Tumba širi pozitivnu energiju, Srbija napreduje?

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.12.2019.
14:12
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Selektor optimistički gleda ka izazovima u 2020. godini.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Fudbalska javnost u Srbiji mnogo očekuje od naredne godine kada je reprezentacija u pitanju. Krajnje je vreme da se naš nacionalni tim plasira na Evropsko prvenstvo, prvi put od 2000. godine, ali put do EP neće biti nimalo lak.

Za početak treba savladati Norvežane u gostima, u polufinalu baraža Lige nacija.

Selektor Ljubiša Tumbaković veruje da će njegovi ''Orlovi'' uspešno odgovoriti ovom izazovu, o čemu je, između ostalog, govorio i za ''Sportski žurnal''.

''Na moju sreću Norvežane sam pratio i u Ligi nacija, stvarno su ekipa u ekspanziji, imaju grupu interesantnih pojedinaca. Po kulturi u Norveškoj, oni su borci, tri godine na svom terenu nisu izgubili utakmicu.

Sve ide u prilog verovanju da imamo za protivnika ekipu protiv koje moramo maksimalno da se motivišemo.

Možda Srbija na ovih šest utakmica koje sam vodio nije napravila nešto što se očekivalo, ali, pokazala je ozbiljan napredak i ne vidim razlog zašto u martu ne bi bilo i mnogo bolje'', ističe Tumbaković.

On veruje da Srbija ima kvalitet ne samo da savlada Norvešku, nego i mnogo jače rivale, mada to u kvalifikacijama nije pokazala.

''Fudbal je živa stvar i nikad sa sigurnošću ne može da se tvrdi da nešto može da se desi. Pokušavam da pozitivnu energiju prenesem na ekipu koju vodim i mislim da ovog momenta Srbija sa potencijalom i kvalitetom koji ima, može da se suprotstavi bilo kom kvalitetu kad su evropske reprezentacije u pitanju, posebno Norveškoj...'', naglasio je Tumbaković.

Podsetimo, baraž mečevi su na programu krajem marta, ako savlada Norvešku, reprezentacija Srbije će u finalu baraža biti domaćin Škotskoj ili Izraelu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke