Tumbaković: "Ako ništa, bar smo popravili utisak iz Podgorice"

Autor: Pavle Knežević
subota 17.11.2018.
17:34
Izvor: Sportske.net

Selektor Crne Gore našao je dobre stvari u porazu od Srbije

Beta/AP Photo/Risto Božović
Beta/AP Photo/Risto Božović

Povezane vesti

Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković ocenio je da je njegov tim večeras protiv Srbije popravio utisak posle meča iz Podgorice, ali je priznao da je meč mogao da ode u bilo kom drugom pravcu.

"Ja sam rekao i ranije da oni imaju cilj, bez obzira na veliki odliv igrača. Bilo je isplanirano da neke naše potencijale sa igračima koje smo imali probamo da napravimo. Prvih 20-ak minuta je bilo pozitivno, ali dva primljena gola u tako kratkom periodu su nas poremetila.

Bilo je jako teško konsolidovati tim do poluvremena, pa smo napravili promenu u organizaciji igre. Možda smo mogli da postignemo još jedan gol, ali, ako ništa drugo, popravili smo utisak posle onoga u Podgorici i onog što se dešavalo u prvom poluvremenu
", rekao je Tumbaković.

Crna Gora je primila prvi gol posle prekida, a Tumbaković je priznao da su to greške koje moraju da se ispravljaju. Na poluvremenu je bilo 2:0, a moglo je i više, na kraju 2:1. Ipak, istakao je i neke pozitivne stvari.

"Ima igrača koji su do juče bili u mladoj reprezentaciji i oni su izneli drugo poluvreme. Ako kažemo da je cilj bio da u Ligi nacija probamo da uradimo nešto preko baraža, onda je afirmacija mladih dobra za nešto što treba da dođe. Ali, kada je kvalifikaciona utakmica, onda nema opravdanja. Mora da se poradi mnogo više i ozbiljnije", rekao je Tumbaković.

Crnu Goru sada čeka utakmica protiv Rumunije, koja je važnija da tim ne bi ispao u niži rang. Novinari su primetili da je i važnija nego ova danas.

"To sada kažemo, juče smo govorili da je ova najvažnija. Protiv Rumunije želimo da se izborimo za drugi status bodovni. Ono što je dobro, jeste da će se oporaviti Tomašević i Bećiraj, tako da će nam biti lakše", rekao je Tumbaković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BenkovackiManitas31*
Sunday, 18.11.2018
01:13

Mislio sam da je C Gora bolja ali bas su slabi... mozda je u pitanju nedostatak Savica i Jovetica ali su bas losi

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 18.11.2018
00:34

I Rumunija je mnogo bolje odigrala ovde nego kad je bila domacin protiv nas, odnosno, mi smo u Bukurestu i kvalitetnije nastupili i stvorili mnogo vise sansi,

avatar
Dragan Mrdakovic
Saturday, 17.11.2018
19:00

Dosta više Krstajiću! Odlazi čoveče. Smučilo mi se da te gledam kako izgubljeno stojiš pored aut linije. Nisi za trenera. Nije problem u igračima, u tebi je.