Tumbaković o šansama "orlova" protiv Norveške, kako reprezentacija može biti bolja?

Autor: Ivan Cvetković
utorak 24.12.2019.
15:14
Izvor: Sportske.net, RTS

Selektor se osvrnuo i na domaći šampionat.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Kroz kvalifikacionu grupu nije uspeo, jer su "orlovi" zauzeli treće mesto iza Ukrajine i Portugala, a novu šansu imaće u martu u dve utakmice: protiv Norveške u Oslu, i protiv pobednika susreta Škotska-Izrael u Beogradu.

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković istakao je u jutarnjem programu Radio televizije Srbije da njegov tim može do plasmana na EURO naredne godine.

On se osvrnuo na svoj debi na klupi "orlova" kada je naš tim poražen od Portugalije u Beogradu. Tako su šanse za odlazak na prvenstvo kroz kvalifikacije svedene na minimum.

"Nismo uspeli, bila je to gotovo nemoguća misija ali je postojala šansa. Ono što je bilo najgore je što je prva utakmica bila protiv Portugalije, posle desetak dana moga rada. Mi smo tu utakmicu izgubili", kazao je selektor.

U baražu za popunu Evropskog prvenstva, Srbiju prvo čeka Norveška, a pobednik tog meča boriće se sa boljim iz duela Škotska - Izrael.

"Igraćemo protiv jedne ekipe koja je u fudbalskoj ekspanziji i jako dobre rezultate su postigli u ovim kvalifikacijama. Očekuje nas jedan jako ozbiljan rival, mnogo teži nego eventualan rival u finalu sa pobednikom meča Škotska - Izrael. Verujem da ćemo uspeti da ostvarimo rezultat koji nam treba u utakmici u Norveškoj, da bi ovde pred našim navijačima pokušali da se domognemo Evropskog prvenstva", kazao je Tumbaković koji je potom istakao je važnost kvaliteta domaće lige.

"Naravno da moramo da imamo jaku ligu. Odliv kvalitenih mladih igrača mora da bude zaustavljen za vreme njihovog sazrevanja. Ako to budemo uradili onda ćemo imati kvalitenije i bolje igrače a samim time i jaču reprezentaciju", smatra selektor Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dorotej
Tuesday, 24.12.2019
20:10

Naše šanse se povećavaju ako Milojević zameni Tumbakovića. Čovek zna da igra na rezultat, ima autoritet. Tumbaković se nije snašao, izgleda izgubljeno, igrači ga ne "šmirglaju".

avatar
Stevan Sremac
Tuesday, 24.12.2019
20:50

Milojevic je kako tanak, da na klupi pored njega nije imao Kosanovica tesko da bi se docepao life SAMPIONA.

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 24.12.2019
17:46

Pa ti ako izgubis od Norveske najbolje da se povuces iz fudbala. Mada mi imamo tim za 1/4 finale ali sa amaterima na celu nema nista od toga. Sam plasman nije uspeh.