TSC nije lak protivnik, ali je Savo jasan: "Baš me briga!"

Autor: Pavle Knežević
subota 31.08.2019.
16:23
Izvor: Sportske.net

Uspevao je trener Partizana da izbegne sva pitanja o prelaznom roku, ali bilo je vrlo zanimljivo na sastanku s novinarima.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Savo Milošević nije želeo da otkriva oko prelaznog roka, koji ističe u ponoć, ali kada je došla na red priča o sutrašnjem protivniku u Super ligi, TSC-u iz Bačke Topole, nije bilo nedoumica.

"Baš me briga što je težak protivnik!", odgovorio je kao iz topa Savo na konstataciju novinara da je TSC u vrhu tabele i da posle šest kola ima pet pobeda i samo remi sa Vojvodinom, a da duel sa njima dolazi posle velikog trošenja u Evropi.

"Tu priču sam rekao i ranije, rekao sam i vama otvoreno, a sa igračima sam se već dogovorio: meni je liga bitnija od Lige Evrope. Da, znači finansijski za stabilnost kluba, ali ovo je bitnija utakmica. Upravo zbog rezultata koje ekipa ima na početku sezone moramo da budemo obazrivi, pogotovo što ćemo imati protivnika koji neće imati šta da izgubi.

Nisu njihovi rezultati samo sticaj okolnosti kad su odigrali šest protivnika. To je samo poziv na dodatni oprez pred sutrašnju utakmicu. Bez obzira i uz dužno poštovanje TSC-u, oni nisu bolja ekipa od Moldea i sigurno nisu od Malatije, a mi smo izašli na kraj sa obe te ekipe. Mislim da je do nas ako budemo koncentrisani i odigramo na svom nivou", rekao je Milošević.

On nije želeo da otkriva šta se dešava sa transferom Strahinje Pavlovića, ni da demantuje ni da potvrdi, ali onda su ga novinari pitali za pozicije na kojima traži pojačanja.

"Vidim stalno pominjete u medijima neka imena. Ne znam kako dolazite do tih imena, ali ako otkrijemo to, možemo da pokvarimo. Dovoljno me znate da poznajete da znate neću nasesti na te fore
", odgovorio je trener Partizana.

Koliko vam je igrača potrebno za igranje na tri fronta.

"Ne znam što vas to zanima. Ne radi se samo o broju igrača, nego o kvalitetu, treba nam kvalitet koji može da nam donese dovoljno da možemo da igramo sve te utakmice. Nije u pitanju samo broj, mi već imamo 28-29 igrača i sedam-osam na koje ne računam", kaže Milošević.

Partizan je do pre tri sezone redovno "rutinirao" protivnike u domaćem prvenstvu posle Evrope, ali od 2016. to već nije slučaj. Da li imate dovoljno snage i kvaliteta da se vratite tome?

"Upravo pokušavamo da predupredimo tome dovođenjem igrača, da imamo i za te rotacije. To i jeste namera, ne samo slepo gomilanje igrača. Mi mimo normalnog rasporeda, imamo sad i šest utakmica, imamo dve odložene utakmice. Praktično do kraja polusezone imamo sreda-četvrtak-nedelja. Da bismo držali nivo, moramo da imamo veći broj igrača da bih na svakoj utakmici mogao da tražim još 100 odsto", rekao je Milošević.

A da li će biti odlazaka do ponoći?

"Ne bi trebalo. Znate kakva je situacija oko Ožegovića. To je aktuelno i moglo bi da se desi, ali se do sada nije desilo", kratko kaže trener.

Ranije ste govorili da razumete zašto navijači neće da vas gledaju i da nemate pravo da ih zovete na stadion. Da li mislite da ste sada stekli to pravo?

"Pa ja to radim. Rekao sam da samo rezultatima možemo da ih zovemo i zovemo ih tako mesec dana, to što ću ja reći deklarativno - to znate i sami koliko znači u Srbiji. Sada će većina doći, a neko će možda i reći kao 'hajde možda mogu da pogledam'", rekao je Savo.

Što se tiče zdravstvene situacije...

"Ona je bila fenomenalna posle utakmice. Sad ne znam da li niko nije ništa prijavio zbog slavlja, ali pošto tek sad imamo trening, ne mogu do kraja konkretno do kraja da odgovorim. Nadam se da taj izostanak prijavljivanja znači da je situacija dobra", rekao je Milošević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SvetskiSampion
Saturday, 31.08.2019
18:23

Pa normalno da ih ne zanima tu su sudije da zavrse posao kao i svih ovih sezona.