TSC oslabio konkurenciju

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 14.01.2019.
14:44
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole počeo je danas pripreme za prolećni deo sezone. Na prozivci dvojica novih igrača pristiglih iz redova najvećih konkurenata za plasman u Super ligu.

TSC Bačka Topola
TSC Bačka Topola

Povezane vesti

Trećeplasirani tim Prve lige Srbije i jedan od najvećih kandidata za plasman u elitno fudbalsko društvo počeo je danas pripreme za prolećni deo sezone.

Na prozivci menadžera Zoltana Saba pojavili su se dosadašnji igrači Inđije i Metalca Nenad Lukić i Ersan Rovčanin.

"Jesen je bila uspešna, posebno drugi deo, kada smo u nizu imali odlične rezultate i došli do vrha tabele. U tom ritmu treba da nastavimo i zbog toga smo doveli dva nova igrača, dva pojačanja, Lukića iz Inđije i Rovčanina iz Metalca", kazao je Sabo.

Nenad Lukić (26) igra na poziciji ofanzivnog veznog i napadača, a svoje golgeterske sposobnosti pokazao je tokom jeseni u dresu Inđije. Sa trinaest postignutih golova Lukić je bio najbolji strelac zeleno-belih u jesenjem delu sezone.

"Dobro poznajem i ligu, kao i TSC i ubeđen sam da ćemo se dobro pripremiti, a potom i ostvariti cilj i izboriti plasman u viši rang. Ovo je ekipa sastavljena od odličnih individualaca, i srećan sam što ću sada imati priliku da igram sa njima, a ne protiv njih", rekao je Lukić.

Ersan Rovčanin (25) će pojačati konkurenciju na krilnim pozicijama. Najbolje se snalazi kraj leve aut linije, ali može da pokrije pozicije ofanzivnog veznog i desnog krilnog igrača. Rovčanin je tokom jeseni upisao devet nastupa za Metalac i postigao tri gola.

TSC je angažovanjem dvojice pomenutih igrača zadao težak udarac konkurenciji, pošto Inđija i Metalac, uz Javor Matis i Zlatibor spadaju u red najozbiljnijih kandidata za plasman u Super ligu.

Ekipu iz Baške Topole napustio je Lazar Čordašić, a Zoltan Sabo je najavio da će biti još nekoliko odlazaka.

Trećeplasirani tim Prve lige Srbije odradiće prvi deo priprema u Bačkoj Topoli, a 28. januara sledi put u Tursku na centralni deo priprema. Prvi takmičarski meč u 2019. godini TSC će odigrati 27. februara protiv Trajala.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke