovo je bacanje prasine u oci jer zna se koji igraci ce biti privilegovani u bjekovicevoj Reprezentaciji.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 23.08.2019
18:04

Zbog ovakvih misli mislim da je krajnje vrreme da se svi neželjeni igrači od strane zvezdinih navijača povuku iz reprezentacije da vidimo koja je to reprezentacija i da vidimo šta će uspeti da urade. Možda naprave istorijski uspeo, osvajanje SP, možda i sa nekoliko srušenih rekorda. Od ovog trenutka se zalažem zato. Možda je najpoštenije da na red star belgrade bude anketa po pozicijama i da se izglasa reprezentacija, da se izglasa selekto i da vidimo šta će da naprave. Ako misle da su im i dresovi talični neka izaberu i boje i dezen.

avatar
Колатерална Штета
Sunday, 25.08.2019
13:07

Podržavam inicijativu

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 25.08.2019
02:28

Jan iskreno zalim sve one sto tako razmisljaju kao i sve one sto podrzavaju Tumbakovica.

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Saturday, 24.08.2019
09:39

Vidimo, zato su pozvani kasapin Gobelja, trolevonogi Radonja i PanjKov!

avatar
Vladkoljac
Friday, 23.08.2019
15:25

Kad se Zivkovic pozivao a grijao kauc kod kuce i kad se Petrovic pozivao to Vam nije smetalo,grobari vi ste pokazali sta znate,na celu sa Vama nikad nista.

avatar
REVØLT
Friday, 23.08.2019
17:30

Ko si ti bre? Kako je moguce da odobravate takve nadimke, a i nije Vlad bio koljac nego nesto drugo.

avatar
magister
Saturday, 24.08.2019
14:50

Osvetnik, od koga je zatim Bram Stoker stvorio stub vampirske mitologije. Inače (pišem u vezi s tim pa znam), glavne priče o vampirima i povezivanje sa stvarnim događajima dogodile su se u srpskom delu Vojvodine, u prvoj polovini 18. veka. Ne treba podržavati perspektivu u kojoj je reprezentacija samo još jedan poligon za rat navijača Zvezde i Partizana. I Tumba je malo podlegao toj atmosferi, ali mislim da će brzo izaći iz toga.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 23.08.2019
18:08

Kada se Vladimir Stojković pozivao, a grejao pesak na portugalskim plažama jer je najbolji golman Srbije nije nam (a ni vama) smetalo, a kada se Stojković pozivao takođe kao najbolji srpski golman kada je branio standardno u Partizanu navijali ste protiv, pravili incidente i izbacili reprezentaciju iz trke za EP. Smeta vam i dalje najbolji srpski golman. Pokazali i dalje pokazujete ko ste i šta ste.

avatar
Terapeut
Friday, 23.08.2019
14:58

Samo da saznamo razlog poziva za Nemanju Radonjica?
Niti igra u Marseju, a i kad zaigra, navijači Marseja ga ismevaju...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 23.08.2019
16:22

Da bi uzeo autogram od svog idola K.Ronalda, kao što je Grujić jurio Brazilce za dres nakon utakmice na SP i slikao se hvaleći se time, a Srbija izgubila.

avatar
magister
Friday, 23.08.2019
14:29

Prijović ima velike zasluge, pritom je pokretljiv, kapira akcije i uklapa se, uglavnom iskoristi šansu koju dobije. Ali i Pavkov je pokazao neku klasu, to mi nije problem. Gobeljić, mislim da desni bek treba da se traži i da je veliki problem. U nedostatku desnog beka, uvek bi mi bila interesantna opcija sa 3 stopera i povučenim desnim i levim krilom, ili sa izrazito prodornim i ofanzivnim bekovima, što bi sa zadnja dva vezna bilo i dovoljno čvrsto i - prodorno.

Prvi veliki problem mi je vraćanje u reprezentaciju nekvalitetnih ljudi (tako ih ja doživljavam), onih koji su vodili besomučnu kampanju protiv, po mom mišljenju, veoma uspešnog selektora - početnika. Pritom, za Nastasića se slažem da je uvek imao kvalitet, a naravno da i Milivojevič ima kvalitet, ali i sklonost ka usporavanju igre, kao i Matić, u nekom smislu, pa mislim da će ta dva igrača zajedno davati ton igri, u smislu, sigurni kratki pasovi, posed... ali sa mnogo manje polukontri i kontri, koje smo, eto silom prilika, ali i zbog ideje Krstajića, imali sa Maksimovićem i Lukićem na tim mestima. A nije nedostajala čvrstina pozadi.

