Tumba i Kosan u šoku! Bili su treneri Zoltanu Sabu, Tumba se setio dirljive scene...

Autor: Darko Mitrović
utorak 15.12.2020.
18:44
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Iskusni stručnjaci u neverici primili vest o smrti svog mladog kolege, nekada igrača kog su trenirali.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Ne stišavaju se reakcije na vest o iznenadnoj smrti Zoltana Saba.

Čitava javnost je šokirana, a dojučerašnji selektor  reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković, koji je pre oko četvrt veka trenirao Saba u Partizanu, nije mogao da veruje ni kada je čuo tragičnu vest.

''Najpre sam razmišljao da li postoji možda neki drugi Sabo... Kada sam shvatio da je Zoltan u pitanju, nisam od šoka mogao nekoliko minuta da funkcionišem... Ja ne mogu da verujem. Gledao ga pre neki dan kako vodi utakmicu, čuo se pre par dana sa njim.

Bilo mi je drago što je najpre kao direktor, a potom i kao trener TSC- a uradio veliki posao. Pratio sam sa velikom pažnjom njegovu karijeru i navijao da ona bude berićetna. Zato što je bio sjajan momak. Vaspitan, dobar, predobar. Divan za vođenje, nikada sa njim na treninzima i utakmicama nije bilo nikakvih problema. Bio je za primer. Pošten momak, velikog srca'', istakao je Tumbaković u razgovoru za ''Blic'' i otkrio jedan detalj koji mu je ostao u sećanju.

''Nikada neću zaboraviti događaj kada je dobio dete. Došao je u klub sa pletenom korpom pod rukom, punom pića, to je običaj iz njegovog kraja. Išao je tako sa korpom od kancelarije do kancelarije, nazdravljajući sa svakim na koga je naišao... Ovo je užasan dan'', dodao je Tumbaković.

Slično je reagovao i Milorad Kosanović, koji je Saba trenirao u Vojvodini.

''Ne znam koliko mogu da razgovaram, šokiran sam... Gledaš pre par dana utakmicu, vidiš ga na klupi, a sad ovo... Bio je divan čovek. Kao igrač - jedno fino vaspitano i nenametljivo dete. Bio je veliki radnik, za sve se u životu izborio upravo poštenim radom. Ja jednostavno ne mogu da verujem da je otišao'', kaže Kosanović.
-
baner

Potom je naglasio da je Sabo u TSC-u uradio veliki posao u proteklih nekoliko godina i dodao:

''Da ode ovako rano takav čovek, ljudi, pa to je šteta neviđena. Nije samo izgubio TSC i Bačka Topola, ovo je veliki gubitak za srpski fudbal. Kada nas napusti zauvek jedan takav čovek, kvalitetan u svakom smislu, to je ozbiljan udarac'', zaključio je Kosanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 15.12.2020
19:56

Sa velikom tugom su u FK Vojvodina primili vest da je preminuo njihov bivši igrač, koji je od 1992. do 1996. odigrao 114 utakmica i postigao dva gola.
Igrao je u sjajnoj generaciji koja je 1995. bila jesenji šampion pod palicom Milorada Kosanovića u ekipi sa Miodragom Pantelićem, Aleksandrom Kocićem, Radoslavom Samardžićem, Dejanom Govedaricom, Ljubišom Dunđerskim...

- Izgubio sam brata. Zolika i ja smo rođeni istog dana, iste godine, a ja sam sat vremena stariji. To nas je i zbližilo i zaista smo bili kao braća. Čuli smo se jutro pre, žalio se na bolove, rekao da ide kod lekara. Kada su mi javili, nisam verovao - kaže Ljubiša Dunđerski ne skrivajući žal i suze.

Aleksandar Kocić, nekadašnji golman, takođe nije mogao da poveruje u tužnu vest.

- Igrali smo zajedno pre četvrt veka, družili se, ostali sjajni prijatelji. On nema ni najmanju senku u karijeri, o njemu nikad lošu reč nisam čuo. Mnogo sam tužan - kaže Kocić.

Zlatomir Zagorčić je u trenerskom tandemu sa Zoltanom vodio nekoliko ekipa, bili su najbliži saradnici i veliki prijatelji.

- Godinama smo radili u različitim sredinama, družili se i o njemu zaista može da se kaže samo sve najbolje. Šokiran sam, zatečen. Svi smo veoma tužni, boli nas sve...- kaže Zagorčić.