Tumbaković: "Advokat otaljava posao"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 15.11.2014.
13:37
Izvor: Sportske.net

Nekadašnji trener i operativac FK Partizan Ljubiša Tumbaković ocenio je da poraz od Danske predstavlja rezultatsku katastrofu i da mu deluje kao da selektor Dik Advokat otaljava posao.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Kada je Fudbalski savez Srbije vagao oko toga ko bi trebalo da nasledi Sinišu Mihajlovića na mestu selektora, epitet jednog od glavnih kandidata za selektorsko zvanje nosio je i Ljubiša Tumbaković.

Trofejni fudbalski stručnjak nije dobio priliku da sedne na klupu "A" reprezentacije ali je nakon sinoćne bruke u Humskoj odlučio da iznese svoje viđenje situacije i uputi kritiku na račun selektora Dika Advokata.

"Dobro smo otvorili meč, na vreme postigli gol i delovali odlično u prvih 20 minuta. Posle toga usledio je neverovatan pad, počela je dominacija Danaca i bilo je pitanje vremena kada će nam dati gol. Bledo izdanje našeg tima, bez želje i koncentracije. Jednostavno, rezultatska katastrofa" rekao je Tumbaković za Tanjug.

Bivši trener Partizana dodao je da Dik Advokat ne poznaje srpski mentalitet i da mu deluje kao da Holanđanin otaljava posao.

"Ne volim da kritikujem kolege, ali očekivao sam više od njega. Mnogo toga nedostaje u našoj igri, imamo veliki potencijal, ali fudbaleri kao da nemaju energiju. Doveo nas je u tešku situaciju, nemamo atmosferu i deluje mi kao da Advokat otaljava posao" konstatovao je Tumbaković.

Reprezentacija Srbije posle tri kola ima samo jedan osvojen bod i već dobrano zaostaje za selekcijama Portugala i Danske. Sa druge strane, sistem kvalifikacija je takav da "Orlovi" i dalje imaju šansu da se nadaju plasmanu u baraž, ako ništa drugo.

"Ambicije još postoje, ali sada ulazimo u seriju teških utakmica. Imali smo lak raspored na početku, Jermeniju u gostima i Albaniju i Dansku na svom terenu i morali smo to da iskoristimo. Sada nam predstoje dva gostovanja Portugaliji i Danskoj i biće veoma teško, ali vera mora da postoji" zaključak je Ljubiše Tumbakovića.

Nacionalni tim odigraće još jednu utakmicu do kraja kalendarske godine. U utorak ćemo na Kritu ukrstiti koplja sa Grcima koji su u petak doživeli veći fijasko no Srbija.

Biće to okršaj nokautiranih reprezentacija koje će do početka naredne godine morati da se preorjentišu i pokušaju da se domognu kontinentalne smotre barem kroz baraž.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
gosfkcz
Saturday, 15.11.2014
15:42

Ma ne otaljava,srce mu kuca za Srbiju i dozivece nervrni slom od sekiracije ako ne odemo na EP.

avatar
Forza Napoli
Saturday, 15.11.2014
14:58

Advokat je raskinuo ugovor.Apelujem na savez da pokusa da dovede Stanojevica!

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Saturday, 15.11.2014
15:41

Stanojevic, Muslin ili Mihajlovic!

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Sunday, 16.11.2014
11:48

Pinto, zasto nije vreme za Stanojevica? Kad ce biti vreme ako ne sada?

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Sunday, 16.11.2014
11:47

Mare, ne mora da znaci da Mihajlovic ne bi prihvatio da se vrati, ali i na to bismo morali da sacekamo do kraja sezone, a mi to ne mozemo - stavise, ne mozemo nimalo da cekamo, a ni u ludiliu nisam za Dekija kao selektora, to bi bio novi Savicevic. Onda bolje da nam dodje Piksi.

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Sunday, 16.11.2014
11:46

MARKO, podrazumeva se da Karadzic treba da ode, ali ko da dodje? Zasto si protiv Stanojevica i Mihajlovica?

avatar
PintoDaCosta
Sunday, 16.11.2014
00:18

Antic na prvom mestu kod mene.. Naravno da ode Tole..

Mislim da u ovom trenu (i ako ga cenim neverovatno i poznaje skoro svakog igraca u dusu) nije vreme za Stanojevica.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Saturday, 15.11.2014
23:40

Nemamo šanse za Mihajlovića, on je trener Sampdorie, možda bi Dejanu Stankoviću ili Stanojeviću trebali da damo šansu.

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Saturday, 15.11.2014
17:58

Prvo Tole da se otera! I on je sam rekao da ga nista ne zanima sem rezultata i ciljeva mi smo izostali sa 2 prethodna velika takmicenja i na pragu smo ispadanja i iz ovih tako da on vise nema sta da trazi u fss. Ali takodje bi preferirao da ne dodje neki Zvezdin covek ili bilo ciji drugi vec da konacno dodje neko normalan. Pa tek onda Antic ili Muslin

avatar
Carina
Saturday, 15.11.2014
14:46

Ovaj covek bi bio odlicno resenje za selektora ili Rajevac, jer sumnjam da Antic uopste razmislja o povratku dok je Karadzic predsednik FSS, a njega niko ne moze da otera sa mesta predsednika!

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Saturday, 15.11.2014
15:09

Sacuvaj Boze, kakav crni Tumbakovic i Rajevac. Dobro je sto je bar ovaj otisao...

avatar
Povratak kralja BAN2
Saturday, 15.11.2014
14:44

U pravu je Tumbaković, mogu samo da zamislim kako bismo grizli da su nam na klupi Mihajlović ili Stanojević.