Čudim se, iskreno, strastveni sam navijač, ali nekako sam uveren da sam u ovome objektivan, čudim se da na spisku, ovom za A, nema Strahinje Pavlovića. Pa iz vasione se vidi da se radi o izuzetnom talentu, i o već zrelom igraču. Meni bi bio ne na spisku nego u 11, sa Milenkovićem.

Plašim se da Tumba nekakvom autocenzurom, u strahu da ne ispadne Partizanovac - selektor, ne poziva i izrazite talente, s ove strane brda, a poziva, možda i prosečnjake s druge.

Primer je i F. Mladenović, u jeku sjajnih igara Uroševića. Ako je primetio Gobeljića, što je okej, kako to da nije Uroševića?

Sad kao Partizanovac: trenutno imamo između 17 i 21 godine S.Pavlovića, Šehovića, L.Pavlovića, Lakčevića, Stevanovića... Ne mora niko da ih zove, ali oni će, ako se ne desi nekakav težak peh, postati - veliki igrači.

avatar
REVØLT
Friday, 23.08.2019
15:33

Pavlovic ni u mladu nije pozvan!

avatar
⭐♦ povratka kralja
Friday, 23.08.2019
15:42

Prvo, napisao si da je Krstajic veoma uspesan selektor...Drugo, toliko se vidi da favorizujes igrace partizana da je to nerealno. Za Urosevica se slazem, za ostalo ne. Nikako pavlovic ne moze da igra sa Milenkovicem jer ce igrati Nastasic.

avatar
Emperador(2018)
Friday, 23.08.2019
13:59

Radonjić? Gobeljic?

avatar
⭐♦ povratka kralja
Friday, 23.08.2019
15:42

Slazem se, trebalo je da naturalizujemo Zakarica ili shumu i da pozove Vulicevica.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 23.08.2019
18:10

Kako ti je Suma nabio komplekse sinoćnom majstorijom. Javi se kad Marin pokuša, ne da izvede ono nego da pokuša i da mu se ništa ne desi hahahaha

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Friday, 23.08.2019
13:56

Зар се и Тумбаковић придружио завери против Партизана?

avatar
Колатерална Штета
Friday, 23.08.2019
13:44

Jedino mi nije jasan poziv Radonjića

avatar
REVØLT
Friday, 23.08.2019
15:34
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 23.08.2019
16:34

Jedino to? Dmitrović je bolji od Stojkovića? Gobeljić je bolji od Ivanovića i Miletića? Spajić, Maksimović i S.Mitrović su bolji od Veljkovića (možda je povređen) i Pavlovića? Pavkov je bolji od Prijovića?

avatar
Consigliere 1927
Friday, 23.08.2019
13:35

Gobelja je okej, beka nemamo, a on je polivalentan i ove sezone je okej igrao, sem onog crvenog kartona. Ako je Prijovic zdrav, svakako zasluzuje poziv pre Pavkova, mada je i Milan korektan ove sezone.

avatar
Čeki
Friday, 23.08.2019
13:17

Auuu pa Gobeljic jeste borben i sve to, ali da ima kvalitet za reprezentaciju - nema.

avatar
cupavci
Friday, 23.08.2019
13:03

Ali Radonjic. Cemu to

avatar
⭐♦ povratka kralja
Friday, 23.08.2019
12:41

Lepo je videti Luku i Matiju u timu opet !

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 23.08.2019
12:27

Mene Tumbaković nije ni malo iznenadio, on ne bi ni dobio poziciju selektora da nije pristao na pozivanje zvezdinih igrača koji ne zaslužuju mesto u reprezentaciji. Strahinja Pavlović nije pozvan ni u U21, pa svaka čast i Milovanovićui Tumbakoviću. Kokeza, ostani do kraja!

avatar
REVØLT
Friday, 23.08.2019
12:25

Nije se (samo) dvojac vratio nego (i) trojac. Gobeljic i Lukic (mislim da Sasa bas i ne zasluzuje poziv u poslednje vreme jer prakticno ni ne igra u svom klubu) jos i nekako, ali, S. Mitrovic (Subotic), radonjic (Sulejmani) pa i Pavkov (Prijovic, Djurdjevic, Vlahovic), cemu to...

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 23.08.2019
12:24

Gobelja zasluzeno dobio poziv, odlicno igra pogotovo u defanzivi, a i ofanzivno je solidan. Pavkov iznenadjenje, tim prije sto je povrijedjen. Ipak, tu su Mitrovic i Jovic, tako da treci spic vjerovatno i nece imati priliku da igra, a mozda u buducnosti vise racuna na Pavkova nego na Prijovica. Ostalo manje-vise ocekivano.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 23.08.2019
16:47

Reprezentacija mora da računa na Pavkova jer zvezda računa da ga proda, pošto nije prošao probu u Kini nema boljeg načina da se podigne interesovanje nego da dobije poziv u reprezentaciju. Isto važi i za Radonjića od čijih transfera imaju koristi ljudi koji stvarno odlučuju u vezi reprezentacije. Gužva je i na desnom beku u zvezdi, pravi se mesto Gajiću, neko će morati da ode, a što da ne preko reprezentacije. Ko zaista prati celokupni situaciju raspodele moći i usluga u srpskom fudbalu ne može da ga iznenadi ovakav spisak. Ništa nije bolje ni u U21. Što se mene tiče opravdali su očekivanja i Tumbaković i Milovanović i Matijašević i Bjeković i Kokeza i onaj ko ih je sve doveo.

avatar
REVØLT
Monday, 26.08.2019
18:31

Sta to Pavkov moze da donese sto ne moze Prijovic? Nijedan dodatni kvalitet on nema u odnosu na Aleksandra osim mozda suta iz daljine mada je i to pod znakom pitanja, a pritom uopste ne kazem da je los napadac. Kad ce Djurdjevic dobiti poziv, da li neko misli na Skuletica?

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 26.08.2019
08:57

Nisam idealista, vjerovatno ima i toga. Mozda je cak i u redu da klubovi imaju neki izlog u repki, ali samo pod uslovom da ne postoje mnogo bolji od njih koji ne dobijaju poziv. Ipak, za svakog od ovih postoji realno objasnjenje: Gobelja jer je kriterijum za desnog beka ocigledno snizen, a on je odigrao veoma dobro do sada, plus borben je i dobar u defanzivi (samo zbog skinutog gola sa gol linije zasluzuje poziv). Radonjic - e to je vec misterija, ali ocigledno je i pre i posle Zvezde u Savezu imao jake veze, Pavkov - hajd realno reci, imamo dva jako jako dobra spica, treba li nam i treci koji je slican i, btw, igra u Saudijskoj Arabiji?? Zar nema vise smisla pozvati Pavkova, koji u slucaju nekog plana B ili C, moze da donese nesto drugacije? Kazem, treci je spic, vjerovatno nece igrati, ali u Zvezdi je, kao dzoker, znao da unese pravu pometnju kod protivnika... Od svega toga pozivanje Radonjica i nepozivanje Pavlovica jedino nema pretjeranog smisla...

avatar
Südkurve München
Friday, 23.08.2019
12:23

Prvi spisak - zamerka - Rukavina, sve ostalo ok

avatar
nenadnenad1234
Friday, 23.08.2019
14:55

A koji je to desni bek bolji od Rukavine?

avatar
nenadnenad1234
Saturday, 24.08.2019
15:19

Na moje prosto pitanje koji je desni bek bolji od Rukavine, ti nemas konkretan odgovor?
Da si napisao "Marko Gobeljic je bolji od Rukavine". Okej, tvoje misljenje, ja se ne slazem sa njim, ali boze moj,

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 23.08.2019
16:49

Ivanović je bolji, ali ne može on, neće da trenira s Kokezom na treningu reprezentacije.

avatar
Колатерална Штета
Friday, 23.08.2019
16:39

Njemu je zamerka naš realno najbolji desni bek, iako nije neka klasa, ali tu smo šuplji, nema ko drugi, ali nema zamerku na povređenog Pavkova i Radonjića koji ne igra...

avatar
Колатерална Штета
Friday, 23.08.2019
16:39

Njemu je zamerka naš realno najbolji desni bek, iako nije neka klasa, ali tu smo šuplji, nema ko drugi, ali nema zamerku na povređenog Pavkova i Radonjića koji ne igra...

avatar
T. Henry
Friday, 23.08.2019
16:20

Svaki desni bek je bolji od Rukavine pa čak i ja, dečko nikad nije bio dobar bek pa neće ni sad u trideset i nešto godina, ali ni Gobeljić nije nešto jedino što je mlađi, Radonjic nije zaslužio poziv i on mi je najveći trn u oku

avatar
Südkurve München
Friday, 23.08.2019
16:17

Pitanje je koji nije ?? Rukavina ne igra utakmice visokog kvaliteta, kao Ivanovic ili pak i Miletic koji igra evropske utakmice