Tumba najavio male promene, Turke očekuje u ''daleko jačem sastavu'' nego u prvom kolu

Autor: Darko Mitrović
subota 05.09.2020.
18:01
Izvor: Sportske.net

Dan pred novi susret u Ligi nacija, selektor reprezentacije Srbije odgovarao na novinarska pitanja.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

I ovoga puta zbog preventivnih mera u borbi sa pandemijom koronavirusa, FSS je organizovao onlajn konferenciju za medije.

Selektor Ljubiša Tumbaković je, bez obzira na poraz (3:1) od Rusije, najavio sličan sastav i protiv Turaka na ''Marakani''.

''Pokušavamo da prilagodimo kvalitet igrača nekom adekvatnom rasporedu na terenu. Jedan od tih detalja u Rusiji je karakterističan za promenu rasporeda pojedinaca. Protiv Turske nećemo praviti neka velika pomeranja, ali biće malih izmena'', konstatovao je Tumbaković.

Ako nam je za utehu, i Turska je porazom započela novi ciklus Lige nacija, i to na svom terenu od Mađarske (0:1).

''Malo sam iznenađen, iako i Mađarska ima jako dobru reprezentaciju. Mislim da je selektor Turske malo potcenio selekciju Mađarske. Sigurno će u Beogradu igrati sa daleko jačim sastavom'', objašnjava Tumbaković.

Ono što zabrinjava je što nikako da vidimo jednu utakmicu našeg nacionalnog tima u kojoj nije primio gol...

''To je način igre, pokušaćemo da broj primljenih golova svedemo na minimum. Želja za gol više ima i drugu dimenziju, da lako primamo golove'', objasnio je Tumbaković.

Meč protiv Turske je ujedno bitan i za dobru atmosferu pred oktobarski baraž meč sa Norvežanima u Oslu.

''Pozitivan rezultat uvek definiše atmosferu unutar grupe. Pokušaćemo i da nam odlazak u Norvešku u tom pogledu bude ugodniji'', istakao je Tumbaković.

Javnost očekuje tandem Mitrović-Jović, ali...
-
baner
-
''Igraćemo po modelu koji smo uspostavili, a ko će se tu pojaviti, odlučuje selektor''.

On je na kraju ponovio da je nepripremljenost naših igrača razlog nepovoljnog ishoda u Moskvi.

''Tadić i Milinković-Savić ne igraju prvi put, bilo je oscilacija, ali to je refleksija njihovog trenutnog fizičkog stanja.

U poslednjih mesec i po dana, ruski reprezentativci su odigrali 12 utakmica, uz ko zna koliko treninga, a najveći broj naših reprezentativaca nijednu utakmicu, a pojedinci jedan ili dva treninga. Mi odgovaramo zahtevima koji se pred nas postavljaju'',
zaključio je Tumbaković.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Strateg Lalatovic
Saturday, 05.09.2020
18:09

Ako FSS postavi pravog strucnjaka za selektora,npr Lalatovica ili Milojevica,koji ce znati da naprave prvo atmosferu medju igracima,a onda i da postave kakvu takvu taktiku,e onda cemo i imati jaci sastav.Prvo sto bi Lalatovic kao dokazan strucanjak uradio drugacije,pa pozvao bi Katajia posle het trika za jedno poluvreme!