Tumba se iznervirao na konferenciji!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 05.10.2020.
14:27
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Selektor smatra da reprezentacija treba da dobije vetar u leđa, a ne da se stvara negativna atmosfera.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Vreme je za utakmicu istine ove generacije srpskih ''Orlova''.

Mogu li da našoj zemlji donesu plasman na Evropsko prvenstvo posle 20 godina, ili ne, znaćemo za početak posle meča sa Norveškom koji je na programu 8. oktobra u Oslu.

Očekivanja su velika, ali posle lošeg starta našeg tima u novom ciklusu Lige nacija, pitanje je koliko ima razloga za optimizam.

Tu su i kadrovski problemi, Filip Kostić je povređen, a Nikola Maksimović još uvek nema dozvolu da napusti Napulj zbog najnovije situacije sa koronavirusom u Italiji. Takođe, Tumbaković je otkrio i da Miloša Veljkovića Verder ne pušta u Beograd, već samo u Oslo?!

Možda i previše problema, a na sve to nadovezalo se pitanje da li će podneti ostavku ukoliko ''Orlovi'' izgube u Oslu. Tumbakovića je to iznerviralo.

''Pričamo paušalno, zašto bih odlazio sa klupe, ovo je posao kao i svaki drugi? Naravno da nikad nisam pobegao, neću ni ovoga puta. Vodio sam milion utakmica i vodiću i dalje.

Ako razmišljamo negativno kao neki, onda ne treba ni da sarađujemo. Ovo je sport, treba u tom pravcu da razmišljamo, i mi i mediji. Ako tako razmišljamo pre meča, onda neće biti ništa. Ima i drugih poslova u životu da se radi'', izjavio je Tumbaković.
-
Baner 5

Nešto kasnije se vratio na sličnu temu, želeći da skine taj psihološki pritisak sa igrača.

''Mi koji se bavimo selektorskim poslom, nama je najbitniji taj motivacioni deo. Mi ćemo imati jedan trening pre puta, posle idemo u avion. Sve se svodi na taj motivacioni momenat.

Pored tih detalja i informacija kako ko ima zadatak. Igrači treba da rade na svojoj motivaciji, jer njihov patriotski motiv mora da bude na maksimumu.

Vraćem se na pitanje šta će biti ako se izgubi. Ako izgubimo, izgubićemo brate! Šta će biti posle? O tome neka razmišljaju ljudi koji su zaduženi za to, ne mi treneri'', poručio je Tumbaković.

Podseća i da će ekipa pred put u Oslo imati samo jedan trening, ali se nada da će ekipa biti spremnija sada nego pre mesec dana, jer je klupska sezona sada uveliko u toku.

''Uvek može bolje, ja pokušavam pre treninga i utakmica, taj deo koji spada u negativan strah svedem na minimum. Pozitivan strah treba da postoji, on te motiviše da razmišljaš u pozitivnom smislu. Ne plašim se. Ovo je sport, učiniću sve da dođem do rezultata.

Ako je neko bolji i spreči te, bože moj. Sve ćemo učiniti da kroz strategiju koju smo napravili dođemo do cilja, ništa ne prepuštamo slučaju'', naglasio je Tumbaković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kobac_0!0
Tuesday, 06.10.2020
15:51

Када сва "господа" која тренутно управља ФСС-ом и ради у корист личних интереса добије ногу у дупе е тада ће те и ви добити ветар у леђа!

avatar
Marko HM
Monday, 05.10.2020
22:06

Hoćete podršku? Epa, zaslužite je!
Kada samo pogledam sebe, a takvih je mnooogo, urlao sam, navijao, stresirao se, pratio svaku utakmicu, plakao od sreće pri svakoj pobedi, danima sam razmišljao o Australiji i tom nesrećnom porazu, a onda, onda sunovrat, bezvoljnost, ne zna se ko kosi, ako vodu nosi, zakulisne radnje...i onda hoćete da mi sad budemo neki vetar u leđa! Gde ste vi u svemu tome? "Pa šta ako izgubimo?" Nije pa šta! Gibimo jer se vučete kao babe na terenu, kao da ste došli da odmorite, a ne da igrate za reprezentaciju. Zaslužite podršku svi kompletno i dobićete. Ovaj put je vaš red, gospodo.

avatar
napred Panktizan!
Monday, 05.10.2020
20:46

Ovo onaj sto nije hteo da zove Pavlovica, sve dok je igrac Partizana? Napred Norveska!

avatar
unpa
Monday, 05.10.2020
20:09

Mi se u stvari sistematski pripremamo za kvalifikacije Euro 2024 , ništa bre ne kapirate

avatar
unpa
Monday, 05.10.2020
20:06

Ma ovo su detaljne i sistematske pripreme za kvalifikacije Euro 2024 , kako bre ne razumete

avatar
Real/Partizan
Monday, 05.10.2020
16:30

Vetar u ledja manekenima i sminkerima, ko jos gleda reprezentaciju..

avatar
Bojan Aleksic
Monday, 05.10.2020
16:03

Sa jedne strane ga razumem jer treba podrzati reprezentaciju, a ne stalno biti negativan. Sa druge strane, odrasli ste ljudi, profesionalci, pa pokazite da zasluzujete tu podrsku. Najlakse je plakati i pricati kako je losa atmosfera, a ne pruzati nista na terenu.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 05.10.2020
14:34

Pozovi Spajica!