Tumbaković hvali Portugal, kaže da se treba i dalje boriti

Autor: Pavle Knežević
subota 07.09.2019.
23:51
Izvor: Sportske.net

Nije bilo mnogo šta da se kaže posle poraza od Portugala...

Epa/Boris Pejović
Epa/Boris Pejović

Povezane vesti

Stara priča kad je fudbalska reprezentacija Srbije u pitanju, kako na utakmici, tako i posle nje. Selektor Ljubiša Tumbaković rekao je da plasman "nije još matematički izgubljen" i da se "treba boriti", a nije izostalo ni pominjanje "analize" i izokola suđenja.

"Matematički još nismo izgubili šanse, igramo do kraja. Ovo je utakmica od koje smo više očekivali, ali naišli smo na ekipu koja je stvarno maestralna, sa pojedincima koji svojim sposobnostima mogu da reše utakmicu. Onaj naš deo gde smo mogli da budemo bolji u početku, je da budemo malo bolji u pasu.

Bio bih daleko srećniji da smo na poluvreme otišli sa nulom. Takva je grupa da teško može da se očekuje nešto kad su drugi rezultati u pitanju, ali dok je matematika tu, treba se boriti
", rekao je Tumbaković.

Srbija je večeras kod kuće izgubila od Portugala 2:4 i tako pala na četvrto mesto, sa četiri boda iz četiri meča. Poseban problem je odbrana.

"Jeste, to je uvek bio problem. Ne kod naše reprezentacije, nego kod svih reprezentacija. Tu se gradi rezultat, kad si čvrst i temeljan u odbrani, sve je lakše. Ipak je to neki proces i moramo da poradimo na tome. To što smo primili četiri gola je splet okolnosti. Ono što je dobro je što smo dali dva. Ovo jeste za analizu i treba eliminisati te greške", rekao je Tumbaković, kome je ovo bio debi na klupi "orlova".

Da li može da se kaže da je Portugal zasluženo slavio i da je bio bolji?

"Portugal jeste sjajna ekipa, sa sjajnim pojedincima. Nisu tu samo ni Ronaldo, ni Silva. Kad pogledate izmene, vidite kakav je tu potencijal, ne samo u prvih 11. Možda smo mi mogli malo bolje da prođemo, da nismo primili gol u prvom poluvremenu...ali, to je sve 'da nismo'. Jednostavno, kapa dole Portugalu, došli su pobedili su i nastavljaju dalje sigurno", rekao je Tumbaković.

Jedan od novinara je primetio da je Portugalu oprošten penal i da je "Ronaldo postigao gol iz čistog ofsajda".

"Interesantno je kada smo prilazili rezultatski i gde smo mogli da im poremetimo stabilnost, Portugal je tu pravio razliku. Ako na taj ofsajd mislite, to je velika razlika. Penal? Nikad ne komentarišem suđenje, on je jedan od najboljih sudija na svetu. Mislim da su se osećali potpuno lagodno kod nas, imali su potpunu kontrolu kad je suđenje u pitanju. Ali, ja komentarišem igru, ne kvalitet suđenja", rekao je Tumbaković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 09.09.2019
14:18

nenad bjekovic na klupi Reprezentacije Srbije testira tumbakovica da vidi da li moze da ga vrati u partizan. Sledeceg na klupi drzavnog tima treba ocekivati izmedju sase ilica i alberta nadja.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 08.09.2019
12:03

Bla, bla, bla...dajte mi samo 3 igrača iz ovih vaših "najboljih XI"" i napraviću od ostalih bolji tim od ovog vašeg koji je sinoć izašao protiv Portugala: Stojković - Ivanović, MILENKOVIĆ, Veljković, Pavlović - Maksimović, Lukić - Sulejmani, TADIĆ, Ljajić - MITROVIĆ

avatar
REVØLT
Sunday, 08.09.2019
16:05

I Vlahovic sa klupe:-D Ja bih i Gudelja zvao, mogao bi on umesto Lukica.

avatar
REVØLT
Tuesday, 10.09.2019
17:17

Ja sa njima dvojicom ne bih igrao ni protiv najjacih reprezentacija, mozda samo kad bismo hteli da cuvamo rezultat u poslednjih 15 ili 20 minuta:-D

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 09.09.2019
18:13

Kako god, manje možemo da pogrešimo nego ovi što rekoše: "E, dobro da su Milivojević i Matić vraćeni, sad ne moramo da brinemo da će da nam duva kroz sredinu", a ono 4 komada, posed lopteoko 25% u jednom delu utakamice hahahaha

avatar
Comandante
Sunday, 08.09.2019
10:26

Dmitrovic je drugorazredni golman u odnosu na Stojkovica.

avatar
Comandante
Sunday, 08.09.2019
10:25

Oni koji su doveli Krstajica za selektora bez da je i jednu utakmicu pre radio kao trener a sad i Tumbakovica treba da snose posledice,ni jedan ni drugi nisu nista krivi jer jednostavno nemaju znanje a ni bilo kakvog iskustva pogotovo medjunarodnog kao treneri,igraci deluju na terenu kao muve bez glave.

avatar
REVØLT
Sunday, 08.09.2019
16:02

Tumba je radio u Grckoj i Kini, koji si ti faktor da tako lupetas?

avatar
REVØLT
Sunday, 08.09.2019
16:03

A i u Saudijskoj Arabiji i Iranu.

avatar
pfc
Sunday, 08.09.2019
09:22

Pravi selekyor za nasu reprezentaciju, Zasluzuju jedni druge.

avatar
SvetskiSampion
Sunday, 08.09.2019
07:21

Komplet odbrana kriminal.... Jovic 5 minuta pre kraja? Uz sve to velika nezainteresovanost igraca...treba gledati odbojkasice i kosarkase a ne trositi vreme na ove splavare.

avatar
Čeki
Sunday, 08.09.2019
00:47

Penal nije bio, videlo se iz ponovljenog snimak da se ovaj nas bacio i pre nego sto je igrac Portugala i stigao da ga pipne, a kamoli obori sto se naravno nije desilo posto je ovaj nas odlucio da se baci ko u na rok koncertu da uklizava. Za ofsajd mislim da je bio, ali branjenje nam je bilo sramotno (10 metara od igraca stojimo), a presing da li je ono ja ne znam kad vecina igraca se dovlaci do njihove polovine, a pritiskamo ih tako sto im dajemo 5 metara prostora (bilo je samo par svetlih trenutaka u tom presingu).

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 09.09.2019
18:15

Nije bio penal već je Kolarov zbog simuliranja trebao da dobije drugi žuti karton.

avatar
Čeki
Tuesday, 10.09.2019
12:45

Nije bio, to sam i rekao samo nisam video lepo ko se bacio.

avatar
REVØLT
Sunday, 08.09.2019
00:17

Ako je neko hvalio ovog sudiju, to sam ja. Ofsajd je sigurno bio, ali, to ide na dusu pomocnika, a ako je bio.i penal, to je onda cak i 3:3 u najavi:-D Kao u jambu. Salu na stranu, ono je vise ili mnogo vise delovalo kao ocajno i providno simuliranje.

avatar
Taribo West
Sunday, 08.09.2019
00:14

E moj Tumba, nije to posao za neznalice. Teško da ćeš i Luksemburg pobjediti. Kokezi je bitnije da se poguraju transferi pojedinih igrača nego plasman reprezentacije jer kako drugačije protumačiti smjenu Muslina i ne dovođenje Antića za selektora... Samo naprijed, sve u korist svoje štete...