Tumba sa Kolarovim na štoperu, tu je Sergej od starta! (SASTAVI)

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 14.11.2019.
19:27
Izvor: Sportske.net

Poznati i sastavi za večerašnji duel.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Ljubiša Tumbaković i Luk Holc su odlučili u kom sastavu će njihove reprezentacije večeras nastupati u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Srpski stručnjak se odlučio za Kolarova na štoperu, Dmitrovića na golu, Sergeja u ofanzivnom delu veznog reda.

Evo sastava, meč počinje od 20:45.  

Dmitrović - Maksimović, Milenković, Kolarov, Mladenović - Milivojević, Maksimović - Sergej, Tadić, Ljajić - Mitrović.

Moris - Jans, Čano, Gerson, Hal, Karlson - Rodrigez, Filips, O. Til, V. Til - Devil.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Thursday, 14.11.2019
22:23

Žao mi je, ali ovo što radi Tumbaković, koji je nesumnjivo trener stvaralac, nešto kao Partizanov Venger, je daleko od onog što bi po mom mišljenju trebalo da se radi. Krstajić je radio mnogo bolje, imao i bolju viziju.
1. Vratio u tim igrače koji su vodili medijsku kampanju protiv Krstajića, iako je ovaj čak putovao njima na noge da ih urazumi i da ih uvede u normalan rad reprezentacije, ali želeli su da ga ponize, da pokažu da su jači, a sad im je Tumbaković to i verifikovao. Gradi svoj autoritet ćutke svaljujući krivicu za prethodnu atmosferu na svog prethodnika;
2. Krstajić u odbrani imao bekove koji se nude i ušprintavaju, Tumbaković pozvao 3 beka i 4 stopera, pa još jednog beka pretvorio u štopera (Kolarov je to igrao u Sitiju, može, verovatno je ideja da se oni rotiraju, ali bez ijednog pravog krila i bez prodornih bekova, igraće se kroz sredinu, a sa usporavačem Milivojevićem... ipak ćemo (valjda) pobediti Luksemburg; imali smo sličnu koncepciju (njegovu viziju) protiv Portugala;
3. Kod Krstajića dva pokretljiva zadnja vezna, koja igraju prema napred i ne overavaju lopte + 1 ili 2 *umetnika* (Tadić, Ljajić, SMS), a u zavisnosti od toga jedno ili 2 krila (Živković, Radonjić, Gaćinović, Kostić) - sada - 3 umetnika, Tadić će morati da glumi krilo, prvi put bez krila u timu, dobro je što je protiv ipak slabijeg protivnika, ali šta uigravamo, koju ideju?
4. Krstajić izvršio smenu generacija (grubo prema Ivanoviću i Stojkoviću, ali sam shvatio da je bilo samo za LN, a Tumbaković to nastavlja), uveo mnogo igrača iz mlade u A (Milenković, Veljković, Maksimović, Lukić, Radonjić, SMS, Živković...), Tumbaković neke dobre opcije ostavlja po strani, da bi išao na ruku kobajagi buntovniku Milivojeviću, da bi vratio Maksimovića koji je u reprezentaciji razočarao, i pronalazi neke ljude za koje se čini da im tu nije mesto (neću dati imena, ali pretpostavljam da je svima jasno);
5. Krstajić je uz smenu generacija i stvaranje igre, napravio rezultat i obezbedio baraž za EP, kroz LN, praktično izgubio samo tu jednu važnu utakmicu u Ukrajini - Tumbaković odmah izgubio kod kuće i skoro izbrisao šanse da se plasiramo kroz kvalifikacije (sa nerešenim smo mogli imati realne šanse, ali je upravo on svojom vizijom tima, pre svega odbrane, doprineo njenoj šupljikavosti.
6. Znam da svi stalni posetioci ovde na Krstajića gledaju kao na neznalicu i nekog ko je od svog učitelja uzeo posao (što je neistina, on je samo pristao da u situaciji kad je Muslin dobio otkaz - privremeno vodi reprezentaciju), i ja sam bio začuđen njegovim dolaskom na to mesto, ali je on od Antića naovamo (uz Sinišu, koji je užasno počeo pa se popravio) jedini nešto normalno radio. Izuzimam Muslina, odličnog trenera, koji je imao užasnu viziju, užasnu igru, mnogo sreće, ali je napravio rezultat.

Rezime: šteta je što je Krstajić oteran u trenutku kad su tim i igra počeli da izgledaju moderno i dobro. Ovo što za sada radi Tumbaković - deluje zastarelo, alibi, sve karte baca u sredinu terena (5 igrača) i štopere - skakače (3 komada), pa i ako je to protiv Luksemburga dobitna kombinacija za više golova, to nije put koji treba da utabamo da bismo postali relevantna reprezentacija. Naprotiv. Po gre šno!

avatar
REVØLT
Thursday, 14.11.2019
22:46

Beka u stopera, a stopera u beka.

avatar
REVØLT
Saturday, 16.11.2019
18:20

Ne znam vise sta da mislim, ima tu i nekih stvari koje su logicne i dobre, i dalje je to mnogo blize nego ono.sto je radio sm...

avatar
magister
Saturday, 16.11.2019
10:23

Stvarno - prosto neprijatno. Želim mu sreću i dobar rezultat, ali ovi prvi potezi su užasni, igra nikakva, i očigledno odsustvo ideje kako zaista tim treba da izgleda. Upravo - pretvaranje stopera u beka, a beka u stopera, to mu je vrhunac maštovitosti? Baš sam razočaran.

avatar
Le Tissier
Thursday, 14.11.2019
21:08

Ajde sada da dobijemo ove amatere sa 2:0 ili ne daj Boze sa 3:0 pa da slusamo price kako smo pregazili protivnika bez primljenog gola ili nesto slicno...

avatar
NikkiCFC
Thursday, 14.11.2019
20:46

Kolarov je izjavio tipa prosle godine da bi sa godinama presao sa beka na stopera kako bi produzio karijeru zbog godina. To mu nijedan ozbiljan tim ne bi omogucio ali eto postoji nasa repka da se radi sta kome padne na pamet... Ispunjavamo sve zelje pa makar i na svoju stetu!

avatar
REVØLT
Thursday, 14.11.2019
20:43

Znao sam da ce Kolarov igrati stopera. Ovo bi moglo da bude i 4312 da na desnom beku imamo normalnu opciju.

avatar
Zauvek Plavac
Thursday, 14.11.2019
20:37

Najgori mogući sastav.