Trka sa vremenom - Hoće li Savić biti spreman za derbi?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 25.03.2018.
10:45
Izvor: Sportske.net

Velikih kadrovskih problema imali su u Crvenoj zvezdi pred pauzu u šampionatu, a pitanje je sa kojim snagama će lider Super lige na megdan lučanskoj Mladosti.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Nedelja uoči reprezentativne pauze bila je prilično turbulentna za lidera domaćeg šampionata pošto je posle remija sa Napretkom usledila eliminacija iz Kupa Srbije, a na loše rezultate nadovezale su se i mnogobrojne povrede igrača.

Poslednji prvenstveni susret zbog povreda su propustili Vujadin Savić, Filip Stojković i Mičel Donald, a posle duela sa Mačvom postojala je bojazan da je na duži period izgubljen i Nenad Krstičić.

Pauza je došla u pravom trenutku, igrači koji su bili na poštedi lagano se oporavljaju i samo ostaje pitanje hoće li Vujadin Savić biti spreman za izazove koji slede. Štoper Crvene zvezde zbog povrede nije mogao da debituje za reprezentaciju iako se našao na spisku Mladena Krstajića za duele sa Marokom i Nigerijom, a vrlo verovatno da neće biti u timu ni narednog vikenda u Lučanima.

"Stanje nije pogoršano, ali povreda još uvek nije sanirana. Idem ka oporavku, na redovnim sam terapijama. Nisam sugiran da ću da se u potpunosti oporavim za gostovanje u Lučanima, ali sam optimista za meč sa Zemunom i 'večiti' derbi", rekao je za "Žurnal" Vujadin Savić.

Da je povreda usledila nedelju dana kasnije velika je verovatnoća da bi Savić propustio "večiti" derbi na startu plej-ofa, ali za sada deluje da će uspeti da se oporavi do trećeg ovosezonskog okršaja sa crno-belima.

Dobra vest je da Nenad Krstičić nije teže povređen, da se Filip Stojković oporavio što potvrđuje i njegov nastup za reprezentaciju Crne Gore, a u trenažni proces se vratio i Mičel Donald koji je imao zdravstvenih problema.

Kada se podvuče crta može se reći da Vladan Milojević u Lučanima sigurno neće moći da računa na dvojicu standardnih prvotimaca jer uz povređenog Savića zbog nagomilanih kartona neće igrati ni Milan Borjan.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke