Tri Zvezdine dileme oko transfera, da li je sada nešto jasnije?

Autor: Darko Mitrović
subota 05.01.2019.
17:24
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Crveno-beli su ove zime već obavili značajan deo posla, ali još nije sve gotovo.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Ekipa Crvene zvezde već je doživela nekoliko promena tokom zimskog prelaznog roka. Angažovani su štoper Nemanja Milunović, napadač Dejan Vidić i vezista Miloš Vulić, ekipi će se na početku priprema priključiti i Erik Jirka iz slovačkog Spartaka iz Trnave, a redove aktuelnog šampiona napustio je Nemanja Milić, koji je otišao u BATE Borisov.

Šta dalje sledi?

Ovih dana se u medijima najviše piše o potencijalnom transferu štopera Miloša Degeneka u saudijski Al Hilal, ili u Kinu, zatim o mogućem odlasku golmana Milana Borjana, ali i o Zvezdinom interesovanju za najboljeg strelca Superlige Aleksu Vukanovića.

O svemu ovome je za ''Žurnal'' govorio sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

Kada je u pitanju Degenek, Mrkela priznaje da bi mu bilo žao da odlični štoper ove sezone napusti Zvezdu, ali ako do toga dođe, Zvezda neće loše finansijski proći, jer otkupna klauzula iznosi tri miliona evra.

''Videćemo šta će da se dogodi u Miloševom slučaju, sigurno je jedino da je sjajan igrač i momak, uklopio se brzo i postao baš ono što smo i hteli'', izjavio je Mrkela.

Neizvesna je i situacija oko Borjana, a Zvezdin sportski direktor najavljuje razgovore sa sjajnim golmanom, posle čega će sve biti jasnije.

''Pokušaćemo da produžimo ugovor, zavisi od mnogo stvari. Crvena zvezda u pojedinim situacijama nije u situaciji da se takmiči finansijski sa mnogo moćnijim klubovima. Borjan je imao izvanrednu sezonu, logično je da ima interesovanja za njega'', objašnjava Mrkela.

Na kraju, Vukanović. Dobio je Mrkeline pohvale, ali više od toga sportski direktor Crvene zvezde nije želeo ništa da otkriva.

''Vukanović je odličan igrač, a nikada ne govorim da li smo za nekoga zainteresovani tokom prelaznog roka'', zaključio je Mrkela.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 06.01.2019
17:33

Ako hoćete da kupite Vukanovića, koji je bez sumnje fantastičan igrač, onda morate nekog i da prodate. Imamo gomilu igrača na krilima i u veznom redu. A o napadu da i ne govorim.

avatar
Dr fudbala Miloje
Sunday, 06.01.2019
00:37

Ако Звезда мисли да на најбољи начин представља Србију у Европу костур тима мора сачувати. Ту мислим на Борјана, Марина, Бена, Кованчића, Савића или Дегенека.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 05.01.2019
18:47

U Zvezdi nikad nema dileme jer Terza magija ce pravu odluku doneti na vreme.

avatar
Volem Vosu
Sunday, 06.01.2019
19:48

Poceo je sa dobrim odlukama kada je otisao na skijanje u Ameriku na 3 godine.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 08.01.2019
11:04

Izvini sto ti nisam mogao odgovoriti pre jer ja sam za Bozicne praznike posvecen svojoj familiji i proslavi Bozica.

avatar
svetski prvaci 1991
Saturday, 05.01.2019
18:44

Znam jedino da treba sačuvati sve valjane igrače na okupu i s njima ući u L.Š. Krpljenje tima je skroz pogubno i nesme se krenuti iz početka.To je samo gubljenje vremena , loše poslovanje i loše vođenje kluba uopšte.To je to, a ostalo je samo farsa.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 05.01.2019
18:26

Gospodski, odnosno Zvezdaski odgovori Gospodina Mrkele.