Tumba pamti i ''petardu'' u Češkoj, a šta kaže posle utakmice u Plzenju?

Autor: Darko Mitrović
subota 24.02.2018.
14:04
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

Nova reakcija u vezi sa eliminacijom Partizana sa evropske scene danas stiže od nekadašnjeg trenera crno-belih Ljubiše Tumbakovića.

EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI
EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI

Povezane vesti

Aktuelni selektor Crne Gore svim srcem je bodrio ekipu Miroslava Đukića da uspe u Plzenju i prođe u osminu finala Lige Evrope, ali je na kraju ostao uskraćen za ono čemu se nadao u ovoj utakmici, baš kao i brojni navijači crno-belih.

A ono što je prvi Tumbakovićev utisak iz ove utakmice, to je da je Partizan morao da pokaže više u revanšu u Češkoj.

''Morali smo bolje, borbenije, angažovanije... Partizan u Evropi treba da bude ubedljiviji. Tako sam doživeo utakmicu u Plzenju, jer sam neko ko mnogo voli fudbal i Partizan.

Normalno je da sam očekivao više. Nisam video ubedljivost, želju, ideju... Iskren da budem, ne znam šta su hteli. Zato ne mogu da budem zadovoljan'',
istakao je Tumbaković u izjavi za ''Kurir''

Ipak, on takođe podseća i da su gotovo svi jesenas bili prezadovoljni samim plasmanom u Ligu Evrope, a i Partizan i Crvena zvezda uspeli su da izbore plasman u evropsko proleće.

''Za nešto veće zahvate u Evropi potrebni su bolji tim i korektnija, kontinuirana igra u dužem periodu'', zaključio je on.

Iz vremena dok je vodio Partizan, u sezoni 2002/03, ni Tumbaković ne pamti po dobru gostovanje u Češkoj, pošto tada Partizan nije uspeo da odbrani prednost od 3:1 iz Beograda protiv praške Slavije.

U revanšu su crno-beli takođe bili inferiorni, bezopasni sve do finiša regularnog toka meča, kada je Ivić postigao gol kojim je crno-bele uveo u produžetke.

Ali, ni u dodatnih pola sata nije bilo nimalo bolje, Partizan je primio još dva gola i na kraju je poražen sa ubedljivih 5:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Tuesday, 27.02.2018
09:36
avatar
Saturday, 24.02.2018
15:07

I bolji trener i uprava koja bi bila posvecena samo Partizanu i koja bi radila samo u njegovom interesu.

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 24.02.2018
15:27

Hoces da kazes da tipa Iliev namerno dovodi losije igrace? Pa normalno da ce i oni zaraditi (kao i u Zvezdi Terzic) pa koliko para ima Perez? Samo sto Real zaradjuje dovoljno da Perez moze godisnje uzeti 50m eura da se to ne primeti,a Iliev uzme 1m i bruka.

avatar
Saturday, 24.02.2018
20:09

Nisam mislio da njega, ali, ima i on grehova. Ako ga neko sabotira pa zbog toga drzi Kljajica maltene sve do kraja leta ili zbog toga dovodi (celavog) Miletica i Ozegovica, a sad i Urosevica, neka to lepo jednom i obelodani. Sta reci o SD-u koji tako lose prodaje igrace i koji je doprineo tome da nasi klinci idu za tepsiju ribe ili besplatno?