Tumba kritičan, neke stvari više neće da trpi?

  • Autor: Pavle Knežević

  • 14. oktobar 2019.

  • 23:10

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Ljubiša Tumbaković je čvrsto na zemlji, uprkos tome što je posle večerašnjih utakmica Srbija prišla na bod od Portugala, dva kola pre kraja.

Tumba kritičan, neke stvari više neće da trpi?
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
Selektor više razmišlja o slabijim stranama igre njegovog tima i pripremi za baraž.

"Još smo daleko, taj bod je jako daleko. Rekli smo ranije, da li može da se desi čudo? Pa, čudo od nas zavisi. Ako pobedimo, čudo može da se desi. Ukrajina je baš dobra ekipa, a Portugal je ekipa koja je takmičarska, ali kad naiđe na ekipu koja joj je ravna. Bilo je za očekivati tesan rezultat, ali nisam mogao da znam da li će biti pobeda", rekao je Tumbaković.

Srbija je slavila 2:1. Na poluvremenu su bili "krompirići", a onda su "orlovi" poveli 2:0, da bi Litvanija smanjila i ubacila nervozu u redove Tumbakovićeve ekipe.

"Naravno da je bilo nervoze. Trebalo je da privedemo kraju utakmicu na način na koji je trebalo pri 2:0. Međutim, opet je pala koncentracija i opet je bilo nervoze posle primljenog gola. Ima mnogo stvari o kojima treba da razmišljam ozbiljno i to negativno.

Neke stvari sve teže mogu da tolerišem kod pojedinih igrača.

I da je bilo 3:0, opet ekipa pravi greške koje ne bismo smeli da dozvolimo. Bilo koga da zameniš od ovih reprezentativaca, i sledeći je reprezentativac i on mora da odgovori zahtevima. Svako ko uđe ima zadatak da uradi sve šta je njihov prethodnik igrao", rekao je Tumbaković.

Već drugu utakmicu za redom Kolarov igra na štoperu?

"U samoj pripremi za ovo okupljanje Kolarova smo planirali da bude deo grupe igrača koji igraju na toj poziciji. To je jedna ideja da probamo i da napravimo prostore za igrače koji igraju po levom boku, da li Mladenović ili Rodić, to ćemo videti.

Sve u cilju da napravimo kompaktnu grupu, koja će da se pokaže na najbolji način, svi zahtevi koji se postave pred njih kad je teren u pitanju.

Drugo, njihov odnos prema obavezama, prema zadacima koje dobiju. Mnogo toga se videlo i u septembru, nadam se da ću u novembarskom okupljanju da formiram tu grupu prema ciljevima koji nam trebaju", rekao je Tumbaković.

Da li je realni cilj u poslednje dve utakmice da se formira ekipa za baraž, pošto se isprobali sve igrače?

"Nisam sve probao, sticajem okolnosti. Ili povrede ili su otkazali. Protiv Paragvaja nisu igrali Milenković i Kostić. Sigurno ćemo probati u novembarskom okupljanju da sastavimo grupu igrača koja će igrati baraž.

Ali, to ne zavisi samo od moje želje ko ja želim da bude tu, jer postoje neki spoljni faktori na koje ne mogu da utičem.

Imamo mi tu novih igrača, koji su planirani da igraju, tipa Maksimovića, Nastastića, koji imaju objektivan razlog što nisu tu (povrede). Sigurno da možemo da budemo bolji i čvršći. Naravno da nije dobro da primamo golove protiv ekipa koje su, po našoj proceni, budimo realni, slabiji", rekao je Tumbaković.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari