Tumba o duelima Večitih sa Englezima: "Nekada smo jedva čekali..."

Autor: Ivan Cvetković
utorak 12.11.2019.
10:17
Izvor: Sportske.net

Razlika je očigledna, tvrdi selektor Srbije.

Beta/AP Photo/ Mindaugas Kulbis
Beta/AP Photo/ Mindaugas Kulbis

Povezane vesti

Crvena zvezda i Partizan nisu postigli nijedan, a primili su 13 golova u dvomeču sa Totenhemom i Mančester junajtedom u Ligi šampiona i Ligu Evrope

Treneri Vladan Milojević i Savo Milošević, su kao po dogovoru, poraz obrazložili drugom dimenzijom fudbala u Engleskoj, višestruko skupljim i iskusnijim ekipama protivnika.

Srpski predstavnici u Evropi nisu se dobro proveli protiv engleskih timova.

Crvena zvezda je dva puta ubedljivo poražena od Totenhema (5:0, 4:0), dok je Partizan takođe ostao bez bodova protiv Mančester junajteda (1:0, 3:0).

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković ističe da to nije slučajnost, već plod višegodišnjeg sistematskog rada engleskih ekipa, ali i da je ranije ipak bilo drugačije.

"Moj princip, odnosno dve svetinje su igrač i kolega, uvek se držim toga da govorim na način koji bi ih zaštitio. Mlađe kolege su dobro pričale, nije im lako posle ubedljivih poraza. Postoje pitanja organizacije kluba, dugoročne strategije i to definiše dimenziju njihovih odgovora. Totenhem, Mančester junajted sada ili Liverpul prošle godine, nisu napravili preko noći. Mi smo u Srbiji nekad čekali da igramo protiv ekipa sa Ostrva jer smo znali da sa našim  fudbalsko ubeđenjem možemo uspešno da završimo mečeve s njima", rekao je Tumbaković, prenosi Sportski žurnal.

Kao najbolji primer da je fudbal doživeo evoluciju Tumbaković navodi evropskog prvaka.

"Liverpul se u poslednje dve godine pojavio sa jasnom strategijom šta želi sa potencijalom koji ima i organizacijom. S druge strane, mi tapkamo u mestu. Moramo da rešimo pitanje stručnosti, infrastrukture, kontinuiteta u selektiranju igrača", smatra selektor "orlova".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke